Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5094 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2012 - 22:59

Mv. Geldi' nin Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Mv. Geldi nin Basın
Giresun Belediyesi son zamanlardaki icraatları ile Giresun'u ileriye taşıyacağına maalesef belirli kişileri ilerletme çabası içersindedir.

Giresun Belediyesi son zamanlardaki icraatları ile Giresun'u ileriye taşıyacağına maalesef belirli kişileri ilerletme çabası içersindedir. Bunun en son örneğini; petrol ofisi dolum tesislerinde yapacağını  taahhüt ettiği otogarla ilgili meclis karar değişikliğinde görüyoruz. Başkan burayı malum nedenlerle imar değişikliği yaparak özel sağlık merkezi alanına çevirmiş.

 

Şimdi geçmişe bir yolculuk yapalım ve  Kerim AKSU bu konuda neler demiş:

 

Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan 29.04.2011 tarihli yeni terminal ve park için çalışmalar başladı başlıklı haberde ; Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU’nun girişimleri sonucu belediyeye kazandırdığı Gedikkaya Mahallesi petrol ofisi alanında yıkımın başladığı ve buraya otogar ve park alanı yapılarak halkın hizmetine sunulacağını söylüyor.Ayrıca konuşmasında biz iktidar mensupları gibi yandaşa değil vatandaşa hizmet ediyoruz.Bu yatırım 7 milyonluk bir yatırım ve şehrin batısında kalan otogar doğuya kayacak ve şehir dengeli büyüyecek diyor. Ayrıca Kerim AKSU Teyyaredüzü mahallesindeki mevcut otogar alanına da projesi hazırlanan ve yer aranan 5000 kişilik spor salonu yapılmasını planlandığını belirtti.Yine Belediye Başkanı Kerim AKSU basına yansıyan 27.11.2012 tarihli demecinde ise, otogar yapımı düşünülen  petrol ofisi alanına imar değişikliği ile özel hastane yapılması konusunda basın mensuplarının sorularına: ‘’Ben kimseye hiçbir yeri peşkeş çekmem, buraya sağlık tesisini kendi partime mensup kişilerin yapmasının hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini ve CHP lilerin de ticaret yapma hakkı olduğunu belirtti.

 

Şimdi biz de bu açıklamalar ve çelişkiler için Belediye Başkanına şu soruları iletiyoruz:

 

Hangi gerekçelerle otogar yapımından vazgeçilerek özel hastane yapımına karar verildi? Hizmet kastı mı var yoksa rant hesabı mı? Yandaşlara peşkeş çekme işi için örnek olarak bu uygulamayı gösterebilir miyiz?Otogar yapılamayacağına göre yapımı düşünülen spor salonu ne olacak?Özel sağlık merkezi başka yere yapılamaz mı?Yoksa müsait olan arsalar başkalarına mı söz verildi?

 

Bütün bu sorulara cevap bekliyoruz ve bilinmeli ki biz yapılan hizmetlere karşı değiliz. Biz Ak Parti olarak her zaman yatırımcının yanındayız. İş adamının, müteşebbisin yeşil sermayelisi, kırmızı sermayelisi, mavi sermayelisi, Ak Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi… vs. olmaz. Aslolan Giresun’a ilave yatırımların yapılmasıdır. Bu anlamda önemli olan yeni istihdam alanları oluşturmak, yeni hizmet alanları üretmektir. Bu sebeplerle insanımıza daha güzel hizmetlerin sunulmasına yönelik, rekabeti destekleyeci yeni sağlık yatırımları yapılmasını, üçüncü bir özel hastanenin hatta dördüncü bir özel hastanenin yapılmasını destekliyoruz. Ancak Sayın Belediye Başkanımız Kerim aksu’nun kamuoyuna ilan ettiği şekilde terminal alanının doğu bölgesine yani petrol ofisi dolum tesisi olan alana kaydırılmasını destekliyoruz ve Belediye Başkanının sözünde durmasını bekliyoruz. Şehirde büyük bir nüfus yoğunluğu bulunan batı bölgesine ve mevcut otogar alanının Belediye Başkanı Kerim AKSU’nun vaat ettiği 5.000 kişilik kapalı spor salonu arsası olarak kullanılması fikrini destekliyoruz. Kapalı spor salonu yapmak üzere ilgili arsanın( mevcut otogar alanının boşaltılması suretiyle)  Belediye tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisi önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

 

Peki üçüncü özel hastaneyi yapmak isteyen özel teşebbüs yatırımcılarının durumu ne olacak?

Bu yatırımcılar için Rus pazarı mevkiinde bulunan ve mülkiyeti Giresun Belediyesine ait 655 ada 226 numaralı parseldeki 4.470,24 metrekarelik arsanın özel sağlık tesisi alanı olarak imar planına işlenmesini destekliyoruz. Bu arsanın yatırımcılara:

Yatırımların teşviki amacıyla proje açmak suretiyle (en yüksek istihdam oluşturma amacına yönelik) arsanın tahsis edilmesi,Bu arsanın özel hastane yatırımcılarına % 50 kat karşılığı verilerek Belediye hissesine düşen %50nin en az 20 yıllığına yüklenici firmaya özel hastane olarak kiraya verilmesi,Bu arsanın sahibi olarak kurulacak hastane işletmesinde %20lik arsadan gelen hak dolayısıyla Belediye adına kurulacak şirkete verilmek suretiyle ortaklık şeklinde hastanenin yatırımcılara yaptırılmasını öneriyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet GELDİ
Ak Parti Giresun Milletvekili




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir