Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4412 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Temmuz 2013 - 19:48

Kuşköy'de Festival Coşkusu

Büyüt
Küçült
Kuşköyde Festival
16'ncı Kuş Dili Kültür ve Sanat Festivali hafta sonu İlimiz Çanakçı İlçesi'ne bağlı Kuşköy Köyü'nde düzenlendi.

Yıllardır geleneksel kuşdiliyle haberleşme geleneğini kuşaktan kuşağa aktararak sürdüren Kuşköylüler festivalde doyasıya eğlenirken, GSM operatörünün tek rakipleri olduklarını belirttiler.

Kuşköy Mobil İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan festivalde konuşan Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, köyde yaşayan insanların bu çetin coğrafyanın yarattığı koşullar nedeniyle ıslıkla haberleşme yolunu seçtiğini belirterek, “Canlılar arasında çeşitli şekilde haberleşme yöntemleri var. Bu dağlarda özellikle frekansı düşük sesler yerine tiz seslerin duyulabilmesi bununda ancak ıslıkla sağlanabilmesi bu tür bir haberleşme şeklini  ortaya çıkarmıştır. Belki dünyada 100'den fazla konuşulmayan dil var. Belki kuşdilimiz de ilerleyen yılarda unutulacak ama iyi bir hatıra olarak kalacak. “dedi.

 

Kuşdili Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Koçak, kuş dilinin Giresun'da çok eski tarihlerden bu yana konuşulduğunu belirterek, yaklaşık 500 yıldan bu yana kuş dili ile haberleştiklerini belirtti.

 

Konuşmaların ardından en iyi ıslıkla haberleşme yarışmasına geçildi. Çiftler yaklaşık 300 metre uzaklıktaki arkadaşıyla haberleşmeye çalıştı. Yarışma sonunda ıslıkla en iyi haberleşen Havvacan Civelek-Güler Kodalak çifti birinci oldu. Yarışmada İbrahim Kodalak-Yüksel Civelek ikinci, Yılmaz Civelek-İmdat Civelek çifti de üçüncü olarak madalyalarını aldı. Festival Azerbaycan Halk Dansları Topluluğunun gösterileri ve konserlerle devam etti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir