Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5693 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Şubat 2013 - 02:51

Liman Yoksa Demiryolunu Unutun

Büyüt
Küçült
Liman Yoksa Demiryolunu
Giresun'un önemli sanayicilerinden Halil İbrahim Şengün,dünyanın önemli şehirlerinin göbeğinde tersaneler olduğunu ifade ederek"Tirebolu'ya tersane kurulmasını engelleyenlerin bu dalda hangi uzmanlıklarının olduğunu,Giresun insanı sorgulamalıdır.''dedi.

LİMAN OLMAYAN İLÇEYE DEMİRYOLU AÇMAK ÖLÜ  YATIRIM OLUR

Giresun'un önemli sanayicilerinden Halil İbrahim Şengün,dünyanın önemli şehirlerinin göbeğinde tersaneler olduğunu ifade ederek"Tirebolu'ya tersane kurulmasını engelleyenlerin bu dalda hangi uzmanlıklarının olduğunu,Giresun insanı sorgulamalıdır.''dedi.

"ÜNYE'DEKİ TERSANEYİ GİDİP GÖRSÜNLER"

Şengün,Giresun'un sanayileşmesi gerektiğini belirterek"Ben Hamburg'a gittim şehrin göbeğinde tersane var.ÇİN'e Şangay'a gittim yine aynı manzarayı gördüm.Artık teknoloji gelişti.Hiçbir tersanede aspesli gemi yapılıp sökülmüyor.Gemiler yeni teknoloji ile yapılıp sökülüyor.Şayet TİTANİC yeni teknolojiyle yapılsaydı batar mıydı?..Bu dalda mühendislik düzeyi çok gelişti.Ayrıca Almanlar bir tehlike görse Hamburg'un göbeğinde tersane tutar mı?..HAMBURG Limanı zararlı olsa,çevreyi kirletse Almanlar bu işe razı gelir mi?..Bu arkadaşlar ÇİN'e gidip Şangay'daki tersane ve limanın nerede konuşlandırıldığını görmüşler mi?..Birşeye karşı çıkmak için o işin eğitimini almak veya dünyadaki örneklerini görmek gerekmez mi?"diye sordu..  

"TİREBOLU LİMAN YAPAMAZSA DEMİRYOLUNU UNUTSUN"

Şengün,Tirebolu'daki liman tartışmalarını hayretler içinde izlediğini anlatarak;"Akıl var mantık var.Devlet Tirebolu'ya demiryolunu ,300-500 kişi trene binecek diye yapar mı?.Demiryolu ticareti geliştirmek için yapılır..Ürün veya mallar gemi ile Tirebolu limanına gelecek ve oradan da tren yoluyla ortadoğuya gönderilecek.Tirebolu,limana karşı çıkarak aslında demiryolundan vazgeçmiş olur..Devlet,asla bilerek ölü yatırım yapmaz.Liman olmazsa demiryolu ölü bir yatırım olur.. 

Giresun'da bu konularda uzmanlaşmış kişiler panel veya konferanslara çağrılmıyor.Konunun uzmanı olmayan,eğitimini almamış arkadaşlar atıp tutuyor.Ben her fikre saygılıyım.Herkes özgürce fikrini açıklamalı.Ama bu konuda hassas olmak lazım..Konuşurken bir ilin ve ilçenin sanayi ve ticaret altyapısını yok etmemek lazım.Bugün internet aracılığıyla hangi şehirlerde tersane ve limanlar var ,görmek ve araştırmak mümkün.Hiç araştırma yapmadan karşı çıkmak bence doğru değil.Acaba biz Almanlar veya Çinliler'den,İngilizler'den tersane ve liman konularında daha mı çevreciyiz.Onlar bu işi bizden az mı biliyor.Olaya geniş açıdan bakmak lazım"dedi 

Bu arada Tirebolu'da şehrin göbeğine balıkçı barınağı yapılmasına izin verenlerin liman için tepki vermeleri de anlaşılamıyor.Acaba limana gelmeyen turistler balıkçı barınaklarını tercih eder mi?..Görüntü ve çevre kirliliği açısından barınak mı daha çevrecidir,yoksa limanlar mı?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir