Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5406 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2012 - 16:18

Öğretmenler Şamar Oğlanı mı?

Büyüt
Küçült
Öğretmenler Şamar Oğlanı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''Özellikle son günlerde kutsal öğretmenlik mesleği ve cefâkar öğretmenlerimiz hızla itibar kaybetmeye devam ediyor'' dedi.

Öğretmenler Şamar Oğlanı mı?


Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''Özellikle son günlerde kutsal öğretmenlik mesleği ve cefâkar öğretmenlerimiz hızla itibar kaybetmeye devam ediyor'' dedi.


ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI; “öncesinde toplumun en kutsal ve önemli görevi sayılan, en çok kazandıran ve en fazla itibar gören mesleği olan öğretmenlik her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Her gelen hükümetin sadece 24 Kasım’da iki süslü cümleyle sahte iltifatlar yaptığı ama asla durumunu ekonomik olarak, çalışma şartları olarak ve özlük hakları olarak iyileştirmediği tarafımızdan çok iyi bilinmektedir” dedi.


ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI sözlerini şöyle sürdürdü; Çoğu eğitimci olmayan Milli Eğitim Bakanları öğrencinin başarısını ve eğitim öğretimin kalitesini artırmakta başarısız olunca faturayı maalesef öğretmene kesmekten çekinmemekte.


Son günlerde ise, özveri ile görevini icra eden öğretmenlerimiz bakan tarafından “fazla maaş alıyorlar”, “tembel tembel oturuyorlar” şeklindeki ithamlarla adeta “9.2 şiddetinde itibar depremine” uğratılmakta,


Siyaset ve idare çoğu zaman taraflı davranarak öğretmenler üzerinde haksız ve gerekçesiz işlemler yapmakta bunların birçoğu mahkemeler tarafından ancak düzeltilmekte,


Bütün bu olumsuz tutumlar ve yaşanan itibar kaybından sonra, öğretmenler son günlerde öğrencilerin de  saldırmak için hedef seçtikleri grup haline geldi. Daha önce Kütahya’da, şimdi de İstanbul Esenyurt’ta meslektaşlarımız saldırıya uğramış durumda. Sebep açık; “üzüm üzüme baka baka kararıyor”.


ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI sözlerini, “Toplumumuzda bir manevi bunalım ve cinnet hali söz konusu. Kadınlar, çocuklar, doktorlar ve şimdi de öğretmenler şiddet kurbanı. Ama sorun çözümsüz değil. Çözüm; Milli ve manevi değerleri esas alan eğitim anlayışının tesisiyle, öğretmenin kaybolan itibarının iadesi ile, adeta dibe vuran ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile ve eğitim kurumlarında yeterli güvenlik tedbirlerinin alınması ile mümkün olacaktır” diyerek tamamladı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir