Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9249 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2012 - 12:12

Mahkemece İptal edilen LİHKAP sınavı ile ilgili Sayın Bakan'ın cevabı

Büyüt
Küçült
Mahkemece İptal edilen LİHKAP sınavı ile ilgili Sayın Bakanın
Giresun Milletvekili Selahattin KARAAHMETOĞLU'nun Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Büroları sınavı ile ilgili olarak 9 Şubat 2012 tarihinde vermiş olduğu soru önergesi ve Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar'ın verdiği cevap

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’ nun  Mahkemece iptal edilen LİHKAP sınavı ( Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları) ile ilgili olarak 9 Şubat 2012 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu  Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar tarafından yanıtlanmasını  istediği soru önergesine  2 Mayıs 2012 tarihinde yanıt verilmiştir.

Selahattin KARAAHMETOĞLU’ nun soru önergesi:

5368 Sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanun  ve İlgili Yönetmelik çerçevesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 11.10.2009 tarihinde yapılan LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları) sınavı Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından 11.02.2011 2010/309 esas 2011/237 sayılı karar gereğince iptal edilmiştir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yürütmeyi durdurma istemiyle yaptığı başvuru da yine Danıştay 10. Dairesince reddedilmiştir.

Dava konusu lisans sınavının  ilgili mahkeme kararları gereği  iptali ve başvuru sahibi adayların katılacağı sınavın tekrarına ilişkin olarak bu güne kadar herhangi bir işlem niçin yapılmamıştır? Sayın Bakan yeniden bir LİHKAP sınavı yapılması ya da mahkeme kararı gereğince aynı adayların katılımı ile sınavın yenilenmesi hususunda şahsınızın görüşü nedir?Dava sürecine rağmen lisans verilen ve büyük maddi külfetlere girerek bürolarını açan kişilerin lisansların iptali neticesinde doğacak zararları kim tarafından karşılanacaktır? Lisans düzenleme işlemini gerçekleştiren Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve bürokratları hangi amaçla bu büroların açılmasına göz yummuştur? Bakanlığınızın bu hususta bir tasarrufu ve talimatı olmuş mudur?Ülkemizdeki Kadastro ve Fen hizmetleri uzunca bir süredir yetkisiz kişiler tarafından yürütülmekte değil midir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR ’ın yanıtı:

  Bakan verdiği yanıtta Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında 6083 sayılı yasanın 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe girmesi  ardından kadastro müdürlüklerinin kapatılması ile iş ve personel planlamalarının lisanslı büroların varlığı düşünülerek yapılması, kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi maksadı ile yapılacak sınav tekrarı sonrası yerleştirme işlemine kadar çalışabilecekleri  belirtilmiştir. Ankara 9. İdare Mahkemesinin sınavı iptal kararının yürütmeyi durdurma talepli iptali yönünde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce Danıştay 10. Dairesine yapılan yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verildiği Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yapılan ikinci itirazın da yine Danıştay 10. Dairesince reddedildiği belirtilmiştir. Bakan Erdoğan Bayraktar Danıştay 10. Dairesi kararı ile  Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmeliğin yürütmenin durdurulması kararının dikkate alınarak mevzuat değişikliğine gidilerek lisans sınavı ile ilgili işlemlere ivedilikle yön verilmesine karar alındığını belirtmiştir. Bakan tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yönetmeliğin değişiklik gereken bölümlerinin tespit edildiği, söz konusu bölümlerin yeniden düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtilmiştir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir