Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5835 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2012 - 15:49

Mustafa Kurtulmuşlu Görevini Bıraktı

Büyüt
Küçült
Mustafa Kurtulmuşlu Görevini
Çevre Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun teşrifleriyle Genel Müdür İbrahim Çiftçi görevine başladı.

Çevre Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun teşrifleriyle Genel Müdür İbrahim Çiftçi görevine başladı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun teşrifleriyle Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük, Bakan Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş, Başın Müşaviri  Cemal Nogay, Bakan Danışmanı Mustafa Yaraşır , Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve 27 Orman Bölge Müdürlüğü'nün telekonferans ile bağlandığı törende Genel Müdürümüz İbrahim Çiftçi görevi Mustafa Kurtulmuşlu'dan devir aldı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu devir teslim sırasında yaptığı konuşmada şu anda hem sevinç hem de üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek “Kurtulmuşlu ile büyük işler başardık. Yaş haddinden dolayı 16 Aralık itibarıyla görevinden ayrıldı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Orman teşkilatının çok büyük bir yapılanma olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, aile gibi çok sıkı, kenetlenmiş  bir kurum. Zaten bizim hedefimiz de bu. İbrahim Çiftçi de bu işe layık yıllarca bölge müdürlüğü yapmış bir arkadaşımız aldığı bayrağı daha ileri taşıyacaktır” dedi.

Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolunun güçlü  olmaktan geçtiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle devam etti:

“Bunun için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Orman teşkilatı kurulduğundan bu tarafa çok badireler atlattı. Bu vatanın evlatları çok eziyetler çekti. Dünyada bir yarış var ve biz bu yarışta önde olmalıyız. Ormanlarımızı daha da geliştirmemiz lazım.”

Orman köylülerine de yardımcı olunması  gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Onlara balık tutmayı öğreterek gelirlerini artırmalıyız. Odun dışı orman ürünlerinde ihracatı artırmalıyız. Çünkü bunu artıracak potansiyele sahibiz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dolayısıyla biz de orman köylüsüyle hasım değil hısım olmalıyız. Bugüne kadar bu konuda büyük işler yapıldı herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında hedeflenen 2 milyon 300 bin hektar yerine 2 milyon 420 bin hektar alanda çalışma yapıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu “12.12.2012’de Başbakanın katıldığı açılış merasiminde orman teşkilatının bu çalışmalarından gururla bahsettik. Orman teşkilatımızın yaptığı ağaçlandırma faaliyetlerini, bal ormanlarını, şehir ormanlarını kısacası yaptığı işleri tanıttık. 117 adet bal ormanı kurduk ama sadece kurmakla olmuyor. Bunları belli bir standarda getirmemiz lazım. Bu konularda İbrahim Çiftçi’nin genel müdürlüğünde daha da iyi işler yapılacak. İnsanlara faydalı olmamız gerekir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” dedi.

Mustafa Kurtulmuşlu ise 21 ay önce nasıl aşk ve şevk içinde bu göreve başlamışsa şimdide aynı şekilde görevi bıraktığını ifade ederek “41 senelik meslek hayatımda geçirdiğim en güzel 21 ay bu aylardı. Sayın Bakanımızla güzel işler yaptık. Bundan sonra da güzel işler yapılacak. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Yeni görevinde İbrahim Çiftçi’ye ve diğer arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

İbrahim Çiftçi de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na böyle özel bir günde buraya gelerek kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak, “Mustafa Kurtulmuşlu bizim meslek büyüğümüz ve abimiz. Kendisinin tecrübelerinden istifade etmek isteriz” dedi.

Orman teşkilatının ülkenin en uç noktalarında bile teşkilatlanmış büyük bir yapı olduğunu ifade eden Çiftçi “Teşkilatımızı daha ileri taşımayı umut ediyoruz. Her zaman desteklerinizi bekliyoruz. Bu duygular içinde Mustafa Kurtulmuşlu abimize bundan sonraki dönemde ailesiyle birlikte mutluluklar diliyorum” diye konuştu. 

 

ÖZGEÇMİŞ 

 

İbrahim Çiftçi, 1957 Isparta-Keçiborlu doğumlu olup İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden 1979 yılında mezun oldu. 1979-2003 yılları arasında İşletme şefliği, işletme Müdür Yardımcılığı ve İşletme Müdürlüğü kademelerinde görev aldı. 2003-2011 yıllarında sırasıyla Muğla, Konya, İzmir ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüklerini yürüttü. 2012’den itibaren Orman Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 17.12.2012 itibariyle Orman Genel Müdürü olarak göreve başladı. 

 

Orman Genel Müdürlüğü Geliştirdiği Projeler Ödüle Doymuyor

 

eTR 10. yıla özel En İyi Gelişim Gösteren Proje Ödülünü; eski Genel Müdürü Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Emekli Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ile birlikte yeni göreve başlayan Genel Müdürü İbrahim Çiftçi , TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldılar.

 

TÜSİAD ve TBV; eTR Ödülleri’nin onuncu yılına özel olarak, 17 Aralık 2012 tarihinde TBMM’de  2003-2011 yılları arasında birincilik ödülü almış olan 48 proje arasından, gelişimlerinin takip edilmesi ve projelerin kazanımlarının değerlendirilmesi sonucunda “En İyi Gelişim Gösteren Proje” yarışmasında ,Genel Müdürlüğümüz “Orman Yangın Yönetim Sistemi”Projesi birinci oldu.

 

Orman yangınlarının söndürülmesindeki en önemli hususların başında, erken haber almak ve yangına erken müdahale gelmektedir. Yangına ilk 15–20 dakikada müdahale etmek çok önemli olup, bu süre yangının büyümesinin engellenmesi ve söndürülmesinde belirleyici unsur olmaktadır.

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerden faydalanılarak,

a) kurumsal kapasitenin geliştirilmesi,

b) orman yangınlarıyla mücadele konusunda birimlerin etkinliği arttırılması,

c) iş gücü ve ekonomik kayıpların  önüne geçilmesi,

d) yangın amirlerinin, orman yangını yönetimine katkı sağlanması,

e) değişen şartlara göre, planlama ve strateji belirlenmesi,

Özetle orman yangınlarına müdahalenin en etkin şekilde yürütülmesi amacı ile 2007 yılında “Orman Yangın Yönetim Sistemi” projesi hayata geçirilmiştir.

2007 yılında 2727 araca mobil veri iletişim cihazı  kurulması ile başlayan proje, bu gün itibarı ile toplam 4871 adet araca ulaşmıştır. (uçak, helikopter, arazöz, dozer, grayder, yakıt tankeri, treyler ve hizmet vasıtası)

Yangın yönetim sistemi, Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, Romence, Azerice, Kazakça ve Farsça olmak üzere 9 dilde online olarak çalışmaktadır.

Yangın Yönetim Sistemi; yangın içinde iken görülemeyen- ya da belirlenemeyen hususlar için yangın yöneticilerinin SANAL GÖZÜ  olmuştur. Eskiden az bilgi ile tahmine dayalı yorumlar yerine sistem sayesinde doğru, gerçekçi bilgilere anında ulaşılarak etkin ve isabetli karar verme yeteneği sağlanmıştır. Geniş alanlarda tehlikeli ve değişken güçlü bir düşmana karşı hemen her tür bilgiye en kısa sürede ve doğru olarak ulaşılabilmektedir. Bu sayede sürdürülebilir ve etkin bir yangına müdahale stratejisi geliştirilme fırsatı sağlanmıştır

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği(TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı(TBV), devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesiyle bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacı 2003 yılından beri “eTR Ödülleri” yarışması yapmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz 2008 yılında “Orman Yangın Yönetim Sistemi” ve 2010 yılında “Orman Yangın Erken Uyarı Sistemi” projesi ile Kamudan Kamuya e- Hizmetler dalında eTR ödülünü almıştı.

Geçmiş  yıllarda eTR birincilik ödülünü 

alan projeler aşağıdadır. 

 

1. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2003)  

 

eDevlet Kategorisi Büyük  Ödül

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü – POLNET 

Başarı Ödülü  
Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü – Sağlık Harcamaları Denetimi 

 

2. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2004)  

 

eDevlet Kategorisi Büyük Ödül  
Adalet Bakanlığı - UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi)

eYerel Yönetim Hizmetleri Kategorisi

Büyük Ödül  
Bursa Osmangazi Belediyesi – e-Belediyecilik Uygulamaları   

 

3. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2005)  

 

Kamu'dan Kamu'ya eHizmetler Kategorisi:Büyük  Ödül 
Adalet Bakanlığı–UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü–“Mobese İstanbul” Projesi.

Kamu'dan Kamu'ya eHizmetler Kategorisi: Büyük  Ödül

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü–KPS (Kimlik Paylaşım Sistemi) 

 

4. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2006)  

 

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi:

· Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü - “Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)" 

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi:

·   Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı - “SSK Sağlık Ödemeleri Sistemi Projesi” 

“Kamudan Kamuya eHizmetler” Kategorisi:

·         T.C. Başbakanlık - “Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)" 

 

5. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2007)  

 

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi: 

• Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı – “Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi” 

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi: 

• Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü – “TRAMER”

“Kamudan Kamuya eHizmetler” Kategorisi:  

• Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı – “Maliye SGB.net Sistemi Projesi”  

 

6. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2008)  

 

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi:

Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangın Yönetim Sistemi

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi:

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Garanti Belgesi ve Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesinde eİmza ve eBelge Uygulaması”

7. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2009)  

 

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi:

Söke Belediyesi Akıllı Kent Otomasyon Sistemi

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi:

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü – Gümrük Müsteşarlığı ‘Gümkart-Gümrük Tahsilat Sistemi’

“Kamudan Kamuya e-Hizmetler” Kategorisi:

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Yardım Bilgi Sistemi

8. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2010)  

 

“Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi:

Emniyet Genel Müdürlüğü,  ‘Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması’

 

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi:

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevrimiçi Çevre İzinleri’

“Kamudan Kamuya e-Hizmetler” Kategorisi:

·         Orman Genel Müdürlüğü ‘Orman Yangın Erken Uyarı Sistemi’ 

 

9. eTR Ödülleri'ni Kazananlar (2011)

Kamudan Vatandaşa eHizmetler” Kategorisi:

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, “OTOKONTROL 5664”

“Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” Kategorisi:

Türk Standartları Enstitüsü, BelgeNET

“Kamudan Kamuya e-Hizmetler” Kategorisi:

·      T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, “Kamu Personel Harcamaları     Yönetim Sistemi” 

“Büyük Ölçekli Belediye” Kategorisi:

·  Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKI), Koski Mobil İş Takip

“Orta Ölçekli Belediye Kategorisi”:

·         Fatih Belediyesi, “Fatih Mobil” adlı projesiyle;

“Küçük Ölçekli Belediye Kategorisi”

·         Karasu Belediyesi, “Karasu Akıllı Kent”






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir