Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6348 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2013 - 09:57

Mülteciler Giresun'a Yerleşmeye Başladı

Büyüt
Küçült
Mülteciler Giresuna Yerleşmeye
Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Afganistan, Irak, Filistin gibi ülkelerden çeşitli sebeplerle ülkemize sığınma talebinde bulunan ve Giresun'a gelen 7 aile 6 ayrı adrese yerleştirildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Afganistan, Irak, Filistin gibi ülkelerden çeşitli sebeplerle ülkemize sığınma talebinde bulunan ve ilimize gelen 7 aile 6 ayrı adrese yerleştirildi. Aileler ziyaret edilerek bir ailenin 4 ve 6 yaşlarında olan iki çocuğunun gözlerinin dışarıdan fark edilecek şekilde rahatsız olduklarının görülmesi üzerine ilimizde bulunan bir özel hastanede ücretsiz muayeneleri yaptırıldı ve hayırsever iki esnafımız tarafından gözlükleri karşılandı. Konu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; İlimize yerleştirilmek üzere gelen yabancı uyruklu 7 aileye ihtiyaçları doğrultusunda 2.el eşya, esnaflarımızdan temin edilen halı, televizyon, çamaşır makinesi, şofben, çalışma masası, ranza, çekyat, mutfak eşyaları, çocuk oyuncakları meyve-sebze, gıda ve giyecek malzemesi yardımı yapılarak evlerine bırakılmıştır. Elektrik tamircisi aracılığıyla evlerin arızalı elektrik kabloları, prizleri ve lambaları değiştirilmiş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğünce giyecek, gıda ve üç aile için ayrı ayrı 150 TL para yardımı sağlanmıştır. T.D.P. hizmet anlayışı, yerel taleplere odaklanan bir polislik yaklaşımını yaşama geçirmeyi hedeflemektedir. Toplumun bir parçası ve görev yaptığı yerin güvenliğini sağlayamaya çalışan birisi olarak TDP, üniformalı bir vatandaştır. T.D.P., polisin hesap verebilirliğini de öne çıkartarak halkla ilişkiler birimlerinin yaptığı gibi klasik ve rutin çalışmalar olarak değil, topluma sunulan polislik hizmetleri üzerinde halkın daha etkili bir tesire sahip olmasına imkân sağlamak için yapmaktadı. T.D.P.’nin esası, polisin, hizmetinde olduğu toplumun temel problemleri ile doğrudan ve aracısız bir ilişki kurarak meşgul olmasıdır. Burada, toplumun ihtiyaçları konusunda polis ve toplumun algılamalarının bir sentezi mevcuttur. Bu amaçla  Afganlı ailelere ve ilimizdeki diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, esnaflarımızın da büyük destekleriyle imkanlarımız doğrultusunda yardımlarımız sürdürülecektir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir