Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6118 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Mart 2012 - 18:53

Kuş Dili Kitap Oluyor

Büyüt
Küçült
Kuş Dili Kitap
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) 2012 yılında Somut Olmayan Kültür Varlıkları listesinde aday olan yörede Kuşdili olarak bilinen Islıkla Haberleşmenin ilk araştırma kitabı basılıyor.

Kuş Dili Kitap Oluyor

 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) 2012 yılında Somut Olmayan Kültür Varlıkları listesinde aday olan yörede Kuşdili olarak bilinen Islıkla Haberleşmenin ilk araştırma kitabı basılıyor.

 

Araştırmacı-Yazar Şaban Kutlu tarafından yaklaşık 3 yıllık bir araştırmanın sonucu olarak Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanan kitap Giresun Valiliği tarafından 3 bin adet olarak basılacağı belirtildi.

 

Kuşdili'nin konuşulduğu Giresun'un Çanakçı İlçesi'nin Karabörk Belde Belediye Başkanı Ömer Karaman ve Araştırmacı-Yazar Şaban Kutlu basıma hazır kitap ve materyallerini Giresun Valiliği Kültür Müdürlüğü'ne teslim etti.

 

Valilik tarafından basıma hazır kitapla ilgili bilgi veren Araştırmacı-Yazar Şaban Kutlu "Yaklaşık 3 yıllık bir araştırma sonunda kitap basıma hazır hale gelmiştir. Çanakçı Kaymakamlığı tarafından 2009 yılında Dünya Kültürel Mirası'na aday olması için Kültür Bakanlığı'na sunulan Kuşdili 2012 yılında UNESCO'nun aday listesine alınmıştır. Ancak bugüne kadar resmi bir bilimsel yazılı veya görsel materyale sahip değildir. Buradan yola çıkarak bir kültür hizmeti sunmak istedik. Giresun Valiliği'nin de katkılarıyla Kuşdili'nin de bir kitabı olacaktır" dedi.

 

Kuşdili'nin yöre için önemli bir kültür mirası olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin ise "İlk etapta valiliğimiz tarafından 3 bin adet baskı yapılacaktır. İlerleyen zamanda ihtiyaç duyulursa baskı yeniden gündeme gelebilir. Kuşdili yalnızca Giresun değil Türkiye içinde önemli bir kültür mirasıdır" diye konuştu.

 

Kaynak: Kerasus Haber

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir