Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6101 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2012 - 11:33

Kurban Bayramı Mesajları

Büyüt
Küçült
Kurban Bayramı
Kurban Bayramı münasebetiyle yayınlanan mesajlar

Vali Dursun Ali Şahin’in Kurban Bayramı Mesajı:

“Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları on plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir.

Birbirimize daha çok yaklaşmanın, büyüklerimiz, aile fertlerimiz, yakın çevremiz, dost ve arkadaşlarımızla kucaklaşmanın, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır.

Bu özel günleri fırsat bilerek; büyüklerimizi, yaşlılarımızı, hastalarımızı, kimsesizleri, muhtaçları,sıkıntıda olan insanlarımızı ziyaret ederek, onlara yalnız olmadıklarını, hissettirebildiğimiz ölçüde bayramlara yüklediğimiz anlam daha da önem kazanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutlar, gönüllerimizin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına vesile olmasını dilerim.”

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Aksu mesajında Kurban Bayramı'nın insanlar için mutluluk, coşku ve heyecan kaynağı olduğu kadar, birlik ve beraberliğe de vesile olduğunu söyledi.

Bu bakımdan bayramların büyük önem taşıdığını belirten Aksu, bir Kurban Bayramı'nı daha yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Halkın bayramı daha huzurlu geçirebilmesi için titiz bir çalışma programı yürüttüklerini de dile getiren Başkan Aksu, "Bu kapsamda tüm mezarlıklarımızda yabani ot biçme, katı atık temizliği ve çevre düzenleme çalışması yaptık. Yine camilerimizde tam kapsamlı temizlik, yıkama çalışması ve çevre düzenleme çalışması yaptık."dedi.

Bayram boyunca kurdukları nöbetçi ekiplerin 24 saat görev başında olacağını söyleyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bayramda kombinamızda tüm kesim işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Yine kurban pazarımızda halkı bilinçlendirici broşürler dağıtacağız. Bunların yanı sıra bayrama özel hazırladığımız nöbetçi temizlik ekibimiz ve zabıta ekiplerimiz 24 saat halkımızın hizmetinde olacak. Kısacası halkımızın rahat bir bayram geçirebilmesi için 24 saat görev yapmaktayız. Ben tekrar başta değerli Giresun halkı olmak üzere herkese sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram diliyorum."

 

Belediye Başkanı AYDIN, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Mesajında;

Aziz Milletimizin, yüce dinimizle müşerref olduğu kutlu asırlardan bu yana inanç, ihlâs, coşku ve heyecanla kutladığımız bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz. Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde karşıladığımız bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlıkların unutulduğu, anne baba, akraba ve büyüklerin ziyaret edilerek gönüllerin birbirine yakınlaştığı en güzel ve anlamlı günlerimizdir.

Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, insanlık bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Aynı zamanda bayramlar, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir. Dini bayramlar bizlerin birlik ve beraberliği için en önemli fırsatlardır. Kurban Bayramımızı bu noktada bir fırsat olarak görüyoruz.

Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli ortamlar hazırlanmış, şehrin üç noktasında (Kesmetaş mevkii, İtfaiye binası yanı ve Toprakdeğirmeni Mahallesi) kesim yerleri oluşturulmuştur. Yine bayram süresince belediyemiz ilgili birim ve hizmet kolları aralıksız çalışmalarına devam edecektir. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram yaşanılmasını diliyorum.

Bu duygularla, tüm İslam âleminin, Bulancak Halkı’nın, mesai arkadaşlarımın ve çalışmalarımızda bizlere katkı veren değerli basın mensuplarımızın, gurbette bulunan hemşerilerimizin, Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”

Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Arslan Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İbrahim Arslan mesajında;

 

“Milletçe sevinçlerimizin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğimizin

pekiştiği bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dini

bayramlarımız, yüce dinimiz İslam’ın emrettiği gibi; dargınların barıştığı,

yoksulların korunup gözetildiği, dayanışmanın en samimi bir şekilde yaşandığı

müstesna zamanlardır.

Sevgi, kardeşlik, yardımlaşma gibi insani değerlerimizin en üst noktaya çıktığı bu özel günleri anlamlı kılmak için dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakmalı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü en muazzam bir şekilde paylaşmalı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı tazeleyerek bir kez daha kucaklaşmalıyız.

Bu bayramda her bayramda olduğu gibi bayram sevincimizi, bayram iklimini en yakınımızdan, ailemizden; Anamızdan, Babamızdan başlayarak önce tüm memleketimize, tüm ülkemize sonra tüm Dünyaya yaymalıyız. Dünyanın neresinde yaşanan bir acı ve üzüntü varsa, yaşanan acıları ve dertleri paylaşmalı; onların sevinçleri gibi üzüntülerine de ortak olmalıyız.

Millet olarak birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşarken, güvenli ve istikrarlı, ekonomik açıdan ise büyüyen bir Türkiye görmeyi arzu ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

 

 

GÜNİDER Yönetim Kurulu Kurban Bayramı mesajı

 

Milletimizin diriliği ve bekasına, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın ve üniversitemizin huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileklerimizle, Tüm Giresun Halkının, siz değerli basın mensuplarının, üniversitemiz akademik ve idari personelinin Kurban Bayramınızı tebrik ederiz.

 

Hendenoğlu Bayram Mesajı  Yayınladı

Amerika New Jersey Eyaleti Burlington County Selimiye Camii Derneği yönetim kurulu başkanı  Yener Hendenoğlu, yönetim kurulu adına Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Selimiye Camii Derneği yönetim başkanı Yener Hendenoğlu mesajında bayramların birleştirici özellikleri bulunduğunu belirterek, “İlk önce Kurban Bayramı’nı, hemen ardından Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız. Bu iki bayramın ülkemiz ve gurbette yaşayan vatandaşlarımıza huzur ve mutluluk getirmesi temennisi dileğiyle mutlu bayramlar diliyorum” dedi.


Hendenoğlu açıklamasının devamında, “Bayramlar, sevinç, neşe ve rahmet günleridir. Birlik ve beraberlik duygularının doruklaştığı, kardeşlik hislerinin zirveye ulaştığı, maddi manevi dayanışmanın pekiştiği, dost ve akraba ziyaretlerinin yoğunlaştığı, fakir, yoksul ve yetimlerin sevindirildiği müstesna günlerimizdir.


Özellikle dini bayramlarımızın milletimiz üzerinde çok olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. İdrak ettiğimiz Kurban Bayramı'nın ülkemizin her türlü sıkıntı ve felaketlerden kurtulmasına, tüm İslam Aleminin huzur ve kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyor, kesilecek olan kurbanların da Allah nezdinde kabul olmasını temenni ediyorum.


Bu duygu ve dileklerimle tüm vatandaşlarımızın ve bütün müminlerin mübarek Kurban Bayramı'nı ve Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara milletçe huzur, sıhhat, birlik-beraberlik ve kardeşlik şuuru içerisinde erişmemizi Cenabı Haktan niyaz ediyorum” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir