Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5156 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2012 - 18:35

Kızılay Haftası Mesajı

Büyüt
Küçült
Kızılay Haftası
Vali Dursun Ali Şahin'in Kızılay Haftası Mesajı:

Kızılay Haftası Mesajı  “Türk Kızılay’ı, 1868 yılından buyana savaş ve doğal afetler karşısında, insanların acılarını dindirmeye ve yaralarını sarmaya çalışan en köklü ve güçlü yardım kuruluşlarımızdan biridir.   Kızılay, toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı, afette müdahale, kan bağışı gibi önemli hizmetler sunmaktadır.
Sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürümüzün anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay’ı, üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmektedir.
  Türk Kızılay’ı, istiklal mücadelesinde, cephedeki hizmetleriyle, zaferin kazanılmasında çok büyük paya sahiptir.  Zor şartlar altındaki insanlar için bir güven kaynağı olan bu kuruluşumuz, yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın gönlünde taht kurmuştur.  
Kızılay´ın ilimizde yürüttüğü başarılı çalışmaları da  gururla takip ediyoruz. ilimizde yürüttüğü çeşitli kampanyalar, Kızılay´ın işlevselliğinin güzel örneklerindendir. İlimizde bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, vatandaşlarımızı yardımlarıyla Kızılay’a desteklerini devam ettirmeye davet ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, felaketlerden, savaşlardan, düşmanlıklardan uzak, kardeşlik, barış ve huzur dolu, yaşama sevinci dolu bir dünyada hep birlikte var olabilme temennisiyle tüm hemşehrilerimin Kızılay Haftasını kutluyorum.”

Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeni ile mesaj yayınladı. Başkan Aydın mesajında;

 “Yaratılmışların en şereflisi olan insanı insan yapan en önemli özellikleri; yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü, tevazu, toplumsal sorumluluk, insanlığa hizmet aşkı, fedakârlık gibi manevi duygulardır. Ülkemizde bu üstün duyguları faaliyete geçiren en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında ise Kızılay gelmektedir. Savaşta ve barışta insanlığın kara gün dostu olan Kızılay, insanımızın yardımseverliğini, hoşgörüsünü, dayanışma arzusunu bütün dünyaya göstermektedir.

 Türk Kızılay'ı  ırk, dil, din, etnik köken ve coğrafya farkı gözetmeksizin bütün insanlara yardım eli uzatan, dünya üzerinde evrensel değer üreten çok az saygın kurumdan biri olarak, sosyal yaraların sarılmasında önemli rol oynayan bir kurumdur. Türk Kızılay'ı, Türk insanının sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış halidir. Kuruluşundan itibaren halkımızdan aldığı güç ve destekle, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen her türlü felakette insanlığın yardımına koşarak ülkemizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde hizmet vermektedir. Kızılay bu hizmetleriyle, Türk milletinin yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi gücünü en iyi şekilde temsil ederek, ülkemizin uluslararası itibarını da artırmaktadır. Küresel barışa değerli katkı sağlamaktadır. Vatandaşlarımız da gerek maddi anlamda, gerekse kan bağışlarıyla Kızılay'ı desteklemeye devam etmektedirler. Kızılay, aziz Türk milletinin hamiyetperverliğinin sembolüdür. Kızılay, bizi biz yapan sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürümüzün anlamlı bir tezahürüdür.

 Yurdumuzun neresinde bir felaket haberi görsek ya da duysak Kızılay’ın varlığını hisseder, güvende olduğumuzu biliriz. Kızılay’ın halka yaptığı yardımlar yine halkın Kızılay’a yaptığı yardımlardan ve bağışlardan olur. Durumu iyi olan her vatandaş Kızılay’a bağış ve yardımını esirgememelidir. Kan vermeye müsait olan kişiler kan bağışında bulunmalıdır. Her insan bilmelidir ki, bir gün yardıma muhtaç duruma kendisi de düşebilir.

 Ülkemizin dünya gündeminde belirleyici bir aktör konumuna gelerek gücünü gittikçe artırdığı günümüzde, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır.  Bu duygu ve düşüncelerle 144. Yılı kutlanan Kızılay haftasını kutluyor, toplumsal sorumluluk anlamında fedakârca çalışan Kızılay Derneği’nin tüm çalışanlarını tebrik ediyor, sevgiler sunuyorum.”dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir