Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5099 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2012 - 18:48

Mv. KARAAHMETOĞLU' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv. KARAAHMETOĞLU ndan Soru
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Engelli yurttaşlarımızın sahile ulaşabilmeleri için yeterli imkan sağlanıp sağlanmadığının açıklanmasını istedi.

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırımın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Engelli yurttaşlarımızın sahile ulaşabilmeleri için yeterli imkan sağlanıp sağlanmadığının açıklanmasını istedi.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali  Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

 

                                                  Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 Engelli yurttaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarının sunmuş olduğu hizmetlere diğer vatandaşlarımız ölçüsünde ulaşmalarını kolaylaştırmak üzere 2012 yılı temmuz ayına kadar yapılması gereken tadilat ve onarımların kanunun emrettiği süre zarfında gerçekleşmediğini biliyorsunuz. Karadeniz Sahil yolu boyunca İnşaatları nispeten daha yakın zamanda gerçekleşen köprü, üst geçit, alt geçit, yaya kaldırımı ve rampaları engelli yurttaşlarımızın kullanımına uygun bir şekilde hizmete sunulabilecek iken maalesef ki ihtiyacı karşılamayacak şekilde üretilmiş ya da inşa edilmiştir. Bu hususlarda;

 

1.Karadeniz sahil yolu hizmete girdiğinden bu yana yol boyunca kaç adet yaya alt geçiti ve üst geçiti konulmuştur? Giresun ili sınırları dahilinde bu sayı kaçtır?

 

2.Karadeniz sahil yolu boyunca yerleştirilen yaya üst geçitleri ve alt geçitlerinin kaç tanesinde engelli asansörü ve rampası bulunmamaktadır? Giresun ili dahilinde sahille irtibatı sağlayan yaya alt geçit ve üst geçitlerinden kaçında engelli asansörü bulunmaktadır?

 

3.Giresun ili sınırlarında engelli asansörü kabini bulunup asansörü olmayan, çalışmayan ya da tekerlekli sandalye sığamayacak boyutta bulunan kaç üst ve alt geçit bulunmaktadır?

 

4.Giresun ilinde alt ve üst geçitlerden yararlanamayan ve araç yolunu kullanarak sahile ulaşmak isteyen engelli yurttaşlarımızın, bölünmüş yoldan geçişlerin güvenlik nedeniyle ve demir perdeler vasıtası ile kapatıldığını düşünür isek yol boyunca trafik lambaları ve sinyalizasyon sistemini kullanarak güvenli bir şekilde sahile ulaşmaları imkanı var mıdır? Engelli yurttaşlarımızın kullanabileceği şekilde inşa edilmemiş sinyalizasyon sistemi yaya alt ve üst geçitlerinin tespiti ve gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi hususunda bakanlığınız bir çalışma yürütmekte midir?


 Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu YÖK Eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan döneminde doğu ve güneydoğuda sınav güvenliğinin olmadığına ilişkin düşünceleri ve alınması gereken tedbirleri dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalaya iletmesi ardından yaşanan süreç ile ilgili Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
 

     Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı  olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.  
 
 

   Selahattin KARAAHMETOĞLU

  Giresun Milletvekili 
 
 

YÖK Eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın görevi devam ederken, İçişleri Bakanı olarak görev yapan Beşir Atalay’a özellikle doğu ve güneydoğu illerimizde sınav güvenliğinin sağlanamadığını söylediği çözüm olarak da taşımalı yöntemle sınavların bu bölgelerde belirli merkezlerde gerçekleştirilmesinin doğru olacağı yönünde görüşlerini ilettiği doğru mudur?Bu görüşmeden Beşir Atalay’ın ciddi rahatsızlık duyduğu ve “biz açılım derdindeyiz, böyle şey olur mu” şeklinde tepki vererek YÖK Eski Başkanını makamından kovduğu iddiası doğru mudur?Yine bu hususta Cumhurbaşkanının da YÖK Eski Başkanını arayarak bu talebinden ötürü rahatsızlığını ilettiği iddiasından siz de haberdar mısınız?Doğu ve Güneydoğu illerimizde sınav güvenliğinin olmadığı yönünde endişeleri olan YÖK Eski Başkanının bu tarihten sonra iktidarınız ve cemaat tarafından gözden çıkarıldığı iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?YÖK Eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın YGS sınavı sonrasında ÖSYM Başkanı hakkında “ben olsam çoktan istifa ederdim” dediğini hatırlıyoruz fakat; ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında zamanında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talep ettiği soruşturma iznini vermemesi maruz kaldığı baskıyla alakalı olamaz mı? 
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahatttin Karaahmetoğlu Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ÖSYM'nin son yıllarda yaptığı sınavların çoğunun  şaibeli olmasını son olarak avukatlar için adli yargı hakim ve savcı adaylığı sınavının iptalinin yarattığı güvensizlik ortamını sordu. Sınav güvenliği tedbirlerinin alınamamasının aydınlatılamayan şaibeli sınavlar ve skandallarının bu sonucu yaratıp yaratmadığını başbakan'ın yanıtlamasını istedi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

 

  Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

Son yıllarda gerçekleştirilen KPSS, YGS, LYS, Açıköğretim sınavlarına ilişkin şifre ve kopya iddiaları yeterince aydınlatılamamıştır. Dolayısıyla 2010 yılından bu yana özellikle ÖSYM’nin yaptığı sınavların birçoğu için ortaya atılan vahim iddialar kamunun gözü önünde cereyan etmektedir. Son olarak ÖSYM, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ''Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı''nın eşdeğer bir sınavla tekrarlanacağını bildirmiştir.

 

 

1.       ÖSYM’nin neredeyse tüm yaptığı sınavlar şaibesiz olmaktan uzaktır. Bu husus da siz de endişelenmekte misiniz? İptal edilen Hakim ve Savcı adaylığı sınavıyla ilgili yasadışı örgütlerin ÖSYM ve Adalet Bakanlığı arasında kurmuş olacakları bağ konusunda kaygıları nasıl gidereceksiniz? Daha önceden KPSS Sınavı ile ilgili olarak tertemiz bir sınavdı açıklamanıza benzer şekilde bu kaygı ve güvensizlik atmosferini görmezden ve duymazdan mı geleceksiniz?

2.       Sınav güvenliği ve tedbirleri konusunda çözüm üretilememesinin geçmiş sınavlarda yaşanan skandalların aydınlatılmaması, sorumlular hakkında soruşturma açılmaması, açılan soruşturmaların neticelendirilmemesi ile bağlantılı olduğu görüşüne katılıyor musunuz?


  CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun otoyol ve köprü geçişlerinde HGS (hızlı geçiş sistemi) sistemine geçiş hakkında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle 7 eylül tarihinde TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesi

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali  Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

 

                                                     Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 Otoyol ve köprü geçişlerinde nakit para tahsilatı sonrasında uygulanan OGS ve KGS sistemi ardından şimdi de HGS sistemi hayata geçmek üzeredir. Köprü ve otoyol geçişlerinde KGS uygulamasının nakit para tahsilatına benzerliği ve geçişlerdeki yığılmaların devam etmesi gerekçe gösterilerek yüzde yirmi daha ucuza kullanılacağı belirtilen yeni HGS etiketlerinin zamanla OGS gişelerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği açıklanmıştır.

1.       OGS ve KGS sisteminin işletmeye geçirilinceye kadar tüm aşamalarda kaç milyon dolarlık yatırım yapıldığını açıklar mısınız?

2.       OGS ve KGS sistemine dahil kaç kullanıcı bulunmaktadır? OGS ve KGS sistemine dahil olan sürücüler bu cihaz ve kartlara ne kadar ücret ödeyerek sahip olmuştur?

3.       Köprü ve otoyol geçişlerinde OGS ve KGS sisteminin uygulandığı kaç gişe vardır? HGS sisteminin işletmeye alınabilmesi için mevcut sistemde ve gişelerde yapılacak değişiklikler ne kadar bir maliyet getirmektedir?

4.       OGS sistemini daha ucuz bir bedelle vatandaşımızın temini yönünde bir çalışma yürütülse idi sistemin daha az maliyetle revize edilme imkanı  sağlanmış olmaz mıydı?

5.       PTT Kart kullanıcılarının ücretsiz diğer tüketicinin bir bedel karşılığında yeni HGS etiketlerine sahip olması bir haksızlık değil midir?

6.       KGS kartlarını iade eden yurttaşlarımıza bedelsiz olarak yeni etiketlerin verilmesi ve mevcut bakiyelerinin bu etiketlere aktarılmasını sağlamanız mümkün değil midir?

7.       HGS Sisteminin zamanla OGS gişelerini de kapsayacak şekilde düzenlenmesi durumunda bu cihazlara yüklü miktarda para ödeyen kullanıcılardan aynı ücret talep edilecek midir?

8.       HGS projesini geliştiren Cyclops  Teknoloji A.Ş’ye ne kadar ücret ödenmiştir?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir