Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18457 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2013 - 18:56

Kılıç; Dershaneler Kapatılmamalıdır

Büyüt
Küçült
Kılıç Dershaneler
Şenol KILIÇ GİŞHAD YÖN.KUR.BAŞK. Konulu Basın Açıklaması

DERSHANELER KAPATILMAMALIDIR.

 Son günlerde gündemi meşgul eden Dershanelerin kapatılmasına yönelik yapılan çalışmaların, İş dünyası olarak ülkemize ve ilimize ciddi zararlar vereceğini düşünmekteyiz. İş adamları toplumun ihtiyaçlarına göre yatırım ve girişimlerini ayarlama hakkına sahiptir, dershaneleri kapatmaya çalışmak teşebbüs hürriyeti ile çelişmektedir. Yapılan iş, kanunlara aykırı olmadığı sürece, toplumun, ülkenin genel menfaatlerini zedelemediği sürece Anayasa teminatı altındadır. Anayasa’mızın 48. maddesinde “Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir, Özel teşebbüsler kurmak serbesttir.” ifadesi yer alır. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik hukuk devleti ilkesinin en önemli hürriyetlerden birisi de teşebbüs hürriyetidir. İş dünyasının bu hürriyetinin Meclis eli ile de olsa gasp edilmesi, kısıtlanması kabul edilemez. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatmak üzere hazırladığı kanun taslağı, Anayasa’nın 48. maddesi ile devletin temel amaç ve görevlerini tanımlayan 5. maddesine aykırıdır.

Dershaneler eğitim sisteminin eksikliğinden kaynaklı bir ihtiyaçtan doğmuştur. Bu ihtiyacın halen devam etmesi, dershanelerin de kapatılmasını mantıklı kılmamaktadır. Bu müesseseler özel okullara gidemeyen, özel ders alamayan orta ve dar gelirli ailelerin elindeki tek alternatiftir. Dershaneler öğrencilere fırsat eşitliği sağlamaktadır. Özel kolejde ya da devletin büyükşehir okullarında eğitim görenlerle, doğu illerinde ve köylerde eğitim gören öğrencilerin şartları, bilgiye ve belgeye ulaşım imkanları asla eşit değildir. İşte bu noktada dershaneler bir fırsat kapısıdır. İlimiz açısından baktığımızda da, en ücra köylerden dershanelere devam ederek en iyi okullara giriş hakkı kazanan öğrenciler, dershanelerin katkısıyla bu fırsatı yakalamaktadır.”

İş adamları derneği olarak konunun bizi ilgilendiren diğer bir boyutu da istihdamdır. Türkiye genelinde dershanelerde eğitim veren öğretmen sayısı 55bin dolayındadır. Hali hazırda 250 binden fazla öğretmenin atama beklediği bu zaman diliminde dershanelerde çalışan öğretmenlerin atanmasını beklemek akıl karı değildir. İlimiz açısından baktığımızda da dershanelerde istihdam olan kişi sayısı 300 civarıdır. nihai faydalanıcılar ise yaklaşık 1000 kişidir. Bu rakam ilimiz ekonomisi adına büyük bir kayıptır. Bu nedenle derneğimiz GİŞHAD adına hükümetin yaptığı bu yanlıştan en kısa zamanda dönmesi tavsiyemizdir.

Saygılarımla

Şenol KILIÇ

GİŞHAD YÖN.KUR.BAŞK.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir