Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4867 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2013 - 11:30

KOSGEB’ten Açıklama

Büyüt
Küçült
KOSGEB’ten
KOSGEB Giresun Hizmet Müdürlüğünün faaliyetleriyle ilgili açıklaması;

“KOSGEB’e proje bazlı destek programlarında (KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programı) yapılan başvuruları değerlendirmek üzere teşekkül edilen Değerlendirme ve Karar Kurulları; 2011 yılında 3, 2012 yılında 21 ve 2013 yılında 7 kez olmak üzere toplam 31 kez toplanmış ve 258 adet başvuruyu değerlendirmeye almıştır. Bu kurullarda toplam (yaklaşık) 7,7 Milyon TL destek verilmesi karara bağlanmıştır.

 

İlimizde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) Programlarına 922 kişi katılarak sertifikalarını almıştır. Bu programlardan mezun olan 165 adet girişimcinin iş planı, Değerlendirme ve Karar Komisyonunca uygun görülerek KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanmaya hak kazanmış, 7 adet iş planı ise desteklenmeye uygun görülmeyerek reddedilmiştir. Onaylanan iş planları kapsamında destek talep edilen giderlere (yaklaşık) 5,5 Milyon TL tutarında destek verilmesi karara bağlanmıştır. Girişimcilik Destek Programı kapsamında ilimiz, Türkiye genelinde 2012 yılı sonu itibariyle en çok destek kullanan onuncu ildir.

 

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip işletmelerin ve girişimcilerin desteklendiği “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı” ilimizde ilk kez uygulanmaya başlamış ve beş adet Ar-Ge Projesi ile bir adet Endüstriyel Uygulama Projesi için destekleme kararı alınmıştır. Projesini başarı ile tamamlayan bir adet işletmemiz, projesi kapsamında geliştirdiği ürünün imalatına başlamış ve yurtdışından gelen yoğun talebe istinaden tüm imalatını yurtdışı siparişlerine ayırmıştır.

 

KOSGEB’in Veritabanına kayıtlı 3.026 adet işletme mevcuttur ve bu işletmelerin 383 adeti fiilen destek programlarından faydalanmaktadır. Destek başvuruları onaylanan işletmelerimize bugüne kadar (yaklaşık) 3,9 Milyon TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirilmiş/tahakkuk ettirilmiştir.

 

2011 yılı içerisinde ülkemizde yaşanan doğal afetler (özellikle sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) harp, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Acil Destek Kredisi programı hazırlanmıştır. İlimizde gerçekleşen 426 adet başvurunun içerisinde 375 adet başvuru uygun görülerek onaylanmış, 364 adet işletmemiz tarafından yaklaşık 33 Milyon Lira kredi kullanımı gerçekleşmiştir. Kredi faiz desteği kullanımında İlimiz, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer almaktadır.

 

KOSGEB’in tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunulmaktadır ve başvurular elektronik olarak KOSGEB Resmi web sitesi adresinden (www.kosgeb.gov.tr) gerçekleştirilebilmektedir. KOSGEB Destekleri hakkında detaylı bilgilere resmi internet sitesinden, KOSGEB Çağrı Merkezinden (444 1 567) ve KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğünden ulaşılabilmektedir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir