Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4797 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Ocak 2013 - 10:35

Mv.Karahmetoğlu'ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv.Karahmetoğlundan Soru
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlamasını isteyerek TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde kayıp kaçak oranlarının düşmesi ile sistemde belirtilen ve hedeflenen tüketici tarifelerinde düşüşün neden gerçekleşmediğini açıklamasını istedi.

       CHP GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU - SORU ÖNERGESİ - ELEKTRİKTE KAYIP KAÇAK ORANINDAKİ DÜŞÜŞ TARİFELERE NİÇİN YANSIMIYOR?

   Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlamasını isteyerek TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde kayıp kaçak oranlarının düşmesi ile sistemde belirtilen ve hedeflenen  tüketici tarifelerinde düşüşün neden gerçekleşmediğini açıklamasını istedi.

Karaahmetoğlu hedef kayıp - kaçak oranlarına göre karlarını artıran ya da zarar eden şirketlerin hangileri olduğunu sordu. 1 ocaktan itibaren otomatik kayıt sistemi ile dağıtım şirketlerinin hizmet kalitelerinin kontrolünün yapılacağını belirten bakanlığın bu sistemi hayata geçirip geçirmediğini ve tüketicilerin en çok hangi konularda talep ve şikayette bulunduğunu açıklamasını istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU
 Giresun Milletvekili

 

Elektrikte özel dağıtım şirketlerinin hedeflenen kayıp kaçak oranlarını  yakaladığında şirketlerin karlarını artırdıkları, yakalayamadıklarında zarar edecekleri teşvik esaslı bir sistemden söz etmiştiniz. EPDK tarafından tespit edilen dağıtım şirketi bazında hedef kayıp – kaçak oranları belirlenerek fiyatlandırma sistemi söz konusu olduğunu belirtmiştiniz. Yine kayıp kaçak oranının 2010 sonu itibari ile % 15,9 seviyesine kadar düşürüldüğü 2015 yılına kadar % 9 seviyesine düşürülmesinin hedeflendiği tarafınızca ifade edilmiştir. Bu hususlarda:

1.2011 ve 2012 yılı sonu itibari ile kayıp kaçak oranı nasıl gerçekleşmiştir?

2.Bu oranda yaşanan düşüş ya da artış tüketici tarifelerine yansımış mıdır? Kayıp - kaçak oranının düşüş gösterdiği illerimizde tüketici tarifelerinde bir değişiklik olmuş mudur?

3.Şirket bazında değerlendirilen kayıp kaçak oranlarına göre kar eden ve varsa zarar eden şirketler hangileridir?

4.Giresun ilinde kayıp kaçak oranında düşüş dağıtım şirketinin karını artırmış mıdır? Tüketicinin bu sonuçtan sağladığı fayda nedir?

5.Dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesine ilişkin otomatik kayıt sistemine geçilmiş midir? Kayıt yapılan süre zarfında tüketicilerin şikâyetleri ya da mağduriyetleri olarak neler tespit edilmiştir?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir