Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4712 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ekim 2013 - 11:22

Kars ile Görele arasında gönül köprüsü kurdular

Büyüt
Küçült
Kars ile Görele arasında gönül köprüsü
Kurban vesilesiyle gönül köprüsü kurmak isteyen Görele’li iş adamlar ve öğretmenler kurbanlarını Kars’ın Selim ilçesi’nde keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Kurbanı vesile yapıp Kars ile Görele arasında gönül köprüsü kurdular

Kurban vesilesiyle gönül köprüsü kurmak isteyen Görele’li iş adamlar ve öğretmenler kurbanlarını Kars’ın Selim ilçesi’nde keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Kurban Bayramı vesilesiyle Türkiye'nin her yerinde hareketlilik yaşandı. Doğu ve Güneydoğu bölgeleri dahil olmak üzere Karadeniz, bölgesinden işçisinden memuruna, iş adamından emeklisine kadar binlerce insan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kardeşleriyle bayramlaşmak ve barış köprüleri kurmak için yollara düştü.

Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde harekete geçen Görele İrfan-Der gönüllüleri, kurban vesilesi ile kardeşliklerini pekiştirmek ve yeni dostluklar kurmak için Kars’ın Selim ilçesinde Kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban vesilesiyle kapısı çalınanlar unutulmamış ve sahiplenilmiş olmanın mutluluğunu, kapıyı çalanlar da Doğu Anadolu’daki insanlarla kardeşlik bağlarını güçlendirmenin sevincini yaşadı.  

Görele İrfan –Der Başkanı Adem Karadirek Bayramı ailesinden uzak geçirmenin sıkıntısını yaşasa da Doğu Anadolu’nun ihmal edilmiş bölgelerindeki insanlarına Karadeniz insanının cömertliğini ve fedakarlığını taşımaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Karadirek "Bunun yanında hayatlarının baharında imkanların sınırlı olduğu doğudaki il ve İleçe’lerdeki okuma salonlarında görev yapan kardeşlerimizi ziyaret etmek onları da çok mutlu ediyor. Bizi görünce kendi aileleri ziyarete gelmiş kadar seviniyorlar. Bu da bizi çok duygulandırıyor. Bu organizasyon vesilesiyle Doğu Anadolu insanının ne kadar candan ve misafirperver olduğunu da görmüş oldum" ifadelerini kullandı. 
 
Kimse Yok Mu Derneği ve İrfan-Der organizasyonu ile kurban organizasyonuna gitmek üzere yola çıkan işadamı Turhan Sinirlioğlu da 55 yaşında olduğunu ve hayatında ilk kez bayramı ailesinden uzak geçirdiğini dile getirdi. "Hem heyecanlandım hem de ilke kez ayrı bir bayram geçiriyor olmanın verdiği bir burukluğu ve mutluluğu bir arada  yaşadım. Fakat gittiğimiz yerlerdeki insanların candan kucak açışları ve misafirperverliği sıkıntımı mutluluğa çevirdi.  
 
Doğu'daki insanlarla beraber olmak bana  ayrı bir heyecan yaşattı. Bana göre bayramı dışarıda geçirmek, kurbanı buralarda kesmek ve dağıtmak çok daha memnuniyet verici, insanları mutlu etmek dünyanın en kıymetli duygusu. Bundan sonra her bayram buralarda olmayı arzuluyorum." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği ve İrfan-Der Kurban organizasyonunda Kars’ın Selim İlçesinde görev alan esnafı İbrahim Aydın ise bu organizasyondan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi. Aydın “ Bu Kurban Bayramı yöremizde ayrı bir güzellikte kutlandı. Daha önce yaşamadığımız duyguları , Karadeniz bölgesinden bizimle gönül köprüleri kurmak için buralara gelen kardeşlerimizle birlikte yaşadık. Bu gönül köprülerinin daha sağlam olabilmesi adına inşallah bizde üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Yıllarca kardeş yaşadık , inşaalah bundan sonrada  yaşamaya çalışacağız. “dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir