Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5001 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2013 - 17:51

Mv. Karaahmetoğlu Arıtma Tesisini Sordu

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu Arıtma Tesisini
Doğankent İlçesine Yapılacak Arıtma Tesisi Hakkında İçişleri Bakanına Soru Önergesi

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Doğankent İlçesi Sadaklı Mahallesine yapılacak arıtma tesisinin çevre halkını kaygılandıran yönleri konusunda TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şu soruları yöneltti:

Giresun’un Doğankent ilçesi Sadaklı Mahallesinde yapımına başlanılan arıtma tesisi yer seçimi konusu vatandaşların tepkisine ve endişesine konu olmuştur. İlçenin kanalizasyonunun toplanarak arıtılması için tesis inşaa edilecek alan, imam hatip öğrenci yurdu binasının bitişiği, imam hatip ortaokulu ve lisesinin, hükümet konağının bulunduğu yer olması yurttaşlarımızı rahatsız etmektedir. Kamu yatırımları yönünden oldukça yetersiz bu ilçemizin bu tesise olan ihtiyacı önem arz etmekle birlikte aynı sahada bulunan diğer kamu hizmet binası ile okul ve yurt da bir o kadar önem arz etmektedir. Bu hususta;

1.      Doğankent Sadaklı mahallesinde karayollarına ait olduğu belirtilen yerin seçimi konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının görüş ve onayı alınmış mıdır? İnşaatın karayollarına taşarak yapıldığı doğru mudur?

2.      Tesisin bu alanda inşası ilgili kanunlar ve yönetmeliklere uygun mudur?

3.      Tesis için şehir merkezi girişinin ve okul, yurt ve hükümet binası yanının seçilmesi, bu binaların kullanımını nasıl etkileyecektir? Kaymakamlık, Hıfzıssıhha Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğünün, Sağlık Müdürlüğünün, yer seçimi konusunda görüşü alınmış mıdır? Bu tesis için daha uygun alan yok mudur?

4.      Buraya yapılacak arıtma tesisi için ÇED raporu istenilmiş midir? Tesisin kurulacağı yer seçiminde çevresel etkileri değerlendirecek hangi çalışmalar yapılmıştır? Hangi kurumlardan uzman görüşü alınmıştır? Tesisin estetik unsurlar ile koku oluşum riski gözetilerek tasarlanması ilkesi dikkate alınmış mıdır? İnşaa edilecek tesisin mevcut ihtiyacı karşılama yönünden yeterliliği ve teknik değerlendirmeleri yapılmış mıdır?

5.      Sadaklı Mahallesinde yaşayan, kurulacak tesisin yakınında ikamet eden vatandaşların, sosyal, ekonomik, çevresel ve sağlık yönünden endişelerini giderecek hangi tedbirler alınmış ve alınacaktır?

6.      Ülkemizde atık su arıtma tesisine sahip kaç belediye bulunmaktadır? Bu sayının artırılması için yürütülen çalışmalar nelerdir?

7.      Giresun ili ve ilçelerinin kanalizasyon şebekesi bulunmayan kaç mahallesi bulunmaktadır? Giresun ilinde arıtma tesisi bulunan belediyelerimiz hangileridir?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir