Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5222 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ağustos 2013 - 09:55

Kerim Aksu "Alnım Ak, Başım Dik"

Büyüt
Küçült
Kerim Aksu Alnım Ak, Başım
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konular ve yapılan çalışmalar ile ilgili bazı bilgiler aktardı.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konular ve yapılan çalışmalar ile ilgili bazı bilgiler aktardı.

 

"GAZİ CADDESİ, CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

 

İlk olarak Gazi Caddesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aksu, “Debboy mevkiinde yarından itibaren asfaltlama ve akabinde Perşembe günüden itibaren ise yol döşemeleri yapılmaya başlanacak. Tüm hazırlıklarımız tamam. Belki halkımız, özellikle de cadde esnafı biraz mağduriyet yaşadı, ancak çalışmalar tamamlandığında hem herkes rahat edecek, hem de şehrimiz daha güzel bir hal alacak. Burası bir cazibe merkezi olacak.” Dedi.

 

“ESKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ SAVUNANLAR, BU ŞEHRİ BU HALE GETİRENLERDİR”

 

Balıkhane çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Aksu balıkhanenin eski halini ve yeni yapılacak olan projenin fotoğraflarını göstererek, “Bu iki tablo arasındaki farkın görülmesini istiyorum. Bu çirkin görüntüyü savunanlar zaten şehri bu hale getirenlerdir. Biz buraya demonte bir çalışma yapıyoruz. Yani geçici bir çalışma. Üstelik burası oldukça büyük bir alan ve sadece bir bölümünde balıkhane olacak. Kısacası balıkhane çevre düzenleme çalışmaları yapılan bir alan içerisinde bir dekor gibi duracak. Çalışmalarımızı muhtemelen bir ay içerisinde tamamlayacağız.” Diye konuştu.

 

“10 YILDIR KÖYLERİN SU SORUNUNU ÇÖZEMEYENLER, ÖNCE KENDİ İŞLERİNİ YAPSINLAR”

 

Bazı yayın organlarında yer alan eleştirileri de yanıtlayan Aksu, “Bizi 8 – 10 günde Giresun’un üstünü kapatabileceğini söyleyerek eleştiren arkadaşlarımız var. 10 yıldır köy yollarını yapamayanlar, daha köylere su götüremeyenler, su çilesi yaşatanlar, Gazi Caddesi’ni ve tüm yolları kapatacağını söylüyorlar. Bu arkadaşlarımız önce bu kendi görevlerini yapsınlar. Biz, bizim görevimiz olmadığı halde 2 ayda 34 köye 728 tanker ile toplam 5856 ton su götürdük. Çünkü orada yaşayan insanlar da bizim insanımız. Ramazan ayında, sıcak fındık hasat zamanlarında mağdur olmalarına izin veremezdik. Oralarda çok ciddi su sıkıntısı yaşanıyor. Konuşacaklar eleştirecekler biz bunları saygı ile algılarız. Ancak 10 yıldır köylerin su sorununu çözemeyenler, konuşacaklarına önce kendi işlerini yapsınlar. Her zaman söylediğim gibi biz çalışmaya, onlar konuşmaya programlılar.” Diye konuştu.

 

“DOĞALGAZIN YARALARINI SARIYORUZ”

 

Aksu, şehirde doğalgaz çalışmalarından dolayı ciddi bir hasar oluştuğunu dile getirerek, “Bir işi yıkmak çok kolaydır ama yapmak bir o kadar zordur. Bozulan bir zemin kapatıldığında zeminin oturması gerekmektedir. Aksi takdir de zemin çökme yapar. Osmaniye Mahallesi’nde, bugün itibarı ile başladığımız Kale Mahallesi Pastırmacı Sokak, Seldeğirmeni Mahallesi Kabacakuz Sokak, Kayadibi Mahallesi Behzat yolunda üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Bunun dışında park ve bahçe çalışmalarımız var. Onlar da devam etmekte. Su ve kanal çalışmalarımız yine aynı şekilde devam ediyor. Gedikkaya Bölgesi’nde çalışmaları tamamlayıp yarında itibaren Pastırmacı Sokak’ta kaleden gelen yağmur suları ile ilgili çalışma başlatacağız.” Diye konuştu.

 

“TORBURNU’NUN İMAR DURUMU KARARI 2008 YILINDA ALINMIŞTIR”

 

Başkan Aksu Torburnu olarak bilinen turistik alan ile ilgili açıklamalarda bulunarak kamuoyunun yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Aksu şöyle konuştu, “Torburnu ile bir kampanya yürütülüyor. İşte size belgeleriyle bunu gösteriyorum. Torbunu ile ilgili karar bizden önceki dönemde, 2008 yılında alınmıştır. O dönem bu karara itiraz etmeyen arkadaşların aklı başına şimdi mi geldi? Burada 2008 yılında alınan imar durumu 2013 yılında da hala aynı. Burası şahıs yeri ve turistik bir bölge. Bu alanda belediyenin yetkisi yok. İmarlı araziye bir şey yapamazsınız. Bu arada eleştirileri dikkate almadığımı ama ağır ithamları da edenlere iade ettiğimi söylemek istiyorum. Sanki çevre katliamı varmış gibi konuşuyorlar. Önce dursunlar, kendilerine bir baksınlar. Ben bu şehre en fazla ağaç diken Belediye Başkanıyım.”

 

“ATATÜRKÇÜYÜM”

 

Aksu ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Benim bir gazetede Atatürkçülere karşı bir tavır aldığımı yazan bir arkadaş var. Ben Atatürkçü Düşünce Derneği üyesiyim. Atatürkçüyüm. Bundan kimsenin süphesi olmaz. Sadece dernek yöneticisi olmak ya da dernek başkanı olmak daha çok Atatürkçü olduğun anlamına gelmez. Yani imam olmak daha çok müslüman olduğun anlamına gelmez. İmamdan daha müslüman insan da çıkabilir. Onun için kimse bunun pazarlığını yapmasın. Biz Atatürk ilkelerine sonuna kadar sahibiz. Sosyal medyada yazdığım yazım çok nettir. Atatürkçülere bir şey demiyorum. Atatürkçülükten nemalananlara diyorum. O lafımı çarpıtarak bölgesel gazetelerde Kerim Aksu Atatürk’e karşı laf söyledi diye yazıldı. Kusura bakmasınlar da onlar önce Atatürkçülüğü bir açsınlar, okusunlar. Atatürk’ün Türkiye’ye kazandırdığı şeyleri tekrar okusunlar, sonra gelsinler tartışalım.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir