Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7443 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2012 - 19:12

Osman Ağa Anıldı

Büyüt
Küçült
Osman Ağa
Milli Mücadele kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa, ölümünün 89. yıl dönümünde Haydar Aliyev Parkında anıldı.

Milli Mücadele kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa, ölümünün 89. yıl dönümünde Haydar Aliyev Parkında anıldı.

Törene Vali Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Ahmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Çetinbaş, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Daire Müdürleri, Osman Ağa´nın torunu Cem Feridunoğlu ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Giresun Üniversitesi Tarih bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Balcı, "Dikkatle incelendiğinde kahramanların olayları nasıl yönlendirdiği görülebilir. Bu şekilde kahramanlar yaşadıkları döneme damgasını vururlar. İşte bugün ölümünün 89. yılında andığımız Topal Osman Ağa bu kahramanlardan biridir. Osman Ağa başardığı muazzam işlerle20. yüzyılın ilk çeyreğine damgasını vurmuş ve hayatı günümüze kadar tartışma konusu olmuş eşsiz bir kahramandır” dedi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise “Bugün, ulus devletin isimsiz mimarları, gözünü, kırpmadan ölüme yürüyen ve toprağı, namusu, vatanı uğruna bedel ödemeyi onuru, bilen, yiğit Giresun uşakları ve onların liderleri Yarbay Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni’nin yiğit gardaşların anmak için bir aradayız. Bizlere işgal edilmemiş bir kent bırakan ve bu uğurda bir horan oynar gibi omuz omuza ölüme yürüyen atalarımıza, kara zıpkalı Giresun uşaklarımıza; bizlere namusu bilerek teslim ettiği vatan toprağından sesleniyoruz. Emanetiniz emin ellerde, huzur içinde yatın.   Karşınızda sizi anlatacak kelime bulmaktan aciziz siz tarihler değiştirip tarihler yazdıran, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün hayatını size emanet edecek kadar güvenine mazhar olmuş can yoldaşı muhafızları, temiz yüreğinizle hırçın mizacınızla vatan uğruna, bayrak uğruna namus uğruna onurluca ölüme yürüyüp şahadet şerbetini içenlersiniz.   Bizlere emanet ettiğiniz şehrim Giresun da sizlerin önderi Osman Ağamızın emaneti olan bu makamdaki sorumluluk ve onuru unutmadan sizlerin torunları olarak görev yapmak ve bu şehrin güven ve itimadını almış olmanın gururunu yaşıyor ve bu bilinçle görevimi devam ettiriyorum.   Her yıl huzurunda olmayı ve ödenen bedelleri öğretmeyi ve anlatmayı bir görev biliyorum Rahat uyuyunuz. Emanetiniz emin ellerde ve yaptıklarınız, ödediğiniz kan ve can bedeli bu topraklarda hiç unutulmadı ve unutulmayacak ruhlarınız şad olsun ” şeklinde konuştu. Anma törenin ardından, Osman Ağa´nın Giresun Kalesi´ndeki anıt mezarında dini tören gerçekleştirildi. Osman Ağa’yı anma törenleri bu akşam yapılacak fener alayı ve ´Bir Horon Oynar Gibi Omuz Omuza Öldüler´ sinevizyon gösterisi ile sona erecek.

 

 

    

 

    

 

     

 

    

  

    





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir