Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12721 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2021 - 09:34

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ADINI YAŞATMAK İÇİN FİDAN DİKTİLER

Büyüt
Küçült
ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ADINI YAŞATMAK İÇİN FİDAN

 

GİRESUN DEVA PARTİSİ KADIN ÇALIŞMALARI BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI 

DEVADA YAŞAYACAKLAR -DEVA PARTİSİ ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ADINI YAŞATMAK İÇİN FİDAN DİKTİ.

DEVA Partisi Kadın Çalışmalarından Sorumlu Başkan Av. Özlem DEMİR AYDIN, partilerinin Kadın Çalışmalarından sorumlu Başkan Yardımcılarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 81 ilde eşzamanlı olarak fidan dikme etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün; tüm dünyadaki emekçi kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi; ailede, ekonomik sistemde ve siyasal alanda emeğinin ve rolünün karşılığını bulması amacıyla daha gür haykırdıkları mücadele ve dayanışma günü olduğunu vurgulayan Aydın, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin içselleştirilmesi güçlü toplum için zorunludur” dedi.

Kadının eğitim, ekonomik, sosyal durumunun sağlamlaştırılması , her türlü şiddete ve tacize karşı korunmasının önemine dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

 “Ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürebilir kılmak için kadınların rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kadının üretime katkısının arttırılması için istihdam modelleri geliştirilmelidir. Kadınların ev içinde harcadıkları ücretsiz emeklerinin yok sayılmaması adına mali ve sosyal koruma politikaları geliştirilmelidir” diye konuştu.

Toplumun yarısını oluşturan kadınların siyasal hayatta yeterince yer alamadığına değinen Aydın, Deva Partisi olarak kadınları güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmek istediklerini, kadının siyasette karar mekanizmalarında güçlü bir şekilde yer alması için yüzde 35 cinsiyet kotası uyguladıklarını bildirdi. 

“HER CAN İÇİN BİR FİDAN”

Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısı hızla arttığını kaydeden AYDIN , “Her can için bir fidan dikiyoruz. Öldürülen kadınlarımızın adlarını yaşatacağız. Ancak temennimiz bu fidanların ormana dönmemesi, kadınlarımızın yaşamasıdır. Toplumsal bir sorun olan şiddete karşı toplumsal bir mücadele seferberliği başlatıyoruz.

Toplumun her kesiminde şiddeti özendiren yaklaşımlardan uzak durulmasına yönelik kampanya ve tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Kadına yönelik fiziki, psikolojik, ekonomik, sosyal anlamda her türlü şiddete karşıyız. Uluslararası anlaşmalar ve Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 Sayılı Kanunun belirlemiş olduğu yaptırımların etkin bir şekilde uygulanmasını gerekmektedir. Deva Partisi olarak; kadının eşit ve özgür bir birey olduğu, insan haklarının ihlal edilmediği barış ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımızla paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir