Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5399 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2012 - 18:57

Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Büyüt
Küçült
Kutlu Doğum Haftası
Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin'in 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin’in 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Mesajı
  Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, 1441. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.   Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini anacağımız14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftasındaki en büyük amaç, yüce dinimiz İslam"ı ve onun Peygamberi Hz. Muhammed"i daha iyi anlayıp, idrak edebilmektir.   Hz. Peygamber Efendimiz putperestliğin, kabile asabiyetinin, zulmün ve haksızlığın doruk yaptığı bir zaman diliminde, tüm kötülüklere ve olumsuz davranışlara karşı insanlığa, sonsuza kadar huzurlu, mutlu, yaşanabilir bir hayat ve dünya nizamı hazırlamıştır.   Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve  yardımlaşmaya teşvik ederek, “Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz” sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vererek, onları olgunluğa davet etmiştir.   İnsanlığa bir güneş gibi doğan Resulullah’ın, kutlu ve kutsal mesajlarının daha kapsamlı ve derinlemesine idrak edilmesi gereken bir zaman diliminden geçiyoruz. Sevgili Peygamberimiz ‘Tevhit’ çağrısı ile insanların gönlü ve kalpleri hidayet huzuru ile ulvileşmiştir. Davranışlarındaki ölçü, konuşmasındaki sakinlik, üslubundaki irfan Müslümanlara asırlar öncesinden rehber olmuş ve büyük hikmetler bahşetmiştir.   Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır. Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asra rağmen, onun sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi herkes için, bilhassa sorumluluk taşıyanlar açısından çok önemli öğütler içermektedir.   Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm vatandaşlarımız ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.    




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir