Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6011 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2013 - 10:52

Mv. Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu ndan Soru
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde

     DOPİNG SKANDALININ BEDELİNİ YALNIZCA SPORCULAR MI ÖDEYECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, denetim ve gözetim eksikliğinin tek suçlunun sporcular gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak bunun bedelini yalnızca sporcuların ödemesi bir haksızlık değil midir? diye sordu. Gençlik ve Spor Bakanına, doping vakaları bir rastlantı mıdır diye soran Karaahmetoğlu İlgili Federasyon Başkanları ve bürokratları, antrenörlerin ve Bakanlığın kusuru olup olmadığını, doping vakaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılması söz konusu olan spor yöneticisi bulunup bulunmadığı sordu. Gezi parkı göstericileri için hakaret ve ırkçılık içeren tweetler gönderen sporcunun Akdeniz Oyunlarında en önde bayrak taşıması talimatının kim tarafından verildiğini de soran Karaahmetoğlu sosyal medyadan görüşlerini ifade eden yüzlerce kişi hakkında tahkikat yürütülürken bahsi geçen sporcu için ne işlem yapıldığını sordu. Karaahmetoğlu Gençlik ve Spor Bakanına şu soruları yöneltti:


Olimpiyatlara talip olan ülkemizin, Uluslararası spor kurum ve kuruluşlarının çok önem verdiği doping ve ırkçılık konusunda geldiği nokta tüm vatandaşlarımızı endişelendirmektedir. Özellikle son aylarda ardı ardına yaşanan skandallar ülkemizin saygınlığına gölge düşürmekte ve bilhassa halter, atletizm branşlarında hedeflerimizden oldukça uzaklaştığımızı göstermektedir. Gezi Parkı eylemleri ile ilgili hakaret ve ırkçı sözler sarf eden sporcumuzun Akdeniz Oyunları açılış törenlerinde bayrağımızı taşıyarak ödüllendirildiğini izledikten sonra kaygılarımız daha da artmıştır. Bu hususlarda:


1.Yüzümüzü kızartan bu skandallar ile ilgili kaç kişi hakkında,  hangi yasal işlem ve kovuşturma yürütülmektedir? Bunların kaçı sporcu, kaçı antrenör ve kaçı ilgili federasyonların yöneticisidir?


2.Bu kadar fazla doping vakası bu anlamda denetim ve gözetim eksikliği sorununa mı işaret etmektedir? Sizce doping vakaları rastlantıdan mı ibarettir?


3.Bu vahim tablonun tek suçlusu sporcular mıdır? Bu suçun cezasını, bedelini yalnızca sporcu gençler mi ödeyecektir? İlgili dalların spor yöneticileri hakkında bir soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?


4.Irkçılık içeren ve hakaret dolu tweetler göndererek tepki toplayan sporcunun Akdeniz Oyunlarında en önde bayrağımızı taşıması bir ödül müdür? Bu görevi kendisine kim vermiştir? Sosyal medyadan görüşlerini açıklayan yüzlerce insan hakkında tahkikat yürütülürken bu sporcu hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?


5.Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu, Halter Federasyonu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı, bürokratları ve antrenörleri ile Bakanlığınızın hiçbir sorumluluğu ve kusuru bulunmamakta mıdır? Bu konuda kamuoyunu ikna edici, sorunun çözümüne yönelik bir açıklamanız ve girişiminiz olacak mıdır?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir