Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4766 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ağustos 2013 - 18:31

Mv. Karaahmetoğlu' ndan Kanun Teklifi

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu ndan Kanun
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu kuraklığın tarım ürünlerinde meydana getirdiği kayıpların da Tarım Sigortaları kapsamına alınmasını isteyerek kanun teklifi verdi.

KURAKLIĞIN TARIM SİGORTALARI KAPSAMINA ALINMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu kuraklığın tarım ürünlerinde meydana getirdiği kayıpların da Tarım Sigortaları kapsamına alınmasını isteyerek kanun teklifi verdi.  

5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12. Maddesinde değişiklik yapılması için 22 Ağustos’ta TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verildi. Teklifin gerekçesinde küresel ısınmanın dünyada olduğu gibi ülkemizde yarattığı çevresel zararlar yanında, tarımsal ürünlerde yarattığı tahribata, kayıplara dikkat çekildi. Karaahmetoğlu, tarımsal risklerin de değiştiğini Tarım Sigortalarının kuraklık, yangın, fırtına, yer kayması, taşkın, don gibi nedenlerle tarımsal üretimde, üretim araçlarında yarattığı kayıplarında karşılanması gerektiğini belirtti. Ülkemizin en yoğun yağış alan bölgesi olmasına rağmen fındığın yaşanan kuraklık neticesinde ciddi oranda rekolte kaybına uğradığına dikkat çeken Milletvekili Karaahmetoğlu fındık üreticisinin bu konuda alacağı bir tedbir olmadığını, fındık üreticisinin doğal afetler, kuraklık karşısında güvencesinin bulunmadığını Tarım Sigortası uygulamasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirtti. Çiftçi ve tarımsal üretimin güçlü olduğu ülkelerde bu risklerin üreticiler ve tarımsal işletmeler açısından güvence altına alındığına işaret eden Selahattin Karaahmetoğlu tarımsal ürünlerin ve üretim araçlarının Sigorta kapsamının genişletilerek 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12. Maddesinin şu şekilde değiştirilmesi için Kanun Teklifi verdi:

“MADDE 12 -  Kapsama alınacak bitkiler, bitkisel ürünler ve seralar, tarımsal yapılar, tarım alet ve makineleri ile çiftlik hayvanları için kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, deprem, heyelan, yangın, kaza ve zararlılar ile hayvan hastalıklarının neden olacağı zararlar ve/veya yangın, yer kayması, fırtına, taşkın, don ve kuraklık gibi nedenlerle tarımsal ürünlerde ve üretim araçlarında oluşan zararlar ile tarım sektörü bakımından önemli görülecek diğer risklere ilişkin teminatlar Kurulun teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir