Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 636855 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2016 - 01:46

Mv. Sabri Öztürk'ün Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Mv. Sabri Öztürkün Basın

Giresun’la ilgili hizmetlerimizi değerlendirdiğimiz basın toplantısında, CHP’li Giresun Belediye Başkanının “Giresun’un kalbine bıçak gibi saplanan Rus Pazarındaki rant kulesinin şehrin güzelliğini, silüetini bozduğunu, Kerim Aksu’nun bu imar hukuksuzluğunu yaptığını, Cemal Gürsel Caddesini 3 günde yapabilecekken 3 aydır yapmadığını, Belediyenin en değerli mülklerini satıp harcadığını “ ifade ettik. Ancak CHP’li Başkan bu sorularımıza cevap vereceğine yine sihirbazlık yaparak Giresun halkını yanıltmaya, lafla peynir gemisi yüzdürmeye çalışmış.

Öncelikle Sn. Aksu, sorduğumuz sorulara cevap versin. Bir ticari şirkete ait rant kulesine sınırsız yüksekliği kim verdi? Giresun’da bunun emsali var mı? Şehrin silüetini ne karşılığı bozdu? Bu binanın arkasında kalan yüzlerce evin manzarasını kapattığı için insanların hakkını yediğinin farkında mı? Bu binanın imarına ve satışına Belediye Meclisinde AK Parti üyeler karşı çıkmasına rağmen niye dikkate almadı? İnşaatın haksız imar durumuna bile uyulmadığını, zeminde gerekli çekme mesafelerinin olmadığını, m2 olarak ve fazla miktarda inşaat yapıldığını, dükkan kitlesinin tüm araziyi kapattığını kontrol etmiş mi? Kısaca CHP’Lİ Belediye Başkanı bu rant kulesi için Giresun’a kötülük etmiştir. Kurduğu düzenle Giresun’u çarpık kentleşen illerde birinci sıraya çıkarmış, kente karşı suç işlemiştir. Giresun’un en güzel yerleri Torburnu, Deliklitaş Mevkilerini yok etmiştir.  Bunu tüm Giresun halkı söylüyor. Biz bu eleştirileri halkın adına yapıyoruz. 

Sn. Başkan kendisini eleştiren esnaf, gazeteci, vatandaş kim olursa olsun susturma yoluna gidiyor. Belediyenin elindeki kamu gücünü cezalandırma aracı olarak kullanıyor. Ama biz halkın gündemi neyse bunu kimseden korkmadan söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz.

Sn. Belediye Başkanı, Rus Pazarını satıp şehre kule diktirdiği gibi, eski kadınlar ve hal pazarındaki araziyi, Alman Çeşmesi Mevkiindeki araziyi ve Belediyenin daha birçok değerli arazisini haraç mezat satmış, harcamıştır. Ama yerine tek tük küçük alımlar dışında Belediyeye eser kazandırmamıştır. 2015 yılı denetim raporuna göre satılan gayrimenkul geliri 9 milyon TL, bunun yerine alınan gayrimenkul değeri 1 milyondur. Belediyenin arazilerinden sattığı yerlerin gelirinin %90’ı boşa uçup gitmiştir. Rus pazarındaki yerin yerine şehrin dışında çok ucuz yer almışsa Milleti kandırmasın. Rus pazarının değeri kat kat daha fazladır. Cesareti varsa, 7 yılda sattığı tüm yerler ile satın aldığı yerlerin fiyatlarıyla birlikte tek tek kamuoyuna açıklasın.

Sn. Aksu, benim eserlerimi sormuş. Teşekkür ederim açıklama fırsatı verdiği için. Ben İl Başkanlığımdan beri Giresun’uma hizmet etmeye gayret ediyorum. İl Başkanlığım döneminden beri Sn. Bakanımız ve tüm milletvekillerimizle birlikte takip ettiğimiz Havalimanı, Eğribel Tüneli, Gençlik Merkezi, Kadın Doğum Çocuk Hastanesi, Diş Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Erimez-Kulakkaya turizm yolu, Yeşil Yol ve daha birçok okullar, yollar, hastaneler, spor salonları, gençlik merkezleri gibi projeler var. Şimdi de Çotanak arenanın temelini atıyoruz. 350 yataklı Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin ihalesini yaptık. Güney Çevre Yolunun projesini başlattık, özellikle takip edip hızlandırıyoruz. Bu o kadar önemli ki 4 tane havalimanı değerinde. Bizzat fikir babası olup takip ettiğim Aksu Vadisi projesi yapılıyor, Kuzalan Tabiat Parkı ile YedideğirmenlerTabiat Parkının yapılmasına büyük emeğim var. Sn. Başkan Aksu mahallesine bir köprü bile yapamadı, onu da DSİ’den rica edip biz yaptırdık. Şimdi Kültür Merkezimizi bizzat takip ederek Bakanlıktan çıkardık. Adalet Sarayını, yeni bir müzeyi yapmak için uğraşıyoruz.

Sn. Belediye Başkanı bizi takip etsin, daha 1 yıllık Milletvekiliyiz, onun hayalini bile kuramayacağı hizmetleri AK Parti kadroları olarak yaptık, yapmaya devam edeceğiz. CHP bu ülkeyi tüp kuyruklarına mahkum etmişti, biz iki kıtayı Marmaray projesi ve otoyol ile denizin altından tüp geçitle birbirine bağladık. Kerim AKSU ve siyasi geleneği bunu takdir bile edemez.

Sn. Başkan bizden proje istemiş. Şimdi söylüyorum: Öncelikle adeta içinden çıkılmaz hale getirdiği şu şehiriçi trafiğini çözsün. Alternatif caddeler açsın da rahmetli Mehmet Larçın gibi eseri olsun. Çıtlakkale, Hacı Siyam, Seldeğirmeni, Fevzi Çakmak, Osmaniye, Kavaklar Mahallelerini birbirine bağlayan yeni caddeler açsın. Kazancılar yokuşunun parkesini döşedi, ama kazancı ve bakırcı esnafını yok etti. Bu esnaflarımıza sağlı-sollu yokuşta yerler yapıp tahsis etsin. Kendi Partisi CHP’nin, Taş Başı Parkında 1933’te yıktığı Cami ve Külliyesini tarihe ve inançlarımıza saygının gereği olarak yeniden yapsın. AKSU’daki çöp dağını ortadan kaldırsın. Gedikkaya’daki Belediye tamirhane yerini satmaya yeltenmesin, Gedikkaya Mahallesinin cami ve park yeri ihtiyacına ayırsın. Yine Giresun’un Meydan Mevkiinde ihtiyacı olan bir büyük Camiyi yerini kamulaştırıp yapsın. Bulancak Durağından ta Malpazarına kadar sahilden bakılınca İnönü Caddesinin görüleceği geniş bir cadde için kamulaştırmaları yapıp bir bulvar açsın. Malpazarı Mevkiinde AVM’ye ilave alan vereceğine, bu alanı geri alıp Müftüoğlu Camiinin etrafını daraltmasın, genişletsin. Giresun’daki tüm tarihi binaları, çeşmeleri, hamamları restore et. Hükümet Konağının yanındaki Pazar yeri/yeşil alanı imara açıp binayla hava almaz hale getirdiğin için o bölgenin ihtiyacı Pazar yeri ve çocuk parkını bir an önce yap. Şehirde esnaflık yapan kamyonculara kamyon garaj yeri bul. Meydanda kestiğin ağaçların yerine her tarafa ağaçlar dik.

Sn. Başkan engellendiğini iddia etmiş. Oysa biz bırakın engellemeyi ilimizde taş üstüne taş koyan herkese saygı duyarız. Sn. Başkan ben Milletvekili seçildikten bugüne kadar Giresunla ilgili tek bir talebi olmadı. Ama siyasi görüşü ne olursa olsun her zaman kapımızın açık olduğunu, ilimize hizmet için çalıştığımızı ifade etmek isterim.

Sn. Başkan bir de bizim Cumhuriyet Bayramına katılmadığımızı söyleyerek vatanseverliğimize laf söylemiş. Biz ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi seviyoruz. 15 Temmuzda birileri evinden TV izleyerek avucunu ovuştururken biz bombalar altında, kurşunlar altında sabahlara kadar TBMM’de Milletin iradesini savunuyorduk. Sonra 29 gün boyunca ülkemizin dört bir tarafında her akşam demokrasi nöbeti tuttuk. Acaba Sn. Kerim AKSU 15 Temmuzda ülkemiz işgal edilirken niye meydanlara çıkmamış? 29 gün boyunca niye meydanlarda Giresun halkının yanında olmamış. Oysa Hükümeti düşürmek için uğraşan gezi eylemcileri, bazı militarist yapılarla birlikte meydanda halkın seçtiği Hükümete meydan okuyordu. Bunları Giresun halkı unutmadı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir