Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4538 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2013 - 21:32

Müftülük'ten Ramazan Mesajı

Büyüt
Küçült
Müftülükten Ramazan
İl Müftü Vekili Aydın İşbakan' ın Ramazan Ayı Mesajı: Pek Kıymetli Kardeşlerim

2013 yılı Ramazan ayına yaklaşmış olmanın sevincini yaşamaktayız. 8 Temmuz Pazartesi günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 9 Temmuz Salı günü tutulacak ilk oruç ile bu bereketli iklime girmiş olacağız. Camilerimizde, Ramazan ayına hazırlık kapsamında genel temizlik ve bakım yapılmış olup, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır.

 

Bu yıl Ramazan ayında “Helal kazanç - Helal lokma” konusu merkeze alınarak, el emeğinin, göz nurunun, alın terinin önemine vurgu yapılacak, aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslâmî değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm camilerimizde mukabele okunacak, öğle ve teravih namazlarından önce Ramazana özel vaaz konuları işlenecektir.

 

Dini konularda vatandaşlarımızdan gelen soruları cevaplandırmak üzere ilimiz müftülüğü bünyesinde Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi ücretsiz olarak hizmet verecektir.

 

Yerel TV ve Radyo kanallarında Müftülüğümüz tarafından Ramazan Özel Programları yapılacak olup, mukabeleler okutulacaktır.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu bu yılki fitre miktarını 9.25 lira olarak belirlemiştir. Bu miktar asgaridir. İsteyenler istedikleri kadar fazlasını verebilirler.

 

Bu vesileyle Ramazan-ı Şerif’in bütün insanlık, Müslümanlar, ülkemiz, milletimiz ve ilimizde yaşayan tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diler bu kutsi ayda gizlenmiş bulunan Kadir Gecesinin faziletinden istifade etmeyi ve Ramazan Bayramına Rabbimizin hoşnutluğuna ulaşmış olarak erişmeyi Cenab-ı Hak’tan dua ve niyaz saygı  ve sevgilerimi sunarım.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir