Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4748 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2013 - 18:46

Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Büyüt
Küçült
Kutlu Doğum Haftası
Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin'in 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Mesajı 
 
Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, 1442. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hz. Peygamber Efendimiz, Yüce Allah tarafından tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilmiş, kitabımız Kuran’ın muhteşem ve evrensel mesajlarını tüm insanlığa ulaştırmıştır. Dürüstlüğü ile insanlara örnek olduğu gibi, söz ve davranışlarıyla da ümmetini yanlıştan ve sapkınlıktan azami derecede muhafaza etmeye çalışmıştır.

Sevgili Peygamberimiz ‘Tevhit’ çağrısı  ile insanların gönlüne girmiş, kalpleri hidayet huzuru ile dinginliğe eriştirmiştir. Davranışlarındaki ölçü, konuşmasındaki sakinlik, üslubundaki irfan Müslümanlara asırlar öncesinden rehber olmuş ve büyük hikmetler bahşetmiştir.

Peygamber Efendimiz, merhamet, barış, hoşgörü, ahlak ve şefkati kendi yaşamından insanlığa aktarmış ve her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüştür. Akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzur, barış, kardeşlik ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiştir.

Günümüzde kan, şiddet ve gözyaşları arasında sarsılan Müslüman coğrafyasında yaşayan toplumların, yüce Peygamberimizin hayatından, kişiliğinden ve tavsiyelerinden alacakları daha çok derslerin olduğu aşikardır.  Peygamberimizin anlam ve değer yüklü ilahi mesajları günümüzde de insanlık için önemini, değerini ve canlılığını korumakta ve gelecek için ihtiyaç duyulan güveni içinde barındırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası´nın tüm vatandaşlarımız ve İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, 14 – 20 Nisan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan mesajında;


“Sevgi ve rahmet peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğum gününün 1442. yılı münasebetiyle bir “Kutlu Doğum Haftası”nı daha idrak ediyoruz.

      Güzel ahlak, doğruluk, barış, şefkat, insan onuruna değer verme ve sevgiyi bizlere aşılayan, bütün insanların mutluluğunu esas alan İslam'ı bize ulaştıran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunu idrak etmekteyiz. Peygamber Efendimizin doğumu, elbette ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmakta esas maksat getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemek, yaşantısını örnek almaktır.

  İnsanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insan onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verilmiştir. Bu sebepledir ki varlığı insanlık için bir onur olan peygamberimiz de insanın onuruna, izzet ve haysiyetine hassasiyet göstererek yaşantısı boyunca insanlığa örnek olmuştur. O bize;  Allah’a iman edip O’nu sevmeyi, O’na bağlanarak barışı ve doğruyu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, insanların onur ve haysiyetlerini korumayı, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. “Kutlu Doğum Haftası” işte O yüce şahsı tanıyarak yaşantımıza örnek alma ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin “Kutlu Doğum Haftası’nı” tebrik eder, Kutlu Doğum Haftasının milletimize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini dilerim.” dedi.
Fethi  KARAHÜSEYİN

                              Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı

Diyanet-Sen Kutlu Doğum Mesajı

Her yıl, efendilerin ve insanların en şereflisi ve en güzeli Hz. Peygamberimizi ifade edebilmek ve kamuoyunun dikkatini biraz daha iyi çekebilmek için  bir konu - tema öne çıkartılmaktadır. Bu senenin öne çıkan konu-teması da 

“Hz. Peygamberimiz (SAV) ve –İnsan Onuru “ Her şeyden önce sevgili Peygamberimizin dünyaya gelişi ve insanlığa  sunnduğu  evrensel mesajlar zaten İnsanlık için en büyük fırsat ve onur kaynağı olmuştur.

İnsan Onuru, haysiyeti, şerefi, dahası insanın insan olarak dünyaya gelmesi ve eşrefi mahluk olarak sıfatlanması, her insanın eşit olması ve hiçbir zümrenin, ırkın, milletin diğerinden üstün olmadığı, üstünlüğün ancak ve ancak Allah’a olan yakınlık ve ondan ne kadar korktuğumuzla ölçülür.

İnsan Onuru, oldukça geniş anlamı olan ifade. Günümüz dünyasında maalesef, güçlü-zayıf, köle- efendi sosyal ve iktisadı ikilemiyle  değer bulduğu ve değerlendirildiği insanın Hz.Peygamberimizin İnsanlığa sunduğu özellikle Veda Hutbesinde yer bulan evrensel mesajlarını iyi anlayabilmek ve anlatabilmek ve dahası anlattıklarımızla değil hayatımıza bu mesajları monte edebilmek gerekir…

 

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1989 yılından bu yana, 14-20 Nisan  tarihleri arası Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) i en güzel biçimde anlama ve anlatma, onun insanlığa verdiği evrensel mesajı algılama, örnek ahlakı (Kur’an ahlakı)’ nı ve model yaşantısını hayatımıza  entegre edebilmemiz için yapacağımız ve uygulayacağımız usul ve metotların neler olduğunun insanlarımıza ve Müslümanlara  anlatma gayret ve hüsnü niyetiyle yapılan etkinlikler haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu hafta içinde başta Müftülüklerimiz olmak üzere birçok yerde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Halkımızın bu haftayı Hz. Muhammed’(SAV) nasıl daha iyi anlarım diye düşünüp bu haftayı ailesi ve çevresiyle beraber bu etkinliklere katılarak bu fırsatları değerlendirmelidir.    

Bu duygu ve temennilerle, Kutlu Doğum Haftası’ın  bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, Sevgi, şefkat, merhamet peygamberi Allah sevgilisi milyarlarca Müslümanın Efendisi, bütün çağlara ve evrene hitap eden, yaşantısını yaşantımıza model olarak aldığımız sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in miladi doğum gününün içinde bulunduğu KUTLU DOĞUM HAFTASI nı kutlar, “Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl”. Diyor,

Haftanın; Ülkemize, İslam alemine ve Tüm insanlığına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’ tan niyaz ederiz..

Fethi  KARAHÜSEYİN

   Diyanet-Sen

Giresun Şube Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir