Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6115 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ocak 2012 - 11:29

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Hayatını kaybetti.

Büyüt
Küçült
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Hayatını
KKTC Yakındoğu Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde 9 Ocak Pazar gününden bu yana tedavi gören KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, vefat etti.

KKTC Yakındoğu Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde 9 Ocak Pazar gününden bu yana tedavi gören KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, vefat etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın açıklamalarına göre, Denktaş’ın cenaze törenine Türkiye Cumhurbaşkanı Gül ile Türkiye’nin diğer yetkililerinin de katılması bekleniyor.Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Salı günü son yolculuğuna uğurlanması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın açıklamalarına göre, Denktaş’ın cenaze törenine Türkiye Cumhurbaşkanı Gül ile Türkiye’nin diğer yetkililerinin de katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Denktaş’ın ölümünün ardından YDÜ Hastanesi’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Denktaş’la hükümetlerde yakın mesai içinde olduklarını, Kıbrıs meselesinde de devamlı işbirliği yaptıklarını belirtti.

Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün liderini kaybettiğini söyleyerek “Bu bir gerçektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Denktaş’ın cenaze töreninin Salı günü yapılmasının düşünüldüğünü, Türkiye yetkililerinin kendisini arayıp başsağlığı dilediklerini ve cenaze törenine katılacaklarını söylediklerini dile getirerek, TC Cumhurbaşkanı Gül’ün de cenaze töreni için KKTC’ye gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Başbakan İrsen Küçük de, Rauf Denktaş’ın hem kendisi hem de Kıbrıs Türk halkı için ayrı önemi olan bir lider olduğunu söyledi ve Denktaş’ın ölümünün hem kendileri hem de toplum için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.

Hem Denktaş hem de Dr. Küçük ile uzun yıllar çok yakın olduğunu ifade eden Başbakan Küçük, gençlik yıllarında Kıbrıs davası ve mücadeleyi birlikte konuşup bu konuda yapılanları yapılabilecekleri onlarla ele aldıklarını hatırladığını söyledi.

Denktaş’la anıları olduğunu bunları unutmasının mümkün olmadığını söyleyen Küçük, Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş’ın yakın tarihte hayatlarını kaybettiklerine de dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu’nun yarın saat 11:00’de toplanacağını dile getiren Küçük, bundan sonra takip edilecek prosedürü tespit etmeleri gerektiğini belirtti. Küçük, Denktaş’ın gömüleceği yere de ailesi ile görüşerek karar vereceklerini kaydetti.

Bazı TC’li yetkililerin kendisini arayarak baş sağlığı dilediğini ve muhtemelen Salı günü gerçekleştirilecek olan cenaze törenine katılacaklarını bildirdiğini söyleyen Başbakan Küçük, cenaze töreninin tarihi bir görev olduğunu ve bu görevin Denktaş’a yakışır şekilde yerine getirileceğini ifade etti.

AKÇA

TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, “Başımız sağ olsun. Hepimizin acısı büyük” diyerek Rauf Denktaş’ın Türk dünyasının lideri olduğunu söyledi ve ailesine sabır diledi.

TC’li yetkililerin kendisini konuyla ilgili olarak arayıp aramadığının sorulması üzerine Akça öncelikle Denktaş’ın vefatını Türkiye’ye duyurmak gibi bir görevleri olduğunu ve bunu yaptıklarını kaydetti. Oradaki yetkili makamların bazılarının Salı günü yapılması planlanan cenaze törenine katılmayı planladığını söyleyen Akça, ancak tüm makamların arama ve bildirimde bulunma imkanı bulamayabileceğini de belirtti.
  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir