Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4649 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2012 - 23:03

ÖMSS ve Atanmayı Bekleyen Yurttaşlarımız

Büyüt
Küçült
ÖMSS ve Atanmayı Bekleyen
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmeoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlamasını isteyerek...


  Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmeoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlamasını isteyerek TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ülkemizde engelli yurttaşlarımızın sayısı ve engel durumlarına ilişkin tespitlerin yapılıp yapılmadığını sordu. Bu yurttaşlarımızdan eğitim öğretim olanaklarından yararlananların sayısını soran Karaahmetoğu özürlü memur seçme sınavına giren ve ataması yapılan engelli sayısını 2013 yılında kaçının atamasının yapılacağını sordu. Karahmetoğlu ağır engeli nedeniyle başka illerde yaşama, yerleşme, barınma, çalışma olanağı olmayan yurttaşlarımızın öncelikli olarak ailelerinin ve ikamet ettikleri illerin kamu kurumlarında istihdamının sağlanıp sağlanamayacağını sayın bakana soru önergesi ile iletti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü  Gereğince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

       Giresun Milletvekili

 

 

1.Ülkemiz genelinde engelli yurttaşlarımızın sayısına ve engel durumlarına göre bir tespit ve değerlendirme yapılmış mıdır? Bu yurttaşlarımızın ekonomik ve sosyal koşullarına ilişkin bakanlığınızın tespitleri nelerdir?

2.Ülkemizdeki engelli yurttaşlarımızın eğitim öğretim olanaklarından yararlanabilen sayısını biliyor musunuz?

3.Özürlü Memur Seçme Sınavına katılan ve bu sınav sonucunda kamuda istihdamı sağlanan kaç engelli yurttaşımız vardır? Bu yurttaşlarımızın hangi kurumlara atamaları yapılmıştır?

 4.Ek yerleştirme ile atamalarının yapılmasını bekleyen engelli yurttaşlarımızın 2013 yılı başında atamaları yapılacak mıdır? Bu hususta kesinleşmiş bir tarih söz konusu mudur, atanacak kişi sayısı belirlenmiş midir?

5.Ağır engeli nedeniyle başka illere yerleşme, barınma, çalışma olanağı sınırlı olan yurttaşlarımızın öncelikli olarak ikamet ettikleri il dâhilinde kamu kurumlarında istihdamının sağlanması söz konusu mudur?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir