Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6090 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2012 - 09:27

Mehmet Geldi 17 Aralık TBMM Genel Kurul Konuşması

Büyüt
Küçült
Mehmet Geldi 17 Aralık TBMM Genel Kurul
Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, 17.12.2012 tarihinde TBMM Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nün 2013 yılı bütçesi üzerine Ak Parti Grubu adına bir konuşmada bulundu.

Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, 17.12.2012 tarihinde TBMM Genel Kurulunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı bütçesi üzerine Ak Parti Grubu adına bir konuşmada bulundu.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde Ak Parti Grubu adına söz almış bulunmaktayım,

Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; devletimizin sorumluluğu altındaki tapu sicillerini düzenli bir biçimde tutan, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlemlerini yapan, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlayan, Ülkemizin kadastrosunu yaparak, değişikliklerini takip eden, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlayarak bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bağlı bir kuruluştur.

 

Ülke tesis kadastrosu çalışmalarında Cumhuriyetin kuruluşundan 2003 yılı sonuna kadar toplam 39.516 birimde kadastro bitirilmiş iken 2004 yılından günümüze kadar geçen kısa sürede 12.075 birimin kadastro çalışması bitirilmiştir,

2004 öncesinde ülke genelinde yılda ortalama 350 birimin kadastrosunu yaparken, 2004 den itibaren özel sektörden de hizmet satın almak suretiyle yıllık ortalama 1.750 birimde kadastro çalışması  yapılmıştır.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

 

Kaliteli hizmet anlayışını ilke edinen TKGM bir çok projeyi hayata geçirmiş olup, bu projeler ;

Ülke tesis kadastrosunun biran evvel tamamlanmasına yönelik Kadastronun Tamamlanması Projesi,Tapu-Kadastro bilgilerini Kadastro Kanununda öngörüldüğü üzere mekânsal bilgi sistemlerinin altlığını oluşturacak şekilde ve yapıda güncellemek, tüm hata ve noksanlıklardan arındırmak, sayısal ve hukuksal formda bilgisayar ortamına aktararak kullanıma sunmak, bu amaçla kurumsal kapasite ve altyapıyı geliştirmek, gayrimenkul değerleme alanında hukuki, teknik ve idari yapının oluşturulması çerçevesini ve politikasını belirlemek amacı ile planlanan Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi,

 

Ülke genelinde tapu ve kadastro bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılması ile bu bilgiler üzerinden her türlü sorgulama ve işlemin elektronik ortamda anlık olarak (on-line) yapılabilmesini amaçlayan en temel e-Devlet projelerinden birisi olan (TAKBİS) Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi,Tüm ülke genelinde ve KKTC’de, GPS ile her hangi bir yer ve zamanda, doğruluğunda coğrafi konum bilgisinin, geleneksel yöntemlere göre son derece ekonomik ve saniye ile ifade edilebilen çok kısa sürelerde elde edilebildiği TUSAGA-Aktif ProjesiHarita üretimlerinin izlenmesi ve üretimlerde mükerrerliğin önlenmesi amacıyla oluşturulan Harita Bilgi Bankası (HBB) Projesi,

 

 

Günümüz teknolojik gelişmeleri, kadastro tesis, yenileme ve güncelleştirme çalışmaları için kullanılan haritaların sayısal formda olmasını zorunlu hale getirdiğinden bu ihtiyacı karşılamak üzere sayısal harita ve ortofoto harita üretiminin gerçekleştirildiği Ortofoto Harita ProjesiFotogrametrik harita veya ortofoto harita üretimi için gerekli olan yer kontrol noktalarının sıklaştırma çalışmaları, ölçümleri ve hesaplarının gerçekleştirildiği Jeodezik Ağ Projesi,Vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü gözetiminde Kalite Yönetim Sistemlerinin uygulanmasına yönelik Sürekli Kurumsal Gelişim Projeleridir.

 

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

TAKBİS (Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi ) projesiyle birlikte halen 341 birimde pilot olarak uygulanmakta olan, başka ilde bulunan bir gayrimenkul ile ilgili satış vb. işlemlerin gerçekleştirilmesi de ülke geneline yaygınlaştırılacaktır.

Böylece en basit tapu işlemi için gayrimenkulün kayıtlı olduğu yere gidilmesine gerek kalmadan, TAKBİS projesi kapsamında işletime alınan tüm müdürlüklerde, bulunulan yere bağlı kalınmaksızın yetki alanı dışındaki işlemler de yapılabilecektir.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi kapsamında 4.100.000 parselin yenilenmesi planlanmıştır. Bugüne kadar 2.200.000 parselin yenilenme çalışmaları  yapılmıştır. Proje kapsamında yer almayan 4.000.000 parsel ise, yeni yayımlanan Sayısallaştırma Yönetmeliği kapsamında değerlendirilerek genel bütçe veya döner sermaye kaynakları ile yenilenecektir.

Konuşmamı  burada sonlandırırken; 2013 yılı bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diler,  sizleri saygıyla selamlarım.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir