Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5431 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2012 - 18:42

Nevşehir'de ''Yeni Demokratik Anayasa'' Konulu Panel Giresun Tanıtımı

Büyüt
Küçült
Nevşehirde Yeni Demokratik Anayasa Konulu Panel Giresun
Nevşehir'de Rize Güneysu Derneği'nin öncülüğünde başlatılan ''Yedi İklim, Yedi Kültür'' projesi çerçevesinde, İstanbul Nevşehirliler Derneği'nin ev sahipliğinde, ''Yeni Demokratik Anayasa'' konulu panel düzenlendi.Panele Katılan 50 Federasyon'a Giresun Günleri ve Giresun Tanıtımıda Yapıldı.

Nevşehir'de "Yeni Demokratik Anayasa" Konulu Panel Giresun Tanıtımı

 

Nevşehir'de Rize Güneysu Derneği'nin öncülüğünde başlatılan ''Yedi İklim, Yedi Kültür'' projesi çerçevesinde, İstanbul Nevşehirliler Derneği'nin ev sahipliğinde, ''Yeni Demokratik Anayasa'' konulu panel düzenlendi.Panele Katılan 50 Federasyon'a Giresun Günleri ve Giresun Tanıtımıda Yapıldı.

Nevşehir'de düzenlenen Panele Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün Katıldılar.

"Yedi İklim, Yedi Kültür" Projesi Çerçevesinde "Yeni Demokratik Anayasa" konulu panel'de 50 İl Federasyonuna Konuşma yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Yeni Sivil Bir Anayasanın önemine değinerek Bizlerde Halkın Anayasasını Sivil Bir Anayasayı destekliyoruz ve Meclisimize inanıyoruz bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz daha katılımcı daha demokratik bir Anayasa için ne gerekiyorsa varız dedi.

Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün: Global bir dünyada dostça kardeşçe İleri Demokrasi için Gelişen bir Türkiye için Yeni Anayasa şart bizler elimizi taşın altına koyuyoruz dedi ve Sivil Anayasanın Gerekliliğinden bahsetti.

50 İl Federasyonuna İstanbul’da Düzenleyecekleri 6.Giresun Günlerinin ve Giresun'un Tanıtımını da yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan Tüm Federasyonları 6.Giresun Günlerine Davet etti.

Panelden Diğer Notlar:

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın oturum başkanlığında yapılan panele konuşmacı olarak 21. ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 19, 20, 21, 22. Dönem Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koçak, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen katıldı.

Panelin açılışında konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, yeni anayasanın büyük Türkiye'nin geleceğine uygun konumda olması gerektiğine işaret etti.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de açılıştaki konuşmasında, seçimlerden önce yeni bir anayasa yapmak için ortaya çıkan Ak Parti hükümetinin, sivil anayasa konusunda toplumun geniş kitlelerinden gelen talepleri de ele aldığını söyledi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise günümüz dünyasının artık bir köye dönüştüğünü belirterek, sınırların kalktığı ve ciddi bir etkileşimin yaşandığı günümüzde Türkiye'nin de buna uygun bir yapının içerisinde mutlaka bulunması gerektiğini kaydetti.

Yeni sivil anayasanın insanların günün ihtiyaçlarına uygun bir konumda olması gerektiğinin altını çizen Kılıç, yeni anayasasının devlet ve millet menfaatlerinin doğrultusunda ele alınmasını istedi.

Panelde konuşan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, yeni anayasanın her türlü dayatmalardan uzak bir konumda olması gerektiğini söyledi.

Yeni anayasanın nasıl olması gerektiğini anlatan Şen, yeni anayasanın yapımının iktidarın hakimiyetine bırakılamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Anayasada tüm mesele, anayasaya konulacak hükümlerin ne kadar eşit, hukukun evrensel ilke ve esaslarını gözeten bir metin olarak kaleme alınabileceği ve hepimize hitap edebileceğinin tartışmasını yapmaktan geçiyor. Bunu sadece iktidarın hakimiyetine bırakmak, oradan çıkacak bir takım metinlerin tüm toplum tarafından kabulünü beklemek asla tarafımızdan benimsenemez. Burada yapılması gereken anlayış, nasıl 1982 anayasasına karşı yöneltilen dayatmacı anlayışa tepki var ise aynı şekilde o tepkinin 2012 yılında Türkiye'de yapılması gereken anayasada da dayatmacı anlayıştan uzak, sivil toplum örgütü, vatandaşın her bireyin gerçekten sesini çıkartıp oraya cümlelerini kaydedebileceği ortak sesini ifadesi olan bir anayasa metnine kavuşmamız gerekiyor. Tüm mesele budur."

Haber: Bora Akgün

Kaynak:www.memleketgiresun.com

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir