Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4620 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2013 - 18:52

M.Akif Ersoy dualar ile anıldı.

Büyüt
Küçült
M.Akif Ersoy dualar ile
Müftülük, ŞİFA-DER ,Veteriner Hekimler Odası ortaklığı ile, Mehmet Akif Ersoy’u anma ve mevlüt programı gerçekleştirildi.

Müftülük, ŞİFA-DER ,Veteriner Hekimler Odası ortaklığı ile, Mehmet Akif Ersoy’u anma ve mevlüt programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 77.yıl dönümünde Giresun Müftüoğlu Camisinde okunan Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve dualar ile anıldı.

             Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğrenimden sonra Mülkiye Mektebine devam etti. Babasının vefâtı ve evlerinin yanması üzerine mülkiyeyi bırakıp Baytar Mektebini birincilikle bitirdi. Tahsil hayâtı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca ve Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı.

          1920 târihinde Burdur Mebusu olarak Birinci Büyük Millet Meclisine seçildi. 17 Şubat 1921 günü İstiklâl Marşı’nı yazdı. 1926 yılından îtibâren Mısır Üniversitesinde Türkçe dersleri verdi. Derslerden döndükce Kur’ân-ı kerîm tercümesiyle de meşgul oluyordu, fakat bu sırada siroza tutuldu. Önceleri hastalığının ehemmiyetini anlayamadı ve hava değişimiyle geçeceğini zannetti. Lübnan’a gitti. Ağustos 1936′da Antakya’ya geldi. Mısır’a hasta olarak döndü.

Hastalık onu harâb etmiş, bir deri bir kemik bırakmıştı. İstanbul’a geldi. Hastanede yattı, tedâvi gördü. Fakat hastalığın önüne geçilemedi. 27 Aralık 1936 târihinde vefat etti. Kabri Edirnekapı Mezarlığındadır.


                               Mehmet Akif Ersoy’u Andık


Vali Hasan Karahan, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programına katıldı.


Bugün saat 14.00’de Giresun Vahit Sütlaç Sahnesi’nde Giresun Mehmet Akif Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen anma programının açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Bugün saat 14.00’de Giresun Vahit Sütlaç Sahnesi’nde Giresun Mehmet Akif Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen anma programının açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Okul Müdürü İbrahim Annakkaya ve Türkçe Öğretmeni Ayşe Güner Kapucuoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisi,  Türkçe Öğretmeni Cemil Kaptanoğlu tarafından sahnelenen İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili tiyatro gösterisinin ardından öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin okunmasıyla program sona erdi.

Anma Programına; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.   




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir