Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12199 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2011 - 11:24

Öğretmenler Günü Mesajları

Büyüt
Küçült
Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar.

   Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.               Sayın Valimizin mesajı:               Değerli öğretmenler;               Millet Mektepleri’nin 1928 yılında açılışı ve Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri büyük bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.               Uzay ve teknoloji çağını yaşadığımız  bugünlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Gelişen dünya ve onun şartları ile ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir.
            Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Kalkınmanın da temel şartı hiç şüphesiz eğitim ve öğretimdir
              Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin gelişerek muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için en önemli meslek grubudur. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Toplum da saygın meslekler edinmiş olan kişiler, esnaflar, doktorlar, hukukçular, sanatkârlar, zanaatkârlar hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir.                 En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım ise her alanda toplumun tamamını etkileyen en anlamlı yatırımdır. Ülkemizde son yıllarda bütçeden en fazla payın eğitime aktarılması, yarınlar için bizleri daha fazla umutlandırmakta ve heyecanlandırmaktadır.               Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözleri, Türk öğretmenine duyduğu güvenini ve beklentiyi ifade etmektedir.               Bu alanda kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlıkta bulunmaya devam edeceklerine güvenim tamdır.               Öğrencileri; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere sahip çıkan fertler olarak yetişmelerine özen göstermelisiniz.               Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi, son depremde hayatını kaybeden 75 öğretmenimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevi başında olan ve emekliye ayrılan öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlayarak saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.
Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa ÖZ
Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı İstiyoruz

                                                  

       24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” demeyi uygun bulmadığımızı baştan ifade etmek isteriz.

       Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz.  Milli Eğitim’de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. 

       “Eşit işe eşit ücret” Öğretmenlere Verilen Sefalet Ücretini Apaçık Bir Şekilde Ortaya Çıkarmıştır

       Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen 1.577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine göre değerlendirmelerini öneriyoruz.

       Milli Eğitim Bakanı, Kendi Çalışanına Sahip Çıkmalıdır

       Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz.. Bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta durur. Ülkelerin geleceği ise eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıdır. En düşük maaş reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin. 

       Öğretmenlerin Aile Bütünlüğü Sağlanmalıdır

       Değerli basın mensupları, 

       652 Sayılı KHK ile öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları  sınırlandırılmış ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda alınan “Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması” kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir. 

       Ücretli Öğretmenlik Son Bulmalı, Atama Bekleyen Öğretmenler Sınıfla Buluşturulmalıdır

       Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulaması ile ucuz yönden karşılamayı tercih etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Atama bekleyen 250 bine yakın öğretmen adayı boşta gezerken, sadece ek ders ücretiyle boş sınıfları dolduran hükümet, bütçe kanunundaki yeni öğretmen alımına engel teşkil eden sınırlamayı kaldırarak derhal Bakanın belirttiği 138 bin kadrolu yeni öğretmen alımı yapmalıdır. 

       Öğretmenler Gününde Kutlama Mesajı Değil, Hakkımızı  İstiyoruz

       Değerli Basın Mensupları,

       Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir.  Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyor, katılımınız için hepinize saygılar sunuyoruz.                             

                                                                                                                
                         

                                                    

    Milletvekili Geldi' nin  24 kasım öğretmenler günü mesajı 

Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, mesajında şunları dile getirdi: “En kutsal mesleklerin başında gelen öğretmenlik, insanı ve medeni dünyayı şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur. Bu görevi tercih edenler, bir tutkuyla mesleklerine sarılarak insanlara, kendilerinin ve evrenin kapılarını aralamışlardır.  

TOPLUMUN MANEVİ  MİMARLARI  

Öğretmenler, toplumun manevi mimarlarıdır. Yüreğindeki sevgi tükenmek bilmeyen bir kaynak gibidir. Sevgi ve şefkatin sembolüdür.. Hayatını ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımıza adayarak dünyanın en kutsal ve en fedakâr mesleğini icra etmektedirler.  

Biliyoruz ki, çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan özgür bireyler olarak yetişmesinde, siz öğretmenlerimizin rolü büyüktür. Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet fikren, ilmen, , bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.”  

Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak güçlü bir eğitim sisteminin kurulması için yeni okulların yapımı, mevcut okulların fiziki imkânlarının iyileştirilmesi, modern teknoloji sınıflarının kurulması, okullarımızdaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi ve eğitim alnındaki sorunların giderilmesi noktasında yapılan çalışmalar, AK Parti iktidarının eğitime vermiş olduğu önemi açıkça ortaya koymaktadır.

      Doğruluk, dürüstlük, , sadakat ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan,  bizlere gereken bilgi, beceri ve davranışları kazandıran bütün öğretmenlerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. Bu vesile ile görevleri başında vatan için canlarını feda eden şehit öğretmenlerimize Allahtan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diliyorum.”



Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında;

        “Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Öğretmenler Günü; bu fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenler gününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir. 

      Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ne denli önemli bir görev üstlendiğini bir kez daha idrak edebilmeliyiz.

     Genç  Cumhuriyetimizin kısa zamanda dünyanın güçlü ve itibarlı  devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç  şüphe yok ki, fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlerimize aittir. Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor.

        Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi eğitimli gençler sayesinde mümkündür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip, kendine güvenen, özgür düşünen bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol öğretmenlerindir. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı,  ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. ATATÜRK gelecek nesilleri öğretmenlere emanet etmiş, ülkemizi kalkındırmak ve aydınlık yarınlara taşımak konusunda büyük sorumluluk yüklemiştir.

      Ben bu vesileyle, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleği icra eden,  başta ilçemizde görev yapan öğretmenler olmak üzere, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur  ve  esenlikler  temenni ediyorum.  Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de   Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. 

AK PARTİ Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün Öğretmenler günü mesajı        
Yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık, daha bilgili bir geleceğe taşıyacak olan değerli öğretmenlerimiz; Dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getiren milletimizin övünç kaynağıdır. 

       Tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, çağdaşlığın, barışın, sevginin ve geleceğin simgesi; hizmetlerin en kutsalını yürüten, fedakârlığın en yücesini gösteren öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü Ak Parti Giresun İl Başkanlığı olarak kutluyoruz. 

      Atatürk'e ”Başöğretmen” unvanının verildiği bu anlamlı gün öğretmenlerimize olan vefa borcumuzu bizlere hatırlatan önemli bir gündür. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması ve anılmaları için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Resmi ve sembolik de  olsa bir Öğretmenler Günü'nün olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en  güzel yeri ayırmamıza engel değildir. 

          Değerli öğretmenlerimiz,  biliyoruz ki, öğretmenlik mesleğini diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey, eğitim ve kültürdür. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.  

      AK PARTİ; Öğretmenlerimizin sosyal statüleri ve özlük hakları için birçok adım attı ve atmaya da devam edilecek. Devlet sektöründeki en büyük çalışan kitlesini oluşturan öğretmenlerimizin çok daha iyi maddi imkânlara sahip olması hükümetimizin öncelikleri arasında bulunmaktadır. Bu bağlamda AK PARTİ Giresun Teşkilatı olarak yapılan çalışmaların takipçisi ve destekçisiyiz.  

         Tüm öğretmenlerimizin, İdareci ve diğer personelimizin Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutlar, aile fertleri, öğrencileri ve çalışma arkadaşları ile birlikte daha mutlu, başarılı ve huzurlu olmalarını dilerim.

    AK PARTİ Kadın Kolları İl Başkanı  Ecz. Hatice KOCAOĞLU' nun öğretmenler günü mesajı

                                   İnsanoğlu yeryüzüne gönderildiği ilk andan itibaren fıtratına öğrenme ve öğretme duygusu da yerleştirilmiştir. Bu duyguyu kendilerine dustur ve vazife olarak benimseyen karakter sahibi insanlara ilk önceleri Filozof, daha sonraları ise öğretmen adı verilmiştir. ‘Bildiğim bir şey varsa , oda hiçbir şey bilmediğimdir’ diyen filozoflardan.’Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’ye Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünü söyleyen Mustafa Kemal Atatürk’e kadar akıl sahibi tüm insanlar tarafından dünyanın en zor işini yapan öğretmenlerimizin bu manalı günlerini kutlar, kutsal vazifelerinde muvaffakiyetler dilerim. 

Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun../ Hikmet OKUYAR


Şebinbülbülü duıyarlılığında ve Şebingülü sunumlarımla; Sınıf Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Müzik Öğretmeni coşkusu içinde; tüm öğretmenlerimize '' ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN'' diyor, ŞİİR GÜZELLİĞİNDE nice aydınlık yarınlar diliyorum..
Öğretmen emeklisi olmaz düşüncesiyle, BİRGÜN BİLE YAPMIŞ OLSAM..''Ben de öğretmenim..'' diyerek BAŞÖĞRETMEN başta olmak üzere ebedi aleme göç eden öğretmenlerimizi şükranla rahmetle anıyorum..

Hikmet OKUYAR
Şair Yazar Gazeteci
ŞÜSİYAD Başkanı

“ÇOCUKLARI SEVMEYEN KİŞİ ÖĞRETMEN DEĞİL KABZIMAL OLSUN”
Giresun  Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: “Harflerin, ışıltılı dünyasındaki aydınlığı ve güzelliği, körpe beyinlere nakşeden; gerçek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Yağcı, “Bir sevgi ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik mesleği, gerçek anlamda icra edildiği takdirde hakikaten kutsaldır. Allah’ın peygamberlikten sonra itina gösterip sevgi beslediği yegane meslektir öğretmenlik. Öğretmen, çocukları bir çiçek gibi gördüğü ve kendi öz yavrusundan ayırmadığı zaman hakiki öğretmendir. Çocuk, okula eli yüzü kirli dahi gelse, onu şefkatle bağrına basıp incitmeden, örselemeden temizler gerçek öğretmen. Ve ben o öğretmenin karşısında saygıyla minnetle eğilmeyi bir onur bilirim, herkes de bunu böyle bilmelidir” dedi.
 
Aslında, çocuğun minik dünyasına giremeyen, onun küçücük yüreğindeki telaş , heyecan ve ürkekliği anlayamayan öğretmenlik mesleğini seçmemelidir. Bu türden zevat doğrudan kabzımal olmalıdır. Çünkü, öğretmen geleceği şekillendiren manevi mimardır. Kabzımal ise hıyardan anlar. İnsan ruhundan anlamayanlar, geleceği şekillendirmek yerine yakar yıkar. Oysa öğretmen yapıcıdır, ince ruhludur yerine göre annedir, babadır, ağabeydir kardeştir.
 
Kendini, çocuklara sevdirebilen, sevgi, saygı , şefkat gibi hasletleri taşıyan biri ancak bu hasletleri aşılayabilir çocuğa. Yoksa kuru sözün etkisi olmaz. Öğretmen çocuğa müspet ilimin yanında, kendi öz değerlerimizi de tanıtabilmelidir. Onun hiç kirletilmemiş ruh atlasına vatan, bayrak, millet ve Atatürk sevgisini işlemelidir nakış nakış. Millî ve dini günlerimizin anlamını, birlik beraberliğin ve dirliğin önemini öğretmelidir. Çocuğa, sadece öğüt vermek yerine, davranışlarıyla da örnek olmalıdır öğretmen. Çoğunlukla söz unutulur ,davranış akılda kalır.
 
Hoşgörünün içtenliğin ve sevginin yoğun olduğu atmosferde yetişen çocuk ruhsal yönden sağlıklı olur. Böyle bir çocuk, bireyi olduğu topluma sorunlar yaşatmak yerine olumlu katkılar sağlar yetişkin olduğu zaman.
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Yağcı “Çocuğun yetişmesinde, ailenin yanında okul ve öğretmenin etkisi de göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Bu nedenle, bizim kültürümüzün mayasını şekillendiren, Yunus’tan, Mevlana ’dan tevarüs eden sevgi, saygı ve hoş görüyü sınıfına hâkim kılabilmelidir öğretmen. Ancak o zaman toplum yararını kendi çıkarının önünde tutan bireyleri yetiştirebiliriz. Devlet ve Millet malının başına bekçi dikmeye gerek kalmaz. Aksi takdirde Talancıdan, yalancıdan, ülkeyi soyandan başımızı alamayız” dedi...
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Yağcı, “Geleceğin manevi mimarı öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, aydınlık günlerde aydınlık yarınlara meşale olabilmelerini dilerim” diyerek sözlerini bitirdi .

 

                                                                   

                                                                              



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir