Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7501 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Ocak 2012 - 15:49

Kuğuoğlu,"Vali'nin açıklamaları seçim stardı gibi"

Büyüt
Küçült
Kuğuoğlu,Valinin açıklamaları seçim stardı
CHP Meclis üyesi Kuğuoğlu,Giresun Valisi ve Meclis Başkanı Öden'in açıklamaları seçim stardı gibi,dedi.

Kuğuoğlu,''Vali'nin açıklamaları seçim stardı gibi''
CHP Meclis üyesi Kuğuoğlu,Giresun Valisi ve Meclis Başkanı Öden'in açıklamaları seçim stardı gibi,dedi.

Hüseyin Kuğuoğlu,Görele CHP'nin İl Genel Meclisi üyesi ve kendisi ile Giresun İl Genel Meclisi çalışmaları,Görele'nin sorunları ve diğer Görele'nin İl Genel Meclisi AKP'li üyeleri Sezer ve Nizamoğlu ile ilişkileri üzerine etraflı bir söyleşi gerçekleştirdik. *Sayın Kuğuoğlu,Son günlerde Giresun Valisi bir açıklama yaparak;"2012 yılını atılım yılı olacağını,2012 yılı Giresun için dopdolu bir yıl olacağını yatırımların en fazla yapıldığı,yatırımların en güzel yapıldığı ve parmakla gösterilecek bir yıl olacağını sizlere şimdiden müjdelemek istiyorum.2012 yılında asfaltlanmamış, betonlanmamış,grup yolu kalmayacak.Mahalle yollarının da asfalt ve betonunu yapacağız.Yine parke imalatına başlayacağız,2012 Köylerde Hizmetin Miladı Olacak"dedi.Aynı şekilde Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden yaptığı açılış konuşmasında “ 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da hizmetlerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir.Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine,en güzel hizmetlere layıktır.Tüm çalışanlarımızla Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’le,Genel Sekreterimiz Mehmet Emür’le,İl Genel Meclisi üyelerimizle bu çalışmalara dün olduğu gibi bugünde gerekli katkıyı yereceğiz.2012 yılının hepimize ailelerimizle birlikte hayırlı bir sene geçirmeyi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. *Sayın Kuğuoğlu,siz Meclisin muhalefet üyesi olarak bu açıklamalar ne anlama geliyor?Giresun köylerinin ve Görele köylerinin sorunları 2012 yılında gerçekten çözülecek midir?Giresun Valisi iktidar sözcüsüymüş gibi davranması çok yanlış değil mi?
*Kuğuoğlu - Giresun Valisi ve Meclis Başkanı Öden'in açıklamaları seçim stardı gibi...Giresun İl Genel Meclisi'nde AKP çoğunluğuna dayalı bir çalışma yürütülüyor.Muhalefetin görüş ve önerileri hiç kaale/dikkate alınmıyor.Giresun Valisi mülki amirdir ancak İl Genel Meclisinin de yetkili kurulları ve komisyonları vardır.Giresun İl Genel Meclisi halen borçlu bir meclistir,aylık geliri sadece 30 bin liradır ve bütün bunlara karşılık Meclisi 20 milyon(trilyon) borçlandırıyorlar hem de %6 gibi yüksek bir faiz ile birlikte yapılacak bu borçlanma Meclisin ilerki yıllarını ipotek altına alacak bir borçlanmadır.Neymiş efendim,"2012 yılında asfaltlanmamış,betonlanmamış,grup yolu kalmayacak.Mahalle yollarının da asfalt ve betonunu yapacağız.Yine parke imalatına başlayacağız,2012 Köylerde Hizmetin Miladı Olacak"...mış.Bütün bunlar nasıl olacak?20 milyon(trilyon) paranın 15 milyonu(trilyon) yol çalışmalarına,5 milyon(trilyon)lirası ise Gurup İçme Su Projelerine ayrılması gerekmektedir.1 metreküp beton fiyatı 130-160 lira civarında seyrediyorken, bu parayla kaç km yol yapılabileceğini varın siz hesap edin artık.15 milyon(trilyon) ile 120 km yol ancak yapılabilinir.Oysa Giresun köylerinin yol uzunluğu 7500-8000 km civarındadır. *Görele İl Genel Meclisi üyeleri ile Görele'nin sorunlarının çözümü konusunda ilişkileriniz nedir?
*Görele AKP'nin İl Genel Meclisi üyeleri Sezer ve Nizamoğlu sanki ben Görele İl Genel Meclis üyesi değilmişim gibi davranmaktadırlar.Meclisteki AKP çoğunluğuna güveniyor olmalılar sanırım oysa Görele seçmeni bizlere neden oy verdi? Görele'nin sorunlarının çözümü noktasında ancak bu baylar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.Bu durumun anlaşılması için size bir örnek vermek istiyorum.
Görele Mütevelli Heyeti seçimi yapıldı ve bu heyete iki hayırseveri Meclis üyeleri önererek seçilirler.Heyete önerilen isimlerin siyasi kimlikleri olmaması gerekmektedir.Bunlar Görele AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Salih Bilge'yi öneriyorlar ancak durum sonradan anlaşılınca onun yerine Süleyman Kalaman'ı yazdırıyorlar.Sezer ve Nizamoğlu kendi aralarında iki hayırsever belirlemişler ve heyete önermişler,benim hiç bir şekilde görüşüm alınmadan yapılan bu olay iktidar partisi temsilcilerinin ruh halini açıkça yansıtmaktadır.Görele'nin sorunlarının çözülmemesinin başlıca nedeni AKP Görele temsilcileridir. *Sayın Kuğuoğlu,Meclis çalışmaları ne durumdadır,muhalefet üyesi olarak sizin görüş ve önerileriniz dikkate alınıyor mu? *Meclis seçimlerinde üyelerin oylarıyla Plan,Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildim.Anlamanız için size bir örnek vermek istiyorum,Mesela Görele ile ilgili komisyonda bir karar alınacak olsa bana danışılmıyor ancak Görele AKP'ye telefon edilerek önerisi alınıyor,demokrasi anlayışı bu mudur? Bunun üzerine tepki göstererek hazırlanan bütçeye karşı oy verdim ve komisyondan istifa etmek zorunda kaldım ama meclis toplantısında istifamı kabul etmediler.AKP çoğunluğuna güvenerek muhalefete hiç danışmadan kararlar alıyor ve uygulamaya geçiyor oysa bu çok yanlış bir durumdur. *Sayın Kuğuoğlu,Bir yılan hikayesine dönen İnanca/Çiftlik gurup Su Projesinde son durum nedir? *İnanca-Çiftlik Gurup Su Projesine geçen sene meclis bütçesinden 60 bin lira aktarılmasını sağladık ancak projeye devamlı yön değiştiriyorlar.Yıllarca Deregözü'nden su getirilecek diye susuz köylüleri oyalayıp durdular ve yıllar sonra ise Deregözü suyuna içilemez raporu çıkardılar.Bu sefer Sığırlık'tan su getireceğiz diye halkı oyalamaya başladılar ve 2011 ağustos ayında Sığırlık suyuna da içilemez raporu çıkarttılar.Şimdi ise proje muallakta,susuz köylüleri oyalayıp duruyorlar. Son olarak,İl Genel Meclisi AKP Gurubunun alınan kararlarda muhalefetin fikir ve önerilerini dikkate almasını,gurup çoğunluklarına güvenerek demokrasi dışı davranışlardan kaçınmalarını bekliyoruz.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir