Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5198 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Ocak 2014 - 11:30

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Büyüt
Küçült
Mevlid Kandiliniz Mübarek
Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın Mevlid Kandili Mesajı:

Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın Mevlit Kandili Mesajı: 

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği gece olarak kutladığımız Mevlit Kandiline, bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Kandiller;  günlük hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşıp dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırmamıza vesile olmaktadır.  Mevlit Kandili Hz. Muhammed'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama zamanıdır.

Bizler de bu mübarek gecenin vesilesi ile dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle  tüm hemşehrilerimin kandilini kutluyor, ilimiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.


Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Peygamber Efendimizin doğumunun 1443. Yıl dönümü (Mevlid Kandili) dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Yeryüzü onun nuruyla aydınlanmış, insanlık barış ve huzur bulmuştur.” diyen başkan mesajında;

12 Ocak Pazar Gününü 13 Ocak Pazartesine bağlayan gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyamıza teşriflerinin 1443. yıldönümüdür. Her daim yeni bir heyecan ve coşku içinde idrak ettiğimiz Kandillerimizin, Milletimiz ve tüm Müslümanlar için müstesna günler olduğu muhakkaktır. Dini ve milli günler; dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve sevgimizi en sıcak şekilde hissettiğimiz günlerdir.

            Hiç kuşkusuz insanlık tarihinin en önemli olaylarından olan sevgili Peygamberimiz Muhammet Mustafa (S.A.V)’in doğum günü, bütün dünyayı sarmış bulunan o dönemdeki zulüm ve kötülüklerin bitmesine vesile olmuştur. Zulüm, kötülük ve her türlü ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir dönemde sevgili Peygamberimizin güzel ahlak ve hoşgörüsü yeryüzünü kuşatmış, yeryüzü onun nuruyla aydınlanmış, insanlık barış ve huzur bulmuştur. Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Sevgi ve Rahmet peygamberi olan peygamberimiz, bir hadislerinde “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir. İnsanlığa gönderilen son peygamber olan peygamberimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakını anlamaya ve tüm gönüllerde O'na hissedilen derin sevgiyi aktarmak amacıyla asırlardır O'nun dünyaya gelişini kutlamaktayız. Mevlit kandili, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor,  başta Bulancaklı hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik ederim.


MHP Giresun Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum Mevlid Kandilini kutladı

"Çekilen ızdıraplar son bulmalı"

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Erzurum, "İslam coğrafyasındaki kanayan yaranın, akan gözyaşının, çekilen zulmün ve ızdırabın bu gece yüzü suyu hürmetine son bulmasını cenabı haktan niyaz ediyoruz'' dedi. 

Dr. Orhan Erzurum, Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Eşref-ül mahlukat olan insanlığın, insanlıktan çıktığı, insan olmanın şuurunu kaybettiği, zulmün, vahşetin doruk noktaya ulaştığı, diri diri kız çocuklarının toprağa gömüldüğü adeta insanlığın bir arayış içerisinde olduğu bir zamanda Yüce Allah’ın "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti ile şereflendirilen Peygamber (SAV) efendimizin, Hicri 571 rebiyülevvel ayının 12. gecesinde Dünya’ya teşrif ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Doğumu ile birlikte bunalan gönüller, birbirini boğazlayan insanlar daha birçok felaketler adeta son bulmuş, insanlık nefes almış, huzursuzluğun yerini sevgi, barış ve muhabbet kucaklamıştır.
Önümüzdeki Pazar'ı, Pazartesi'ye bağlayan gece idrak edeceğimiz gece Mevlit Kandili, adıyla müsemma olan Peygamberimizin doğumu öncesinde ve sonrasında güzel ahlakı ile şereflendirdiği insanlığın bugün de nasibini alması gerektiğine inanıyoruz. İslam coğrafyasındaki kanayan yaranın, akan gözyaşının, çekilen zulmün ve ızdırabın bu gece yüzü suyu hürmetine son bulmasını cenabı haktan niyaz ediyoruz. Duaların semaya kalktığı, gönül perdelerinin açıldığı, ellerin dua için Cenab-ı Hak'tan niyazda bulunduğu bu gece de, Türk İslam Alemi olarak bu geceyi en güzel bir şekilde idrak etmeli, yaşanan ve yaşanabilecek kötülükleri arkamıza alıp, güzel günler için dua etmeliyiz.
Bu duygu ve düşünceler ile başta Kayseri halkının ve Türk İslam Aleminin mevlit kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."


AK Parti Bulancak İlçe Başkanı İbrahim AKOĞLU, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı;

“İnsanı insan yapan tüm güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı örnek bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. O’nun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin birkaç basit eyleme hapsedilmesi şekliyle değil; O’nun sünnetinin ve siretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncel hayatımıza yansıtılması, güzel ahlakının davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılması ile mümkündür.Âlemlere rahmet olarak gönderilen, hak ve adalet sembolü Hz. peygamberin doğum yıldönümü olan mübarek Mevlit Kandili’nin idraki içerisinde olduklarını kaydeden Başkan AKOĞLU, “Bu anlamda başta Bulancaklı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir