Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6825 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2023 - 09:48

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR GİRESUN’A GELİYOR

Büyüt
Küçült
KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR  GİRESUN’A
KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AYTEKİN ŞENLİKOĞLU’NUN DAVETİ ÜZERİNE GİRESUN’A GELİYOR

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AYTEKİN ŞENLİKOĞLU’NUN DAVETİ ÜZERİNE GİRESUN’A GELİYOR

GİRESUN’A DEVLET BAŞKANI DÜZEYİNDE FARKLI ÜLKEDEN İLK RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞECEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun daveti üzerine 5 Ekim 2023 Perşembe günü Giresun’a geliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bu ziyareti, aynı zamanda Giresun tarihinde Devlet Başkanı düzeyinde farklı ülkeden gerçekleşen ilk ziyaret olarak da kayıtlara geçecek.

Giresun’un tarihi, turizm ve kültürel alanda gelişiminin daha da gelişmesi adına KKTC ile olan kardeşlik bağının kuvvetlendirilmesi ve dolayısıyla şehrimizin adının duyurulması anlamında bu ziyaret son derece önemli olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın son yıllarda büyük bir dönüşüm ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Giresun’a yapacağı ziyaretin programı ise şu şekilde:

Giresun Belediyesi Kale Sosyal Tesislerinde başlayacak ziyaret programı ile Tarihi Giresun Kalesi gezisi ve Milis Yarbay Osman Ağa’nın mezarı ziyaret edilecek. Ardından Giresun Valiliği’ni ziyaret edecek olan Tatar, bu ziyaretinin ardından Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Dünyası İçerisindeki Stratejik Önemi” adlı konferans programına katılacak ve burada bir konuşma gerçekleştirecek. Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi’nde gerçekleşecek programda aynı zamanda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Doktora ünvanı takdimi yapılacak.

Kıbrıs Gazileri ile öğle yemeği programında bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ardından Giresun Belediyesi’ni ziyaret ederek burada basın mensupları ile buluşacak. Giresun Belediyesi ziyareti sonrası Giresun şehir turu yaparak vatandaşlar ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tatar, Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olan Giresun Adası’nı da ziyaret edecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, davetlerini kabul edip, Giresun ziyaretini programına alan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür ederek: “5 Ekim’de Giresun’umuzda tarihi bir gün yaşanacak. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar Beyefendi şehrimizi onurlandıracak. KKTC Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaret edecek olmasından dolayı son derece heyecanlıyız çok faydalı bir ziyaret olmasını bekliyoruz.

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı ile özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs halkıyla her zaman beraber olduk. Kıbrıs’ta kanayan her yara bizim yaramızdır. Kıbrıs’ta en ufak bir diken parçası Kıbrıslı vatandaşımızın ayağına batarsa o bizim acımızdır. Giresunlular Kıbrıs halkının, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasının yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir.” dedi.

Diğer yandan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 4 Ekim Çarşamba günü Ankara’da devlet erkânı ile bir dizi görüşmelerde bulunacak, ardından Türkiye’deki ikinci ve son ziyaret noktası ise Giresun olacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir