Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5217 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2013 - 16:56

Mv. Karaahmetoğlu'nun Soru Önergesine Bakandan Yanıt

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlunun Soru Önergesine Bakandan
GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU - 2012 ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ALAMAYACAK ÜRETİCİLER İÇİN EK SÜRE TANINMASI

 ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİNİN DEVAM EDECEĞİ GEÇ AÇIKLANMIŞ, BU SEBEPLE ÇKS KAYITLARINI YENİLEYEMEMİŞ VE 2012 YILI DESTEKLEME ÖDEMESİ ALAMAYACAK ÜRETİCİLERİMİZN MAĞDUR OLMAMASI VE TELAFİ EDİCİ SÜRE TANINMASI İÇİN VERDİĞİMİZ SORU ÖNERGESİNE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANININ YANITI  

                           Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödemelerinin sona ermesinin ardından, 2012, 2013, 2014 yıllarım kapsayacak şekilde devam edeceği açıklanmış, 28 Ocak 2013 tarihli 4245 sayılı "Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına" Dair Bakanlar Kurulu Karan 30 Ocak 2013' de 28544 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yine Bakanlar Kurulu Kararının uygulanmasına ilişkin 2013/4 Nolu tebliğ 12 Şubat 2013'te yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Fındık Üreticisi Belgesine sahip üreticilerimizin bir kısmı, 2012 yılı ürünü Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri için çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini 31 Aralık 2012 tarihine kadar güncellememiş olduklarından kayıtlarını yaptıramamıştır. Alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam edeceğinin, bu tarih geçtikten sonra duyurulmuş olması kimi üreticilerimizin çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini güncellememelerine neden olmuştur.

 

SORU) Üreticilerimizin bu konuda mağduriyet yaşamalarını önlemek için ek bir süre tanınması mümkün müdür?

 

CEVAP) Bakanlığımızca yürütülen bitkisel üretime yönelik destekleme ödemeleri 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun Geçici 2. maddesi hülcümlerine göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlan esas alınarak yapılmaktadır. 

ÇKS Yönetmeliği'nin 6. maddesinde "Çiftçiler ÇKS'ye kayıtlı olabilmek için istenen belgelerle ilçe müdürlüklerine yıl boyunca başvuruda bulunabilirler" hükmü çerçevesinde, çiftçilerin ÇKS kayıt ve güncellemeleri yıl içerisinde yapılmakta olup 2012 üretim sezonu kayıtlan için çiftçi başvurulan 31.12.2012 tarihinde sonunda sona ermiştir.

Bununla birlikte, Bakanlığımızca üreticilerin mağdur olmalarım ve söz konusu destekleme uygulamalarından mahrum kalmalannı önlemek amacıyla; destekleme uygulamasının yapıldığı 14 İl Müdürlüğümüze, Fmdık Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Karan'mn Resmî Gazete'de yayımlanmasından önce Bakanlığımızca genelge gönderilerek 2012 yılı ÇKS kayıtlanın 31 Aralık 2012 mesai bitimine kadar yaptırmalan veya güncellemeleri gerektiği yönünde sivil toplum kuruluşlan, (ziraat odalan, kooperatifler, üretici birlikleri vb.) köy/mahalle muhtarlıklan ve yerel basın aracılığı ile üreticilere duyuru yapılması yönünde talimat verilmiştir.

Fındık alan bazlı gelir desteği ödemelerinin 2012-2014 yıllan arasında devam etmesine ilişkin 2013/4245 sayılı Bakanlar Kurulu Karan 30 Ocak 2013 tarihli ve 28544 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

2012 yılı ürünü fındık alan bazlı gelir desteğinden yararlanmak isteyen fındık üretici belgesine sahip çiftçilerimizin 2013/4 Nolu Tebliğ gereği 2012 yılında ÇKS kaydım yaptırmış veya güncellemiş olmak şartıyla, 12/2/2013 tarihinden itibaren olmak üzere 30/4/2013 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS'ye kayıtlı olduklan il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir