Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5025 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2013 - 16:36

‘Mısır`da Direnişe Devam’

Büyüt
Küçült
‘Mısır`da Direnişe
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, Mısır’da seçilmiş iktidara karşı yapılan askeri darbeye tepki gösterdi.

Başkan Karahüseyin, yayınladığı basın bildirisinde tepkisini şu şekilde ifade etti:

“Mısır' da demokratik yoldan yani halkın %51 oyunu alarak iktidara gelen Mursi İhvan-ı Din yani Müslüman Kardeşler hareketinin iktidara yürümesi başta AB-ABD-İsrail ve Monarşi yani kraliyetle idare edilen Suudi Arabistan olmak üzere petrol üreticisi birçok körfez Arap hanedanlarının uykularını kaçırdı. Mısır' da demokrasini yerleşmesi ve başarılı olması Arap krallıklarının sonu demekti. Zira Mursi'nin başarı trendi Arap monarşilerinin sonu demek olacaktı. Ne yapıp edip AB-ABD-Siyonizmin karşısında hazır ola geçip onlara İsrail’in güvenliği için, Filistin'i hâlâ devlet olarak tanımadıkları varken; öte yandan Filistin ve Kudüs sorunu yokmuşçasına davranmaya devam eden Arap kraliyet aileleri tarih önünde ve vicdanlarda mutlaka yargılanacaklardır.

Miktarlarını kendilerinin bile bilmediği yüzlerce milyar Dolar Arap sermayeleri ABD ve Siyonist güdümlü finans kurumlarında bulundurma ve bu çevrelerin istediği miktarda petrol arz etme gibi taahhütleri sırf geçici saltanatlarını devam ettirme adına İslam ve Şeriat adlarını da kullanarak masum Müslümanların hunharca öldürülüp şehit edilmelerine seyirci kalmaları çok da şaşırılacak durum değil.

Suriye’de ABD, İsrail uşağının güvenliği için göstermelik tepki göstermesi, Suriye Lazkiye’deki Rusya'nın Akdeniz’de olmazsa olmazı olduğunu elbette bilmektedir. Rusya ile ABD-Siyonizmin anlaşarak şimdilik Mısır'daki halkın meşru iktidarına askeri darbe dememesi ve destek vermemesi için gizli anlaşma içinde olmadığını söylemek komik olur. ABD ve AB’nin uşakları, Mısır'daki sözde tanrıları RA’nın kulları Firavun kalıntıları,SİSİ ve köpeklerini  ihvan-ı Din yani Müslüman Kardeşler’in üzerine salmıştır. Darbe yapan ordu, Mısır ekonomisinin %40’ını ve petrol kaynakları ile dağıtımını elinde bulundurmaktadır. Yukarıda saydığımız çıkar çevreleri böylesi bir sömürülmesi iştah kabartan kaynağın Mursi gibi Müslüman yönetiminin elinde olmasını elbette istemeyeceklerdir ve de öyle de oldu.

Emperyalist ülkelerin (ABD-İsrail-AB) çıkarlarını korumak için yarışan şeref ve din iman yoksunu SİSİ ve ona 20-25 milyar Dolar destek veren Suudi ve diğer körfez uşakları şimdilik günü kurtarmaya çalışmakta ve kendi kamuoylarında müthiş bir sansür ve baskı oluşturarak ağabeylerinden (!) aferin almaktadırlar.

Ama bugün Mısır'daki ihvan-ı Din yani Müslüman Kardeşler’in kıyamını, direnişini ve intifadasını asla düşünememişlerdir. İslam düşmanı olan putperestler, cahiliye devrinde bile ibadet eden ve namaz kılanlara saldırıp öldürmediler. Ne bu şiddet ne bu celal. Aman Allah’ım!... İktidar hırsı insanları kardeşini namaz kılarken bile hedef göstermeden öldürebilmek için bu kadar vahşileştiriyor. 250 değil 2500’ler şehit verilir ama onurlu ve arkasında Allah'ın nusreti olan ihvan-ı Din yani Müslüman Kardeşler’e Uhud ve Bedir’deki müjde yakındır. Kadir gecemizin duası şudur ki; “Tüm zulme uğrayan Müslümanlara yardımını esirgeme Allah’ım.”

Mısır’ da kıyama, onurlu ve İslami direnişe devam ve sonsuz destek ve dualarımızla.”


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir