Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4989 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2012 - 18:25

Melikoğlu: ''Taraflı Haberleri Hayal Kırıklığıyla Takip Ediyorum''

Büyüt
Küçült
Melikoğlu: Taraflı Haberleri Hayal Kırıklığıyla Takip
Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu 3 Aralık 2012 tarihinde yaptığı basın toplantısı hakkında çıkan haberlerden bazılarının kendisini hayrete düşürdüğünü ve hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

Melikoğlu “Giresun gündemini günlerdir meşgul eden katı atık sistemi (çöp) konusunda ve şahsım hakkında ortaya atılan iddialarla alakalı bilgilendirme yaptığımız, vatandaşımızın bilmediği gerçekleri açıkladığımız ve sorumluları göreve davet ettiğimiz basın açıklamamız sonrasında basında çıkan haberlerde bazı yazarlarımızın basın açıklamamızı haber olarak değil de kendi anlayışlarını ve yorumlarını yansıttıklarını hayretle gözlemledim.

İfade ettiğimiz detayların içerisinden işlerine gelen kelimeleri cımbızla çekip haberlerine yorum katarak boyut değiştirenler var. Kasıt kokan haberleri bazı yerel yayın organlarımız da hayal kırıklığıyla takip ettim. Örneğin yöremizi temsil ettiğini söyleyen ‘Çavuşlu Çöp Olmasın’ mitinglerinde en ön safta yer alan sayın Ali Dursun’un yazısında kullandığı nezaket sınırlarını aşan cümleleri okuduğumda hissettiklerimi sadece hayal kırıklığı olarak ifade edebilirim” dedi.

Aynı hedefe farklı gözlerle baktıklarını ifade eden Başkan Melikoğlu “ Sayın Ali Dursun’un yazısını kınıyorum. Konuları hep kendine yontan gerçekleri görmekten açıklamaktan, konuşmaktan imtina eden, tribünlere oynayan, popülist politika izleyen bir yapı ile asıl kendisinin ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil. Cımbızla çektiği sözler üzerinden, yanlı, yanlış, yıpratıcı haberler üreten, art niyetli bir anlayışı yansıtan Ali Dursun’u esefle kınıyorum. Temsil ettiği basının tarafsızlığını hiçe sayarak, Görele halkının temsilcisi olan Belediye Başkanına nezaket sınırlarını aşan Ali Dursun için duyduğum hayal kırıklığının da bir kez daha altını çizmek istiyorum. “ dedi.

Melikoğlu: “Önce Sorularımızın Cevabını Vermeli”

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu Giresun’un çöp sorunuyla alakalı gelinen son noktada yaşananları özetlediği basın açıklaması sonrasında...

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya yönelttiği soruların ve istifa davetinin cevaplarını beklediğini söyledi.

Başkan Melikoğlu ” En son basın toplantısında yaşanan süresi izah ettik ve Sayın Kerim Aksu’nun samimiyetsizliği hakkında bilgiler verdik. Bu süreci mantıklı ve olgun bir şekilde geride bırakmamız adına ve Telafisi güç kamu zararlarının oluşmaması için, Sayın Aksu’nun ilkeli davranması yönelttiğimiz sorulara, telkinlere ve davete cevap vermelidir” dedi.

Neydi bu sorular;

1. Sayın Kerim Aksu'yu ivedilikle Giresun katı-sıvı atık içme suyu birliğini toplantıya davet ederek, mahkeme süreci tamamlanana kadar inşaat çalışmalarının durdurulmasıyla alakalı karar almaya çağıracak mı?

2. Sorun taş ocakları ile çözülecekse Giresun'da ki bütün taş ocakları katı atık bertaraf tesisi yapılmak üzere çevre düzeni planlarında bloke edilecek mi?

3. Sayın Kerim Aksu yerel seçimlerde seçmenine söz vererek imar planından çıkarttığı Giresun Organize Sanayi bölgesinde tahsisi yapılmış alan imar planına işlenecek mi? Katı atık alanı olarak kaydedilmiş bu arazi için çed raporu çalışması başlatacak mı?

4. Sayın Kerim Aksu kendi seçmenine layık görmediği Giresun’un çöpünü seçmeni olmayan Çavuşlu’ya getirmekte ısrar edecek mi? Çavuşlu’ya nükleer santral mi yapılıyor diyor. Kendi için uygun görmediği çalışmaları görmeye devam edecek mi?

5. Sayın Kerim Aksu çöp tesisinin Çavuşlu’ya yapılması sürecinde gösterdiği samimiyetsiz tavırların, yaptırımların ve usulde yapılan hataların altında siyaset yapmaya devam mı edecek yoksa istifa edecek mi?

Melikoğlu “Kayın kerim Aksu, telafisi güç kamu zararlarının oluşmaması için tüm bu sorulara cevap vermeden, siyaset yapmaya devam edecekse, asıl bu Giresun’a Giresunluya ihanettir” dedi.

Aldatan da olmayacağız, aldatılan da

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, CHP Giresun İl Başkanı Sayın Eşref Karaibrahim'in çelişkili açıklamalarına da dikkat çekti.

Melikoğlu; "Giresun'un katı atık bertaraf sıkıntısı ile ilgili yaptığım basın toplantısı sonrası açıkça görülmektedir ki belirli kesimlerce açıklamalarım sulandırılmakta, çarpıtılmaktadır. CHP Giresun İl Başkanı Sayın Eşref Karaibrahim de yaptığı açıklamalar ile partisinin belediye başkanı ile çelişmiştir. Sayın Kerim Aksu ' imzasının arkasında dursun' diyor İl başkanı ' Melikoğlu imza atmadı' diyor. Bu nasıl çelişkidir? . Konu sanki Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’ymuş gibi lanse ediliyor, konu Melikoğlu değil, Giresun'un geleceğidir. Kaldı ki çöp tesisini onaylamayan hiç bir Giresunlu yok ki. Bende bir Giresunlu olarak çöp tesisine karşı değilim. Biz tesise karşı açıklama yapmadık. Biz aldatılmamıza karşı açıklama yaptık. Biz aldatanda olmayacağız aldatılanda... Konuları saptırarak, yapılan aldatma örtbas edilemez, kimse Giresunluyu Keriz yerine koymasın" dedi.

Yaptığı yorumların Hak'tan yana olmasının hazmedilemediğini belirten Melikoğlu şöyle devam etti " Biz tesise karşı değiliz, hukuk devletinde hukukun vereceği kararı bekleyelim diyoruz ve mantıklı sorularımıza cevap istiyoruz. Giresun merkezin çöpü 2 km yakında ki arazide bertaraf edilmek yerine neden 72 km ileriye taşınıyor. Daha önce tahsisi yapılmış ve 2 km yakında olan arazinin akıbeti nedir.72 km yolun maliyeti ne olacak diyoruz? Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu maliyet hesabı yapmıyor mu? Sayın Karaibrahim benim seçimlerden endişe ettiğimi söylüyor. Böyle bir endişem daha önce de olmadı, bundan sonrada olamaz bizim felsefemiz, Gelecek seçimler için değil, Gelecek nesiller için çalışmaktır. Biz sadece haktan hukuktan yanayız. Haktan yana olduğumuz içinde haksızlıklara karşı açıklamalarımız devam edecek" dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir