Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5866 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Ocak 2012 - 00:56

''Karne Velilerin Başarısını Gösterecek''

Büyüt
Küçült
Karne Velilerin Başarısını
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Bugün ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilerimiz karne aldılar. Bu karne velilerimizin de başarı durumunu gösterecektir dedi''.

''Karne Velilerin Başarısını Gösterecek''

Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Bugün ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilerimiz karne aldılar. Bu karne velilerimizin de başarı durumunu gösterecektir dedi''. 

 
“Karne Neyi İfade Eder”

ÖĞ-DER şube başkanı Recep Yağcı, “Ailenin tutum ve davranışları, yetiştirme tarzı, çocukla kurduğu iletişimin ve ilişkinin niteliği öğrencinin okuldaki başarısında oldukça önemli bir role sahiptir. Bu nedenle çocuğun almış olduğu notlar sadece çocuğun değil aynı zamanda ailenin de notlarıdır. Bu nedenle ailelerin çocuklarının karne notlarını  kendi notları olarak da görüp değerlendirmeleri daha doğru olacaktır. Öğrencinin karne notlarının iyi olması akademik başarıya işaret etse de, okul başarısı iyi olmayan öğrencilerin de başarılı olabilecekleri birçok alan vardır. Özellikle ailelerin çocuklarına yönelik sevgilerini karne başarısına bağlamaları, başarısız çocuklarına ölçüsüz cezalar vermeleri, çocuğun kendini suçlamasından değersizlik duyguları yaşamasına kadar birçok olumsuz duygular yaşamasına yol açabilmektedir” dedi.

“Karneler,  Aileler ve Öğrenciler Tarafından Nasıl Değerlendirilmeli?”

ÖĞ-DER şube başkanı Recep Yağcı, Aileler çocuklarının karne notlarını değerlendirirken öncelikle karnedeki olumlu yönleri vurgulamalıdırlar. Karnedeki olumlu yönlerin vurgulanması öğrencinin özgüveninin artmasına, başarı duygularını yaşamasına yol açar. Olumlu yönler vurgulandıktan sonra öğrencinin kendini ifade etmesine de fırsat vererek başarısızlıklar üzerinde durulmalıdır. Başarısızlığın nedenleri öğrenci ile birlikte suçlayıcı ve yargılayıcı bir dil kullanmadan değerlendirilmeli, çözüm yolları araştırılmalıdır. Karne notları değerlendirilirken başarı mutlaka ödüllendirilmeli fakat bu fazla abartılıp çocuğun hediyelere boğulması şeklinde olmamalıdır dedi.

“Yarıyıl Tatili Nasıl Değerlendirmeli”

ÖĞ-DER şube başkanı Recep Yağcı, “tatilin iyi bir şekilde değerlendirilmesinde de ailelere önemli görevler düşmektedir. Aile öğrencinin yeterince dinlenebilmesine olanak vermeli, öğrencinin tatilde kitap okuma gibi eğitici aktivitelere yönelmesine destek olmalıdır. Özellikle karne başarısı düşük öğrencilerin aileleri çocuklarını cezalandırmamalıdırlar. Bunun yerine çocukla birlikte çalışmaya ve eğlenmeye zaman ayırarak birlikte bir plan hazırlanmalıdır. Var olan problemin nedenlerini birlikte tespit edip, el birliği ile gidermeye gayret etmelidirler” diyerek sözlerini tamamladı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir