Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5030 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Ağustos 2013 - 12:07

Örnek Uygulama

Büyüt
Küçült
Örnek
Örnek olarak değerlendirilen İlimizdeki fındık işçilerinin durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili bugün TRT1’de canlı yayın yapıldı.

Giresun’da fındık işçileri için yapılan konaklama yerlerinin Türkiye’de örnek olduğunu belirterek programa giriş yapan  sunucu Halil Aksoy, yaklaşık 15 dakika süren programda Vali Dursun Ali Şahin ve fındık işçilerinin konuyla ilgili görüşlerini aldı.

Aksu Dere ağzındaki fındık işçileri barınma yerlerinden yapılan canlı yayında Halil Aksoy’un sorularını yanıtlayan  Vali Dursun Ali Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

3 yıl öncesine kadar ilimize gelen fındık işçilerinin çadırlarda dere kenarlarında olumsuz şartlarda göçebe gibi yaşadıklarını belirten Vali Şahin, Giresun Merkezde ve Tirebolu, Bulancak ve Görele’de yapılan son derece modern barınma yerleriyle işçilerin insanca yaşayabilmeleri için konaklama yaşam şartlarının iyileştirildiğini söyledi.

Yapılan barınma yerlerinde işçilerin sıcak suyuyla,  banyosuyla, tuvaletiyle, mutfağıyla,çamaşır, bulaşık makinalarıyla, dinlenmek için oturma alanları, çocuk oyun parkı ve gruplarıyla son derece konforlu ve modern bir biçimde konaklama olanağına sahip olduklarını belirten Vali Şahin, çalıştırılması yasak olan 16 yaşından küçük çocuklar için eğitim, eğitim, spor, gezi, çevreyi tanıma gibi aktiviteler sunulacağını kaydetti.

Fındık işçilerinin iftar ve sahurluklarının da tedarik edildiğini belirten Vali Şahin, “ Burada yemek pişirmek için bunların malzemeleri de alınmış hazır edilmiş. Kendilerine uygun yemekler hazırlayabilirler. Burası bir geçici istasyondur. Burada 3 veya 4 gün kalırlar. Daha fazla kalmazlar. İlgili kişiler veya muhtarlar kendilerini alarak çalışacakları köylere götürecekler. İşin güzel yanı birde dönüşlerinde buraya uğrayarak burada temizlenerek, banyolarını yaparak, bütün çamaşırlarını yıkayarak ki deterjanlarını dahi almış durumdayız, çamaşır makineleri de var. Kendi memleketlerindeki rahatlığı burada bulup, kendi evlerindeki sıcaklığı burada hissedebilirler. Biz bunun için elimizden geleni yaptık. Bu işte esas kıvılcımı yakan değerli bakanımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın talimatıyla gerekli ödenekler gönderilmiştir.  Biz sadece aracı olarak burada uğraştık, yaptık. hatta bununla ilgili burada seminerler ve brifingler düzenlendi. Tabiki bu çalışmaların bir ürünüdür ama esas kıvılcımı yakan Sayın Bakanımızdır. Kendilerine müteşekkiriz. Sayın Bakanımız ve çalışanlarına bizlere yardımcı olanlara minnettarız.”şeklinde konuştu.

Daha önce çadırlarda, dere kenarlarında, banklarda yattıklarını söyleyen fındık işçileri de şu anda yıldızlı otelleri aratmayacak tesislerde kaldıklarını belirterek Vali Şahin’e teşekkür ettiler.




Çocuklarına Valimizin İsmini Veriyorlar

Doğudan gelen fındık işçileri çocuklarına Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in ismini vermeye başladılar.

Bugün, TRT 1 deki Sabah Aktüel programında konuşan Adıyaman Sincük ilçesinden işçi çavuşu Kemal Karyağdı, Adıyaman’da yeni doğan çocuklara Valimizin isminin verildiğini söyledi.

1994 yılından bu yana fındık hasadı için Giresun’a geldiğini belirten Çavuş Karyağdı, 3 senedir yaşam şartlarının çok iyi bir seviyeye geldiğini belirterek Vali Şahin’e teşekkür etti.

Bir anısını da anlatan Çavuş Karyağdı, “Ben geçen sene Adıyaman’da yakın bir komşumuza  misafir oldum. Misafir olduğum evdeki  nene torununa  Dursun Ali koymuş. Nene bunun ismi ne dedim. Oda bundan 3-5 sene önce Giresun’a gittim. Orada çileyi gördüm. Geçen sene de gittim, rahatlığı gördüm.  Oradaki Valinin bizim için yaptıklarını gördüm. Bu sebeple torunuma oradaki Valimizin ismini koydum. O kadar ki memnun olmuş Sayın Valimizden. O yüzden torununa o ismi koymuş. Sayın Valimize yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten önceden buraya geldiğimizde köprülerin altında, parklarda yatıyorduk."





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir