Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8964 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2012 - 19:11

Köln, 3 Mart'ta Giresunlular'ı ağırlayacak

Büyüt
Küçült
Köln, 3 Martta Giresunluları
Merkezi Köln'de bulunan Avrupa Giresun Derneği her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Giresun gecelerinden birini daha gerçekleştiriyor.

Köln, 3 Mart'ta Giresunlular'ı ağırlayacak

Merkezi Köln’de bulunan Avrupa Giresun Derneği her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Giresun gecelerinden birini daha gerçekleştiriyor. 

Kuruluşundan bugüne kadar düzenledikleri gecelerde hemşehrilerimiz arasında birlik ve beraberliği, kaynaşmayı sağlayan Avrupa Giresun Derneği bu gecelerden elde ettikleri gelirlerle Giresun’a yaptıkları yardımlarla tanınıyor.

3 Mart 2012 Cumartesi günü Köln  İntersaal Im Gewerbegebiet 12 a 50767 adresinde düzenledikleri Giresun Gecesi’nde birbirinden güzel görüntülerin ekrana yansıması bekleniyor. Sunuculuğunu dergimiz yazı ailesinden Hikmet İlhami Temel ile Musa Ada’nın yapacağı Giresunular Gecesi’ne Almanya’nın dört bir köşesinden katılımın olacağı öğrenildi. Geceye ayrıca Belçika, Hollanda ve Fransa’dan hemşehrilemizin ilgi göstermesi salonda Avrupa’daki hemşehrilerimizin birlik ve beraberliği daha da pekiştiricek. Sunucular H. İlhami Temel ve Musa Ada yapacakları esprilerle ve anlatacakları fıkralarla geceye renk katacaklar.

Avrupa Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çoban yaptığı açıklama da gecenin tarihi yaklaşınca ilginin her geçen daha arttığını görüyoruz dedi. Başkan Çoban açıklamasında bugüne kadar düzenledikleri Giresun Geceleri’nde hemşehriler arasında önemli bir kaynaşma sağlandığını, birbirlerini tanımayan insanların birbirlerini daha iyi tanımalarına fırsat verdiğini belirterek Köln’de bile aynı cadde ve aynı sokakta oturan Giresunlular bile bu gecelerde buluşarak birbirlerinin hemşehrisi olduklarını pekiştiriyorlar diyerek işte sosyal dayanışmaların önemi burada daha iyi anlaşılıyor dedi.

Avrupa Giresun Derneği Başkanı  Metin Çoban Almanya’da Türkiye’den göçün 50. Yılı olması  münasebetiyle 3 Mart 2012 tarihinde düzenledikleri bu gecenin çok anlamlı olduğunu vurguladı. Almanya7da doğan ve bu ülkede doğup büyüyen, eğitimini Almanya’da alan çocuklarımızın geleceğinin çok önemli olduğunu ifade eden Çoban bu tür gecelerin sosyal ve kültürel açısından onlara ışık tutuğunu ve kültürel değerlerinin önemini anladıklarını, böylelikle yurtdışında unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü gurbette de olsa yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Geceye sadece Giresunluların gelmediğini Türkiye’nin dört bir kösesinden ve yedi bölgesinden insanların gecelerimize katıldıklarını sözlerine ekleyerek, hatta Almanların bile geceye ilgi gösterdiğini birçok Alman’ın her sene bu dayanışma gecelerinde bizimle birlikte oluyor açıklamasında bulundu.

Başkan Çoban açıklamasında asıl sorunun Almanya’da çocuklar ve aileler arasında asimilasyan ve entegrasyon meselesi olduğunun altını çizerek Türkiye Cumhuriyeti ve Fedaral Alman Hükümeti ile yapılması gereken diyalogların önemini de vurgu yaptı. İki ülke arasında  ekonomik ilişkilerin yanında kültürel ve sosyal ilişkilerin de daha iyi geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirtti. Çoba, 3 Mart 2012 de düzenledikleri gecenin bu bakımdan büyük anlam taşıdığını bir kez daha ifade ederek Almanya’da ve Avrupa’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi iletişim araçları kanalı ile geceye davet tti. Bu açıklamalarının bir davet olduğunu söyledi.

GİRESUNLULAR KÖLN’DE SALONLARA SIĞMIYOR

3 Mart 2012 Cumartesi günü Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek geceye sanatçıların ve sunucuların dışında Giresunlu hemşehrilerimizinde katılması bekleniyor. Gecenin konukları arasında Köln Başkonsolosu ve ateşelerininde katılacağı ve hatta Köln Belediye Başkanının katılmasının beklendiği öğrenildi. Geceye gösterilen ilginin geçen yıllara oranla daha da artması katılımın yüksek olması tahmin ediliyor. Giresunlular Avrupa’nın birçok bölgelerinde olduğu gibi Köln’de salonlara sığmıyor. Köln’den ve Almanya çevresinden çok sayıda sivil toplum yöneticilerinin yanında Alman sivil toplum örgütlerinin de geceye katılması kültürel birlikteliği de sağlayacak.

SANATÇILAR GECEDE HEMŞEHRİLERİMİZİ  COŞTURACAK

Giresunlular Gecesi’ne Soner Arıca, Sinan Yılmaz, Güler Öztürk ve Köksal Yetgin gibi sanatçıların yanı sıra, Kemençe sanatçısı Selim Arslan, Giresunlular Folklor Ekibi de sahne alacak. Grup Star ise birbirinden güzel seslendireceği ezgilerle davetlilere coşku dolu bir gece yaşatacaklar.

GECE İLE İLGİLİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Metin Coban: 0178 27 81 001 
Fikri Yunuslu: 0177 59 88 005 
Erol Aktas: 0178 80 90 028 
Fazli Dizman: 0178 60 89 213 
Ekrem Ceylan: 0172 169 80 24

    






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir