Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4904 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ağustos 2012 - 13:22

KASİF'den Giresun'da proje tanıtım toplantısı

Büyüt
Küçült
KASİFden Giresunda proje tanıtım
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF), yürüttüğü ''KOBİ'lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi''nin tanıtım toplantısı Giresun’da yapıldı.

KASİF'den Giresun'da proje tanıtım toplantısı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF), yürüttüğü ''KOBİ'lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi''nin tanıtım toplantısı Giresun’da yapıldı.

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği’nin (GİŞHAD) ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısına KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı katıldı.

Toplantı da konuşan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, KASİF olarak KOBİ’lerin küresel ekonomide rekabet edebilirliklerini arttırmak için projeler ürettiklerini söyleyerek, “Son olarak KOSGEB’den aldığımız destekle KOBİ’lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi”ni
uygulayacağız” dedi.

KOBİ’lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi”nin KOSGEB’in Tematik Proje Destekleri kapsamında yapıldığını ve Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerini kapsadığını ifade eden KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, “Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerinde faaliyet gösteren toplam 180 KOBİ
temsilcisine, “Genel İşletmecilik”, “Dış Ticaret” ve “KOBİ Destekleri” konularında eğitim ve danışmanlık vererek, KOBİ’lerin yönetim ve organizasyon kapasitelerini yükseltmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yine KOBİ’lerin yurt dışı pazar araştırma gezisi, e-dergi ve web sitesi aracılığıyla dış ticaret kapasitelerini arttırmaları, yerel ve ulusal fonlardan yararlanma yollarını öğretmek suretiyle mali kapasitelerini güçlendirmeleri ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KASİF 30 Giresunlu KOBİ’YE proje yazma konusunda hem eğitim verecek hem de danışmanlık yapacak

KOBİ temsilcilerine “KOBİ Destekleri” konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti vereceklerini de sözlerine ekleyen Bıyıklı, “Bu amaçla birinci aşamada aralarında Giresun’un da bulunduğu 6 ilde bulunan 180 KOBİ’nin yerel ve ulusal hibe, destek ve kredilerden yararlanmasını teşvik ederek; işletmelerin mali kapasitesinin güçlenmesine ve rekabet güçlerinin artmasına katkı sağlamak da hedeflerimizin arasında. Giresun’da 30 KOBİ’ye hem proje yazma konusunda hem de Genel İşletmecilik, Dış Ticaret ve KOBİ Destekleri konularında eğitim vereceğiz. Daha sonra bölgedeki diğer illere de bu projeyi yapacağız. KOBİ’ler projeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi federasyonumuzdan ve GİŞHAD’dan öğrenebilirler” dedi.

 GİŞHAD Başkanı Şenol Kılıç da yaptığı konuşmada Giresun’da KOSGEB Müdürlüğünün yeni açıldığını ve KOBİ’lere yönelik destekleri vermeye başladığını ifade ederek,”KOSGEB, Giresun’da KOBİ’lere yeni hizmet vermeye başladı. KASİF’in uygulayacağı bu projeyle KOBİ’ler  KOSGEB’in ilimizdeki desteklerini çok daha iyi bir şekilde değerlendirecekler. Bu proje sayesinde işletmeler kendi projelerini kendileri yazmaya başlayacaklar. Ayrıca verilecek olan ‘Dış Ticaret’ eğitimi ile yeni pazarlar bulma ve yurt dışına açılmayı, ‘Genel İşletmecilik’ eğitimiyle de kurumsallaşma konularında bilgi sahibi olacaklar” dedi.

GİŞHAD üyelerine seslenen Kılıç, Giresunlu KOBİ’lerin bu projeyi kaçırmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Federasyonumuz KASİF yürüttüğü bu projeyle sizlere proje yazmayı öğretecek. Böylelikle kendi projenizi kendiniz hazırlayabileceksiniz. Bu nedenle sizleri KASİF’in yürüttüğü projeye katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir