Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5340 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2012 - 18:56

Mevlit Kandili Mesajları

Büyüt
Küçült
Mevlit Kandili
Mevlit Kandili Mesajları

     MEVLİT KANDİLİ MESAJLARI
 
 

Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in Mevlit Kandili Mesajı: 

“Değerli Hemşehrilerim; 

Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. 

Toplumsal değerlerin erozyona uğradığı bugünlerde, Yüce Peygamberimizi anlamaya, onun sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeye, her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğu bir gerçektir. 

Nitekim insanlık geçmişte birçok defa, Onun savunduğu ve tebliğ ettiği kutlu değerler ve mukaddes prensipler doğrultusunda, içinde bulunduğu bunalımı aşmış; birlikte ve barış içinde, huzurlu bir şekilde yaşamanın ilahi mesajını anlamaya çalışmıştır. 

Bu ilahi mesajın toplum hayatına kapsamlı bir biçimde yansıması ve karşılık bulması sonucunda; büyük medeniyetler kurulmuş, insanlığın olgunlaşması ve gelişmesi için gerekli olan inanç ve moral değerler toplumlarda tam olarak hayat bulmuştur. 

Peygamberimiz; hayatı boyunca barış için çabalamış, asırlardır birbirine düşman kabileleri ve toplulukları barış içinde bir araya getirmiş, evrensel masajlarıyla insanların yolunu aydınlatmıştır. 

Milletimiz Peygamberine olan bağlılığını ve şükranını, Mevlidi Şerif gibi bir eseri günlük hayatına sokarak ve gittiği her coğrafyaya götürerek göstermiştir.  

Bu duygu ve düşüncülerle, tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandili'ni tebrik eder, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” 


   Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak başta Bulancaklılar olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini kutladı. AYDIN mesajında; 

     “3 Şubat Cuma Gününü, 4 Şubat Cumartesine bağlayan, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece, hayatı ve öğütleri ile insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) dünyaya gelişlerinin yıl dönümüdür. 

     Peygamberler zincirinin son halkası olarak gönderilen efendimiz, peygamberlik görevi verilmeden önceki hayatı da dâhil, tüm yaşantısı süresince insanlık için örnek ahlak timsali olmuş, cehaletin her türlüsüne karşı savaş açmış, getirdiği ilim ve tefekkür anlayışıyla karanlıkları aydınlatmış, hak, adalet, eşitlik, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi ilahi ve evrensel prensiplerle insanı insana kul eden zincirleri kırmış, güçsüzün, yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin koruyucusu olmuş, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırarak, kin, nefret ve haset gibi kötü duyguları ortadan kaldırmak suretiyle kardeşliği pekiştirmiştir.  

     İnsanlığa gönderilen en son rahmet elçisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in örnek ahlakını anlamaya ve tüm gönüllerde O'na hissedilen derin sevgiyi aktarmak amacıyla asırlardır O'nun dünyaya gelişini kutlamaktayız. Mevlid kandili, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Bu ve bunu gibi geceler birlik-beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip, tartmamıza vesile olan gecelerdir. Bugün hepimiz Peygamber Efendimiz’i anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz.  

     Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bulancaklı hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini tebrik eder, ülkemiz ve insanlık âlemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim” dedi.


Diyanet-sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in Kandil Mesajı


Yüce Allah’ın insanlığa lütuf ve rahmetinin tecellisi olarak gönderdiği, peygamberlerin son halkası, bütün güzel sıfatların kendisinde tecelli ettiği, güzel ahlakın kamil noktası, insanlığın uğruna yaratıldığı eşsiz insan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit kandilinizi tebrik eder, tüm islam ve insanlı alemine  hayırlar getirmesini dileriz.

Fethi KARAHÜSEYİN






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir