Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4524 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2013 - 15:30

Mv. Karaahmetoğlu Sordu Bakan Yanıtladı

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu Sordu Bakan
Her bütçe görüşmesi yapılırken Ulaştırma Bakanına Eğribel tüneli ve Ordu- Giresun Havaalanı projesini mutlaka soran CHP Giresun Milletvekilleri bu geleneği bozmadı.

EĞRİBEL TÜNELİ VE ORDU-GİRESUN HAVAALANI HAKKINDA ULAŞTIRMA BAKANININ SON AÇIKLAMASI

Her bütçe görüşmesi yapılırken Ulaştırma Bakanına Eğribel tüneli ve Ordu- Giresun Havaalanı projesini mutlaka soran CHP Giresun Milletvekilleri bu geleneği bozmadı. Hatırlanacağı üzere Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülürken Bakana konuyu hatırlatan Milletvekillerine benzer cevaplar verilmekte ve kamuoyunun yanıtlarını beklediği sorular aydınlatıcı cevap bulamamaktaydı. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri devam ederken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Nakanı Binali Yıldırım’a Eğribel Tüneli ve Ordu- Giresun Havaalanı çalışmalarında gelinen aşamayı bir kez daha sordu. Bakan'a 2007 yılından bu yana aynı şeyler söylenmekte diyen Karaahmetoğlu, bu bütçe görüşmelerinde soruma ne cevap vereceğinizi gerçekten merak ediyorum dedi. Karaahmetoğlu’nun soruları ve Ulaştırma Bakanının cevapları şu şekilde:


SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun)

Sorum Ulaştırma Bakanına.

Sayın Bakan, Giresun'un güney ilçeleri ile komşu illerine ulaşımını kolaylaştıracak Eğribel Tüneli konusunda 14 Aralık 2011 tarihinde yönelttiğim soruma 14 Şubat 2012 tarihinde verdiğiniz yazılı cevapta "Proje çalışmalarının 5 Temmuz 2012'de tamamlanması planlanmaktadır." açıklamasında bulundunuz. Bu tarihten beş ay sonra 13 Aralık 2012'de, bütçe görüşmelerinde ise hâlâ proje çalışmalarının devam etmekte olduğunu, soruma sözlü cevap olarak verdiniz.

2007 yılından bu yana aynı şeyler söylenmekte, ortada somut bir şey bulunmamaktadır. Bu bütçe görüşmelerinde soruma ne cevap vereceğinizi gerçekten merak ediyorum.

Ayrıca, Ordu-Giresun Havalimanı söz verildiği tarihte ulaşıma açılacak mı?


ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM (İzmir) 

Sayın Karaahmetoğlu, Giresun Eğribel Tüneli… Eğribel Tüneli Projesi tamamlandı. Doğru, Eğribel Projesi daha önce tamamlanacaktı, ancak güzergâh değişiklikleri olduğu için proje tekrar revize edildi, o yüzden uzun sürdü, ama şu anda tamamlandı. Yapımı için teklifte bulunduk, Kalkınma Bakanlığına yatırım programına alınma teklifi yapıldı, eğer 2014 yatırım programına dâhil edilebilirse ek program olarak, ihalesine de 2014'te çıkacağız, hedefimiz bu.


SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun)

Ordu-Giresun Havalimanı…


ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM (İzmir)

Ordu-Giresun Havalimanı devam ediyor.  Biliyorsunuz, Türkiye'de ilk defa denizin üzerine bir havalimanı yapıyoruz. Yani Ordu-Giresun Havalimanında bir sıkıntı yok…


SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun)

Genel seçimden önce söz vermiştiniz.


ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM (İzmir)

2013 sonunda bitiyor, ama terminal…



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir