Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9064 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2017 - 21:23

Ortak Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Ortak Basın

TÜGVA Giresun ve Giresun Evet Platformu’ndan Ortak Basın Açıklaması

Anayasa değişikliği referandumuna çok az bir zaman kala Giresun’daki referandum çalışmaları hızlandı. Bu çerçevede Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun Şubesi ve Giresun Evet Platformu; bugün (8 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 14.00’de) Giresun Atatürk Meydanı’nda ortak bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında TÜGVA Giresun Şube Başkanı Muhammet Anıl Kaya ve Memur-Sen ve Diyanet-Sen Giresun İl Başkanı Sami Şimşek hazır bulundu.

Basın açıklamasına katılan TÜGVA Giresun Şubesi üyesi gençler ellerinde şu mesajları içeren afişleri taşıdılar:

‘AVRUPA SANA DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE GELECEĞİZ’

‘ASKERİ VESAYETİN BİTMESİ İÇİN EVET’

‘ARTIK OKULA, MECLİSE, SOKAĞA, CAMİYE POSTAL GİREMEZ’

‘GENÇLERİN ENERJİSİ MECLİSE HIZ KATACAK’

‘ŞİMDİ SEÇENLERİN TÜMÜ SEÇİLEBİLECEK’

‘BİZ MUTLU GÜNLERİMİZDE EVET DERİZ’

‘AVRUPA AÇAK MI KAPILARI?’

‘VURUR YÜZE İFADESİ, EVET DİYORUZ BİTANESİ’

‘MECLİS GENÇLERLE DAHA GÜZEL’

‘TAKTİK MAKTİK YOK, YES YES YES’

‘HAYAT Bİ SEVİNCE, Bİ DE EVET DEYİNCE GÜZEL’

‘BURADA MİLLET VAR, MÜKEMMEL BİR EVET VAR’

‘TÜRKİYE’YE EVET ÇOK YAKIŞIYOR’

‘BENİM İÇİN EVET DE’

‘Türkiye İçin Evet’ sloganıyla yapılan basın açıklamasını Giresun’daki 200 civarındaki sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Giresun Evet Platformu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun Şubesi adına Memur-Sen ve Diyanet-Sen Giresun İl Başkanı Sami Şimşek okudu. Sami Şimşek, referandumda neden evet dediklerini şu sözlerle anlattı:

“Milletimizin kaderinin tayin edileceği 16 Nisan’a çok az bir zaman kaldı. Yıllardan beri her iktidarın ve liderin hayali olan Başkanlık Hükümet Sistemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkın oyuna sunuluyor. Yönetim sistemi ile ilgili önemli değişikliklerin yapılacağı anayasa değişikliğine istikrar, istiklal ve istikbalimiz için güçlü bir şekilde EVET diyen ve Giresun’da faaliyet gösteren 200 Sivil Toplum Kuruluşu olarak güçlerimizi birleştirdik, Giresun Evet Platformunu kurduk.

Platform olarak bu anayasa değişikliğinin ülkemiz açısından hayati bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Anayasa değişikliği ile birlikte hukuk devleti bakımından yeni kazanımlarımız söz konusu olacak, milletimiz artık, kendisini yönetecek Cumhurbaşkanını en fazla iki dönem seçeceğinden; 7 defa gidip, 8 defa gelmelerin önüne geçilmiş olacaktır.

Milletimiz seçimini yaparken, kimin kendisini yöneteceğini bilecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte vesayet ortadan kalkacak, hızlı kararların alındığı, sorunların çözüldüğü bir yönetim söz konusu olacaktır. En az 5 yıl görev süresi olacağından, istikrarlı güçlü hükümetler iş başında olacak, ülkemizde istikrarsızlıkların yaşandığı koalisyonlar son bulacaktır. 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubatlar, 15 Temmuz darbe girişimleri artık yaşanmayacaktır.

Anayasa değişikliği ile birlikte milletvekili sayısının 600’e çıkması, askeri mahkemelerin kapatılması, seçilme yaşının 18’e indirilmesi, Anayasa Mahkemesinden asker üyelerin çıkarılması, Jandarma Genel Komutanı’nın Askeri Şura’dan men edilmesi, Cumhurbaşkanı’na hukuki ve cezai sorumluluk getirilmesi, kuvvetler ayrılığının tam uygulanacak olması demokrasimiz açısından önemli kazanımlar olacaktır.

Anayasa değişikliği ile birlikte güçlü hükümet olacağından artık içte ve dışta güçlü bir Türkiye söz konusu olacak, patinaj dönemleri bitmiş, geriye saymaların yaşandığı günler kapanmış, lider ülke, Güçlü Türkiye için şahlanış dönemleri başlamış olacaktır. Terör örgütleri ve işbirlikçileri hayal kırıklığı yaşayacak, mazlumlara umut, zalimlere korku salınacaktır.

Yıllarca Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomimizi çökertmek, yargıyı, eğitimi, sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve işbirlikçileri, millet iradesine ipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek Türkiye’yi sürekli durdurdular, halkın değerlerine savaş açtılar. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede yıllarca başörtüsü zulümleri yaşandı, dayatmalar yapıldı, imam hatipler ve meslek liselerinin üniversite kapıları katsayı safsatasıyla kapatıldı, darbeler yapıldı, partiler kapatıldı, Meclis’in Cumhurbaşkanı seçmesi engellendi, hukuk 367 saçmalığına adeta kurban edildi.

Bizler Giresunlu sivil toplum kuruluşları olarak; büyümemizi, gelişmemizi engelleyen, özgürlüklerimizi kısıtlayan, geleceğimizi çalan, çatışmaları, ayrıştırmaları körükleyen bir sistemden kurtulmak, kalıcı istikrara kavuşacağımız, daha özgür ve daha müreffeh bir Türkiye için tamamen Milli olan Anayasaya 16 Nisan’da EVET diyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti kendisine biçilen elbiseyi son yıllarda yırtıp atmakta, vurulan prangaları bir bir kırmaktadır. İşte biz 16 Nisanı bu prangaların en büyüğünden kurtulma günü olarak görüyor ve EVET diyoruz.

Yürütmeyi, doğrudan ve aracısız olarak sandığın iradesi ve halkın mührü ile teşekkül ettirmeye EVET diyoruz.

Gençliğin Meclis kürsüsünde yasama faaliyetinde olmasına EVET diyoruz.

Yasama erkinin yasama faaliyetlerine yoğunlaşmasını, yasama organları üzerinde yürütme erkinin baskısının kalkmasını, yasamanın yürütmeden bağımsız olmasını makul, makbul ve doğru buluyor, EVET diyoruz.

28 Şubat sürecinin 20. Yılını yaşadığımız, darbe görünümlü işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığımız 15 Temmuz darbe girişiminin arifesinde darbelere yeter artık diyor, yeni bir darbe ile yüzleşmemek, devlet içindeki hain yapılanmalara artık izin vermemek için EVET diyoruz.

Son yıllarda elde edilen iyileşmeyi sağlamlaştıracak, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir Türkiye için yeni anayasa değişikliğine EVET diyoruz.

Halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen vesayetçi Parlamenter Hükümet Sistemiyle yıllardır Türkiye’nin ayak bağı olan, ülkeye yılları kaybettiren askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için EVET diyoruz.

Ülkemizde Başbakan Adnan Menderesi asanlar, 27 Mayısı demokrasi bayramı olarak kutladı. 1961 yılında cumhurbaşkanlığı sürecinde siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve aday çıkaramazsınız denildi. Millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp Cumhurbaşkanı seçemeyen Meclis günlerini de gördü. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de gördü. Bu kara günlere tekrar dönmemek için EVET diyoruz.

Bizler Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşları olarak, istikrarlı bir Türkiye’ye, güçlü bir yönetime, güçlü bir ekonomiye EVET diyoruz.

İkinci bir Çanakkale’yi, ikinci bir 15 Temmuzu yaşamamak, İstiklal Marşımızı bir daha yazmak zorunda kalmamak için EVET diyoruz.

Demokrasimizin yeni kazanımlar kazanması, güçlü hukuk devleti, istikrar, istiklal ve istikbal için, TEK DEVLET, TEK VATAN, TEK BAYRAK için 16 Nisan 2017 günü yapılacak Anayasa Referandumuna GİRESUN EVET PLATFORMU olarak partiler ve kişiler için değil, ülkemiz ve milletimiz için kararımızın net, tercihimizin EVET olduğunu kamuoyu ile paylaşıyor, platformumuza destek veren STK’larımıza teşekkür ediyoruz.”

Haber: Hakan Uğurlu - www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir