Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5790 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2013 - 10:51

Mv. Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu ndan Soru
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan’ın kız erkek aynı evde kalıyorlar suçlaması sonrası hedef olan üniversite öğrencilerinin yıllardır devam eden yurt sorununu ve yurt çıkmadığı için ev kiralamak zorunda kalacak öğrencilerin durumunu TBMM gündemine taşıdı.

BAŞBAKAN’IN TOPLUM VİCDANINI KANATAN ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARA İLİŞKİN DE RAHATSIZLIĞINI İFADE ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Başbakan’ın kız erkek aynı evde kalıyorlar suçlaması sonrası hedef olan üniversite öğrencilerinin yıllardır devam eden yurt sorununu ve yurt çıkmadığı için ev kiralamak zorunda kalacak öğrencilerin durumunu TBMM gündemine taşıdı. Başbakan’a günü bir simitle geçirmek zorunda olan öğrenciler için de valilerinize bir talimat vermeyi düşünür müsünüz diye sordu. Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına sunduğu 2 soru önergesinde başbakan’ın her sözünü talimat kabul eden valilere çözüm bekleyen, toplumu utandıran acil sorunların çözümüne dönük de rahatsızlığını ifade etmesinin çözüme katkı sağlayacağını düşünüp düşünmediğini sordu.

Karaahmetoğlu Başbakan’ın yanıtlamasını istediği ilk soru önergesinde şu soruları gündeme taşıdı:

  Üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam edebilmeleri için çözüm bulmaları gereken en önemli konu barınmadır. Her ile üniversite açılması iktidarda bulunduğunuz süre boyunca en fazla iftihar ettiğiniz konuların başında gelmektedir. Her yıl kayıt dönemi ve sonrasında Milletvekillerine yüzlerce yurt talebi ulaşmakta, birçoğu maddi imkanı olmadığı halde yurt çıkmadığını belirtmektedir. Ülkemizde her il ve hatta ilçelerde fakülte meslek yüksekokulu bulunmakta, fakülte ve yüksekokul bulunan ilçelerimizin birçoğunda da devlet yurdu olmadığı gibi özel yurt dahi bulunmamaktadır. Bir bina yapıp üniversite eğitimi verilebileceği anlayışının yanlışlığı barınma sorunuyla ta başından ortaya çıkmaktadır. Bu hususlarda:

1.      Yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim gördüğü yurt imkânı hiç olmayan il ve ilçelerimiz hakkında bilgi sahibi misiniz?

2.   Yurt imkânı olmayan yerlerde fakülte ve yüksekokul kazanan öğrencilerimizin barınma konusunda yaşadığı güçlükleri, ev kiralayacak maddi imkanı olmadığı halde yurt talebi geri çevrilmiş öğrencilerimizin mağduriyetinden haberdar mısınız? Kaç öğrenci barınma imkânı olmadığı için üniversiteye kayıt yaptıramamıştır?

3.      Kredi Yurtlar Kurumunun yurt kontenjanından yararlanamayan öğrencilerimizin kendi imkânları ile bir araya gelerek öğrenci evi kiralamaları açıklamalarınız ardından daha zor olacaktır. Evlerini öğrencilere kiraya vermek istemeyen yurttaşlarımızın sözlerinizden etkilenmesi durumunda devlet yurdu çıkmayan kız ve erkek öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmek üzere nerede ve nasıl barınacaktır?

4.     Üniversite eğitimi alabilmek için gününü bir simit ile tamamlayan kaç bin öğrenci olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda araştırma yapmaları için yetkililere talimat verir misiniz? Yurt sayılarının yetersizliği ve bu soruna çözüm bulunması yanında öğrencilerin ücretsiz ve sağlıklı bir yemek ihtiyacının karşılanması konusunda bir talimat vermeyi de düşünür müsünüz?

5.      Partinizin Kızılcahamam kampında milletvekillerinizden gelen, vakıflar da yurt yapsın önerisine bütün vakıflar olmaz, kamu yararına vakıflar olur, aksi hâlde her önüne gelen vakıf kurup üniversitelerden arsa talep etmeye başlar şeklinde bir cevabınız olmuş mudur? Olmuş ise kamu yararına çalışan vakıfların hangileri olduğunu açıklar mısınız?

            Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu ikinci soru önergesinde yine Başbakan’a her gündeme geldiğinde kamuoyunun vicdanını sızlatan kadın cinayetleri, işkence ve şiddeti, devlete emanet yurtlardhuzurevlerinde çocuk ve yaşlılara uygulanan fiziksel ve psikolojik baskıları hatırlatarak sorular yöneltti. Başbakan’ın sözlerini hızlıca yerine getirilmesi gereken birer emir kabul eden valilere bu konularda rahatsızlığınızı ifade eden bir konuşma ile talimat verir misiniz diye soran Karaahmetoğlu’nun diğer soru önergesi ise şu şekildedir:

Kız ve erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde kaldıkları yönünde şikayetler aldığınızı ve bu soruna çözüm bulmak adına valilerinize talimat verdiğinizi basın yayın kuruluşları aracılığıyla takip etmekteyiz. Rahatsızlık duyduğunuz konularda basın önünde yaptığınız açıklamalar hem gündemi değiştirmekte hem de kamu idarecileri tarafından dikkatle ve hızla yerine getirilmesi gereken bir emir telakki edilmektedir. Hal bu ki, her gündeme gelişinde kamuoyunun vicdanını tekrar yaralayan konularda kamuoyu önünde yapacağınız açıklamanın da bu sorunların çözümüne katkı sağlayacağı iddialarına ilişkin olarak:

1.      Öğrenci evleri ile ilgili yaptığınız açıklamalar sonrasında, talimatınızın gereğini yerine getirmek üzere Sayın Valilerimizden hızla harekete geçenler olmuştur. Yıllardır kamuoyunu rahatsız eden basın ve televizyonlar aracılığıyla haberdar olduğumuz devlet koruması ve himayesinde bulunan, kimsesiz çocukların, yaşlıların, engelli yurttaşlarımızın hatta kimsesiz bebeklerin uğradığı fiziksel şiddet, psikolojik baskı, işkence konusunda da, hatta insan olmaktan utandıracak fuhuşa zorlanan çocuklar ile ilgili de yine kamuoyu önünde bir açıklama yapıp talimatınız gereği valilerimizin ve yetkili diğer kişilerin bu istismarın önüne kesin bir  biçimde geçmesi sağlanabilir mi?

2.      Yine devlet koruması talep ettiği halde ihmal edilen görmezden gelinerek, geç kalınarak işkenceye uğrayan ve hatta cinayete kurban giden kadınların, genç kızların ve çocukların haberleri yine vicdanlarımızı sızlatmaktadır. Sorunun çözümüne yönelik olarak, bunun da sizi oldukça rahatsız ettiğini belirten bir konuşmanız ile illerimizde görev yapan yargı ve emniyet mensupları, yetkili birimler ve tabiî ki Sayın Valilerin sorunu dikkatlice takip etmeleri ve bu acıların bir daha yaşanmaması sağlanabilir mi?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir