Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4876 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2013 - 10:36

Karakılıç duyarsız kalmadı

Büyüt
Küçült
Karakılıç duyarsız
Kısa bir süre önce gündeme taşıdığımız "Aydındere Beldesinde yangın çıksa vatandaş Allaha emanet"haberimiz amacına ulaştı.

Bulancak ilçemizin en büyük beldelerinden bir tanesi olan Aydındere Beldemizde çıkan bir yangında söndürme ekipleri ilçe merkezinden geliyordu. Belde ile ilçe merkezindeki mesafe göz önünde bulundurulduğunda vatandaşlar mağdur durumda kalıyor, çıkan yangına müdahale edilemiyordu.


Aydındereli vatandaşlarımız gazetemiz aracılığı ile ilimiz bürokratlarına çağrıda bulunarak “Şuanda yerleşik nüfusumuz ortalama 2500, ancak bu rakam yaz aylarında on binleri bulmakta, bizler belde belediyemizin şartlarını, yeni bir itfaiye aracı almasının çok zor olduğunun fakındayız ama beldemizin bu büyük sorunu bir an önce çözülmelidir” ifadesini kullanmışlardı.


Haberimizden sonra Giresun’da ve şehir dışında yaşayan siyasi ve bürokratlarımızdan hiçbir ses çıkmaz iken müjdeli haber Aydındere Belde Belediye Başkanı Haydar Karakılıç’tan geldi.


Yapmış olduğu girişimler sonucu Beldeye eşi il merkezlerinde bulunan bir itfaiye aracı alan ve beldenin büyük bir sorunu çözen Karakılıç “Biz hiçbir konuda olmadığı gibi bu konuda da duyarsız kalmadık. Kalamazdık. Belde Belediye imkanlarımız ile ihtiyacımızı görecek bir yangın söndürme aracı almamız çok zordu. Ancak yapmış olduğumuz girişimler ve duyarlı bazı hemşerilerimiz sayesinde şuan beldemize çok kapsamlı bir yangın söndürme aracı kazandırdık” dedi.


Yangın söndürme aracının 10 ton su deposu kapasitesi olduğunu belirten Karakılıç “Bu araç Beldemizde yangın söndürmekten yanı sıra bir çok hizmetimizde bizlere katkısı olacak, büyük bir iskeleye sahip, yol sulama aparatı bulunmakta ve günümüz teknolojilerini bünyesinde bulundurmakta. Beldemize böyle bir araç kazandırdığımız için  mutluyuz” dedi.

Aracın Aydındere Beldesinde yaşayan vatandaşların yanı sıra bölge köylerde ve yaylalarda da kullanılabileceğini ifade eden Karakılıç “Biz hizmet alanımızı Aydındere olarak sınırlamadık. Karla mücadelede ve bir çok konuda yaylalarımıza ve çevre köylerimize nasıl hizmet götürdükse, çıkabilecek bir yangında civar bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz” dedi.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir