Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4919 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2013 - 11:00

''Mevlid Kandili'' Mesajları

Büyüt
Küçült
Mevlid Kandili
''Mevlid Kandili'' Mesajları


Yarın akşam idrak edeceğimiz Mevlid kandili dolayısıyla Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in mesajı:   Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif edişinin 1442’inci yıldönümü karşılamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.   Hz. Peygamberimiz, müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır.   İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiş, evrensel masajlarıyla da insanların yolunu aydınlatmıştır.   Milletimiz Peygamberine olan bağlılığını ve şükranını, Mevlidi Şerif gibi bir eseri günlük hayatına sokarak ve gittiği her coğrafyaya götürerek göstermiştir.   Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.   Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Okuyar, Mevlid Kandili mesajı yayınladı..


İstanbul, Fatih yakınlarında Türk İslam Alemi ile Şiir Dünyası ve Şebingülü Dostu santseverlere, Mevlid Kandili mesajı yayınlayan; Şaheserler Üreten Sanatçılar, İletişimciler, Yapımcılar Yönetmenler, Araştımacılar ve Derlemeciler (ŞÜSİYAD) Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Mevlid Kandili mesajı yayınladı..Ve şöyle dedi:

........................MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Sizi, sevdiklerinizi ve sevenlerinizi; 
Şiirin Kalbi Bizim Hikmet coşkunluğumda; Şebingülü Dostu saygınlığında; sağlık, başarı. mutluluk ve artı değerli üretkenlik dileklerimle; Şebingülü sunumlarımla selamlıyorum.

Bu gece Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) dünyaya teşrif etmesinin 1434.Yıldönümüdür. ve Bütün Türk İslam aleminin, sevenlerinizin, sevdiklerinizin ve Sizin, MEVLİD KANDİLİNİZİ tebrik ediyorum. Mevlid Kandilinin hayırlar getirmesini, diliyorum..

....................Güzel dilekleriniz gönlünüzce olsun..
Bahtınız açık kısmetiniz bol olsun..
Tanıtım, Turizm, Kültü, Sanat Dostlarımızı; '' yolların çilesi '' bitecek, buluşma sayfalarımızdaki ENGELLER kalkacak; kalkmasa da hiç farketmez. Biz yeni sayfalarda da buluşuruz.. ORTAK PAYLAŞIMCI Canlarımız, BEĞEN,YORUM VE TAVSİYE YAPAN DOSTLARIMIZ ve Kitle İletişim Uzmanı Şiir Yorumcusu Öncülerimizle BİZ; asla ELEMAN değiliz. UŞAK ve TAŞARON da değiliz. Her sabah yeni bir iletişim ağı kurulur, biz oradan da DAVET alırız..
Şimdilik Siz muhteşem Canlarımı; daha saygın, yaygın, etkin iletişim ve paylaşımlar için yeni sayfama davet ediyorum..

ŞEBİNGÜLÜ sunumlarımla selam sevgi saygı..

 Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam âleminin kandilini kutladı. Başkan AYDIN mesajında;


23 Ocak Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin 1442. yıldönümü, yani Mevlid Kandilidir.  İnsanlık tarihinin şüphesiz en önemli olaylarından olan sevgili Peygamberimizin doğum günü, bütün dünyayı sarmış bulunan o dönemdeki zulüm ve kötülüklerin bitmesine vesile olmuştur. Zulüm, kötülük ve her türlü ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir dönemde sevgili Peygamberimizin güzel ahlak ve hoşgörüsü yeryüzünü kuşatmıştır.

İnsanlığa gönderilen en son rahmet elçisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakını anlamaya ve tüm gönüllerde O'na hissedilen derin sevgiyi aktarmak amacıyla asırlardır O'nun dünyaya gelişini kutlamaktayız. Mevlid kandili, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Bu ve bunu gibi geceler birlik-beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip, tartmamıza vesile olan gecelerdir. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz.

Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı  bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecede, Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden ve gönüllere umutla huzuru dolduran o yüce rahmetinden hepimizin faydalanmasını dilerim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bulancaklı hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik eder, ülkemiz ve insanlık âlemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim” dedi.



Tüm halkımızın Mevlid Kandili'ni kutlar, esenlikler dilerim.

Kerim Aksu
Giresun Belediye Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir