Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5117 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ekim 2013 - 18:38

Mv. Karaahmetoğlu KÖYDES Yatırımlarını Sordu

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu KÖYDES Yatırımlarını
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun'un merkeze bağlı köyleri ve tüm ilçeleri ayrı ayrı olmak üzere KÖYDES Projeleri kapsamında yapılan yatırımları, miktarlarını, ayrılan ödeneği, projelerin ne aşamada olduğunu TBMM Başkanlığına sunduğu 16 adet soru önergesi ile gündeme getirdi.

KÖYDES PROJELERİ KAPSAMINDA GİRESUN MERKEZ KÖYLERİ VE İLÇELERİNDE YAPILAN YATIRIMLAR NELERDİR?

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun’un merkeze bağlı köyleri ve tüm ilçeleri ayrı ayrı olmak üzere KÖYDES Projeleri kapsamında yapılan yatırımları, miktarlarını, ayrılan ödeneği, projelerin ne aşamada olduğunu TBMM Başkanlığına sunduğu 16 adet soru önergesi ile gündeme getirdi.

Önerge:

 Giresun’un köylerinde KÖYDES Projeleri kapsamında yapılan yatırımların, altyapı eksikliklerinin giderilmesi doğrultusunda projelendirilen yatırımların her ilçe için ayrı olarak cevaplandırılarak bir fotoğrafının, envanterinin çıkarılması ve vatandaşın bu hizmetlerden haberdar edilmesi gerektiğini ifade eden Karaahmetoğlu İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yazılı olarak cevaplandırması için 8 Ekim’de TBMM Başkanlığına 16 adet soru önergesi verdi. Selahattin Karaahmetoğlu,merkeze bağlı köyler için verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanına şu soruları yöneltti:

27.12.2008 tarih ve 5828 sayılı 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 13’üncü maddesi ile 13.10.2008 tarih ve 2008/14200 sayılı 2009 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının eki 2009 Yılı Yatırım Programı hükümlerine dayanılarak hazırlanan 2009 Yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi Ödeneğinin İller Bazında Dağılımı, Kullandırılması, İzlenmesi ve Denetimine İlişkin Esas ve Usullere Dair Kararda “KÖYDES projelerinin yürütülmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesinden ilçelerde kaymakamlar, il genelinde ise vali sorumludur” denilmektedir.

Bu bağlamda:

                  1.  2009-2013 yılları arasında ve yıllar itibariyle Giresun İli Merkez Köylerinde KÖYDES projesi kapsamında yapılan yatırımlar ve yatırım kalemleri nelerdir?

2.  Giresun İli Merkez Köylerinde KÖYDES kapsamında projelendirilen yatırım miktarı ne kadardır? Söz konusu projelerin gerçekleşme oranı ne kadardır? Projelerin başlangıç ve öngörülen bitiş tarihleri nedir? Projelerin tamamlanması için ne kadar ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır?

3.  Giresun İli Merkez Köylerine KÖYDES projesi kapsamında 2013 yılı için ayrılan ödenek miktarı ne kadardır?

4.   Giresun İli Merkezinde asfalt yol, sağlık ocağı, okul, telefon, su ve elektrik şebekesi bulunmayan kaç köy mevcuttur? Eksik olan altyapının ne kadarı projelendirilmiş ve yatırım programına alınmıştır?

     Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu aynı soruları diğer ilçelerimiz için ayrı önergeler ile tekrarlayarak her ilçe için bu kapsamda yatırımlarının neler olduğunu sordu...

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir