Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4696 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Aralık 2013 - 19:22

Karahüseyin ''Yılbaşı Kutlamaları ve Noel''

Büyüt
Küçült
Karahüseyin Yılbaşı Kutlamaları ve
Fethi KARAHÜSEYİN Diyanet-Sen Giresun BASIN AÇIKLAMASI

YILBAŞI KUTLAMALARI DİNİ VE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZDE OLMAYAN TAMAMEN
HRISTİYAN ODAKLI KÜLTÜRLERİN BİR UZANTISIDIR.


Her miladi yılın bitimine bir hafta kala başlayan Noel kutlamaları ile yeni bir miladi yıla girişle başlayan yeni yıl kutlamaları dünya coğrafyasının çoğu yerinde kutlanmaktadır. Tamamen MS.3,5 asır sonrası Hristiyanlıkta yapılan deformasyon ve sonrası Noel kültürü ile başlayan bu kutlamaların İslam kültüründe ve yaşam tarzında yeri yoktur.

Çağımız insanlığının üçte birinin yaşamla-ölüm arasında hayata tutunabilmek adına yaşam mücadelesi verdiği dünyamızda tamamen Kapitalist zihniyetin insanları eğlenceye ve tüketim ve israfa özendirici bu etkinlik ve kutlamaların ne dini, ne milli ve ne de insani ve vicdani boyutu bulunmaktadır. Milyarlarca insanın açlık-sefalet içinde yaşam mücadelesi verirken eğlence-israf ve şaşalı-depdebeli böyle kutlamaların ve hareketin etik ve ahlaki boyutu da ayrıca insanlık sorgulamadan Müslüman kardeşlerimiz öncelikle kendiler sorgulamalıdırlar. Yılbaşı-noel ‘in Hz. İsa (AS) gibi yüce bir Peygamberin doğum günü olarak yukarıda ifade ettiğimiz şekilde anma ve kutlama gerekçe gösterilmesi bir inanan için en büyük gaflet ve dalalettir.

Bir Müslüman olarak bu kutlama günleri ve gecesini; Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği en büyük nimet olan yaşamımızın bir kesitini zaman dilimini onun rızasına uygun olmayan içki, şans oyunları, kumar, ahlaki olmayan eğlencelerle geçirme ne lüksü vardır ne de böyle bir hayat garantisi. Müslüman akıllı olmalı ve zamanını iyi değerlendirmelidir. Yeni miladi yılın başlangıcı olan gün İslam Tarihimizde anlamlı bir gün olan Mekke’nin Fethi günüdür. Tercihimizi ve yönümüzü iyi belirlemeli diyor kardeşlik , birlik ve beraberliğimize çok ihtiyaç hissettiğimiz bu günlerde miladi yılda şerlerden uzak sulh ve kardeşlik şuuru içinde yaşamalarına vesile olmasını Yüce Allah’ dan niyaz ederim.

 Fethi KARAHÜSEYİN Diyanet-Sen Giresun



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir