Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5526 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2013 - 11:37

Mv.Geldi ve Tatlı' nın Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Mv.Geldi ve Tatlı nın Basın
İlimizde elektrik dağıtım, yenileme, bakım –onarım, açma-kapatma v.s. gibi işlerini özelleştirme kapsamında AKSA A.Ş. Ekim 2010 tarihinde almış olup, bugüne kadar yaptığı uygulamalar ve hizmet kalitesi bakımından ilimizi ve vatandaşlarımızı bir hayli mağdur etmiştir.

AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLLERİ MEHMET GELDİ VE ADEM TATLI’NIN BASIN AÇIKLAMASI

İlimizde elektrik dağıtım, yenileme, bakım –onarım, açma-kapatma v.s. gibi işlerini özelleştirme kapsamında AKSA A.Ş. Ekim 2010 tarihinde almış olup, bugüne kadar yaptığı uygulamalar ve hizmet kalitesi bakımından ilimizi ve vatandaşlarımızı bir hayli mağdur etmiştir.  Sık sık tekrarlanan elektrik kesintileri, açma ve kapama işlemlerindeki keyfi ve tutarsız uygulamaları ve altyapı yapı yatırımlarındaki yetersiz ve plansız uygulamaları bu sorunları daha da yoğunlaştırmaktadır.

Bizler de vatandaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi noktasında; daha önce AKSA A.Ş. yöneticileriyle defalarca görüşmüş, sonrasında konunun çözümü için geçen yıl Kızılcahamam toplantısında Sayın Başbakan’a konuyu arz etmiştik. Sayın Başbakan da konunun çözümü noktasında Enerji  Bakanına talimat vermişti. Gelinen süreçte AKSA A.Ş.’nin olumlu bir adım atmadığı ve sorunların daha da kronikleştiği görülmektedir.

Bütün bu gelişmeler üzerine Giresun ve benzer sorunları yaşayan Artvin illerinin sorunun çözümü noktasında Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine 22.01.2013 tarihinde Enerji Bakanlığında Bakan Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Murat MERCAN’ın başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Giresun Milletvekili Sayın Mehmet GELDİ, Ak Parti Giresun Milletvekili Sayın Adem TATLI, Ak Parti Artvin Milletvekili Sayın İsrafil KIŞLA, EPDK Başkanı Hasan KÖKTAŞ, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim KEKLİK, AKSA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil KAZANCI,AKSA  A.Ş. Başkan Yrd. Yaşar ARSLAN, AKSA A.Ş. İl Müdürü Sedat AKKOYUN ile AKSA A.Ş. ‘nin diğer yöneticileri ve bölge yöneticileri katıldı.

Toplantıda daha önce yaşanan sorunlar ve en son kar yağışında iyice belirginleşen sorunlar ve bunlara ilişkin ilçelerimiz ve köylerimizdeki muhtarlarımız tarafından tutanak altına alınan şikayetler dile getirildi. Bizler Giresun Milletvekilleri olarak bu aksaklıklar  nedeniyle vatandaşlar nezdinde çok zor duruma düştüğümüzü ve halkımızın artık sabrının taştığını ve sonuçta günümüze kadar olumlu bir gelişme olmadığından ilgili firmanın bizler nezdinde kredisinin kalmadığını ve sözleşmesinin iptal edilmesi gerektiğini dile getirdik.

İlgili firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı da hatalı uygulamalar yaptıklarını kabul etmiş ve düzeltme sözü vermiştir. Özellikle 18 milyon TL lik ödeneğin 10 milyon TL lik bölümünün harcanamamasının çok bariz bir hata olduğunu belirterek 2013 yılında yatırımlara hız verileceğini ve bu bağlamda 2013 yılı sonuna kadar enerji kesintilerini gösteren merkezi otomasyon sistemine geçileceğini taahhüt etmişlerdir.

Enerji Bakan Yardımcısı  Sayın Doç.Dr. Murat MERCAN da bu şikayetlerin şirketin uygulamaları açısından hiç hoş olmadığını ifade ederek 6 ay sonra iyileştirme anlamında gelişme olup olmadığının yeni bir toplantıda değerlendirileceğini ve sürecin takip edileceğini belirtmiştir.

Bu çalışmalarımıza destek veren İl Başkanımıza, yazılı tutanak ve şikayetleri toplayan Merkez İlçe Başkanımıza, Tirebolu İlçe Başkanımıza, Espiye İlçe Başkanımıza ve diğer ilçe başkanlarımızla muhtarlarımıza ve bu konudaki hassasiyetlerini ortaya koyan yazılı ve görsel basın yayın organlarına ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler halkımızın şikayetleri doğrultusunda konunun takipçisi olduğumuzu ve sorun çözülene kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtiriz.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir